Bizi Takip Edin

BESLENME

Sporcular için patates püresi

Umut Doğan Yıldız

-

 

Lezzetli patates püresi tarifine bir göz atın. İhtiyacınız olan enerjiyi fazlasıyla karşılayacak.

Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy patates
  • 2 adet yumurta sarısı (1 tanesini beyazıyla koyabilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı toz parmesan peyniri (parmesan yerine eski kaşar rendesi de kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (İsterseniz 1 yemek kaşığı da koyabilirsiniz)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
  • 1/4 çay kaşığı toz sarımsak ya da çiğ sarımsak (isteğe göre)
  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi (isteğe göre)

Not: fırını önceden 200 dereceye ayarlayın.

Hazırlanışı:

Patatesleri haşlamadan önce kabuklarını soyun ve küçük küçük parçalara ayırın. Bu daha hızlı haşlanmasını sağlayacaktır. Haşlanan patateslerin suyunu süzün ve tencere içinde ezip püre haline getirin. Tereyağını üzerine sıcakken ilave edin. Karıştırmaya devam ederek yumurta sarısı ve toz parmesanı da patatese ilave edin. Son olarak karışıma baharatlarınızı da ekleyin. Pürüzsüz kıvama gelen pürenizi hazırlayın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında bir kaba alarak 20-25 dakika pişirin. Üzerini yakmamaya ve renk değiştirmeden almaya dikkat edin.

BESLENME

Korili tavuk salatası tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcular için yeni bir tarif: Korili tavuk salatası tarifi.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı kuru üzüm

2 çorba kaşığı diyet mayonez

1 tatlı kaşığı köri

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 adet taze soğanın yeşil kısımları, ince kıyılmış

125 gr haşlanmış tavuk, didiklenmiş

Tatlandırmak için tuz ve karabiber

Servis için bebek ıspanak yaprakları

Kuru üzümleri küçük bir kâseye alıp sıcak suyla ıslatın, şişinceye kadar 10 dakika bekletin. Süzün ve kenara alın. Mayonez, köri ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Taze soğan, kuru üzüm ve tavukları karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İki servis tabağına bebek ıspanakları yayın, salatayı tabaklara eşit olarak paylaştırın.

Bir porsiyonda: 210 kalori, 8 gr yağ (2 gr’ı doymuş), 700 mg sodyum, 22 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 14 gr protein

Devamı

BESLENME

Yemeklerden sonra meyve yenir mi?

Umut Doğan Yıldız

-

Sizden gelen soruları yanıtlıyoruz: Yemeklerden sonra meyve yenir mi? İşte cevabı.

Bilimsel olarak yemeklerden sonra meyve yemenin herhangi bir sakıncası yok. Ana öğünlerde dengeli bir beslenme uygulamak istiyorsanız meyve, süt, kuru meyve, meyve suyu gibi gıdaları ara öğünlerde tüketme alışkanlığı kazanmanız çok önemli. Böylece sık aralıklarla atıştırmaya başlayacak ve midenizi yormadan ve hazımsızlık yaşamadan daha keyifli günler geçireceksiniz. Meyve, bazik bir kimyaya sahiptir. Mideyi ve bağırsakları yormaz. Lif açısından zengin olduğu için de tokluk sağlar. Tek öğünde bir-iki adet meyve tüketmek yeterlidir. Günde üç adet meyve almaya ve bunları ara öğünlerde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Devamı

BESLENME

Yepyeni patates püresi tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcu tarifleri içeriklerine bir yenisini ekledik. İşte yepyeni, sporcular için patates püresi tarifi.

Eğer günlük yağ alma oranını düşürmek istiyorsanız, tereyağı yerine 2 çay kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

2 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm’lik parçalara bölünmüş

3 yemek kaşığı yağsız süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen yaprağı

1 yemek kaşığı rendelenmiş az yağlı Parmesan

1 çay kaşığı doğranmış taze sarımsak

Tuz ve karabiber

1. Patatesleri iyice haşlanana kadar 15-20 dakika tuzlu suda kaynat.

2. Süt ve tereyağını karıştırıp mikrodalgada kullanabileceğin bir kaba koy. Yaklaşık bir dakika tereyağı eriyene kadar ısıt.

3. Patatesleri rahatça ezebileceğin bir kaba al. Üzerine yaptığın karışımı, fesleğen, peynir ve sarımsağı da ilave edip karıştırıcıyla iyice yumuşayana kadar karıştır. Son olarak tuz ve karabiber ekle.

Bu tarif orta boy bir kâseye denk gelir.

Bir porsiyonda: 205 kalori, 4 gr protein, 43 g karbonhidrat, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), 5 g fiber, 75 mg sodyum

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com