Bizi Takip Edin

Mangal keyfi anlayışınızı değiştirecek beş deniz ürünleri tarifi

Izgara köfte, pirzola ve sucuğa doyduk. Bu sene ızgarayı balık türlerine ve deniz mahsullerine ayırın. Karides, ahtapot veya levrekle başlamak isterseniz, harika tariflerimiz var. The American Heart Association haftada iki kere 100 g balık tüketmenizi ve bunun da tercihen yağlı balıklardan olmasını tavsiye ediyor. Ancak erkeklerin haftalık ortalama balık tüketimi 30 gramda kalıyor. Eğer kalp rahatsızlıkları ve kolon kanseri riskini düşürmek ve ileri yaşlarda da kaliteli bir yaşam sürmek isteyen biriyseniz, bu sınırın altına düşmeyin. Çevrenizi saran denizden -henüz çok geç olmadan- faydalanın. Balık veya kabuklu deniz mahsullerinden favorinizi alıp ızgaraya atın.

MANGALDA BÜTÜN BALIK

Etkileyici, lezzetli ve pişirmesi düşündüğünüzden daha kolay. Özellikle Brooklyn’deki LaVara Restaurant’ın şefi Alex Raij’in verdiği tüyolarla. Raij, İspanya’nın Bask bölgesinde balığı bütün pişirme konusunda ustalaşmış. Bu pişirme yöntemi kırlangıç balığı, levrek, çipura, alabalık ve uskumruya çok yakışıyor. Balıkçınızdan gelecek taze tavsiyelere de açık olun.

1. Doğru sipariş ver Bütün balık alırken gözlerinin canlı ve etinin sıkı olduğundan emin olun. Bunlar tazeliğin göstergesidir. Ardından balıkçınızdan iç organlarını, pulları ve yüzgeçlerini temizlemesini isteyin. Bu pis işleri sevseniz bile, mangalda en iyi sonucu almak için bir profesyonele bırakın.

2. Izgara teli kullan Balık derisi ızgaraya çok kolay yapışır. Ama kilitlenebilir bir ızgara teli bu problemi çözer. Balığı hafif ateşte pişirmeyi ve çevirmeyi mümkün kılarken, balık derisi çıkmaz ve içi sulu kalır. Yalnız ızgara telinin paslanmaz çelik veya tümüyle metal kaplı olması önemli. Plastik sapın ızgarada erime riskini almak istemezsiniz.

3. Deniz tuzuna yatır Raij daha taze ve sulu bir et için bütün balığı deniz tuzuyla marine ediyor. Geniş bir kapta 1200 g soğuk su ile 120 g iri tuzu karıştırın. Balığı bu tuzlu suda 5 ila 10 dk bekletin. Çıkarıp kurutun. Ardından zeytinyağı sürün, tuzla içini ve dışını eşit şekilde tuzlayın.

4. Serbestçe çevirin Kilitli ızgara telinin güzelliği, balık pişti mi pişmedi mi merakınızı kolayca giderebilmeniz. Izgara telini her üç dakikada bir çevirebilirsiniz. Böylece ona dokunmadan bıraksanız bundan daha doğru şekilde pişirmiş olamazsınız. Balık derisinde kahverengi ızgara izi çıkana kadar ortalama 12 dakika pişirin. Dokunduğunuzda derisi diri olmalı.

5. Dinlendirin Balık piştiğinde ızgaradan alın ve ılık bir yere koyup birkaç dakika bekletin. Kırmızı eti bekletmek gibi bütün balığı bekletmek de iyi bir fikir. Çünkü bekleme sırasında jelatinleri tekrar sıkılaşıyor ve balığın içinde kalıyor. Bu da ete ekstra yumuşaklık ve sululuk kazandırıyor.

6. Soslayın Balığı bütün olarak pişirdiğinizde içini limon ve taze otlarla doldurmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz. Final dokunuşu için bu içerikleri zenginleştirin. Soğuk tavaya az miktar zeytinyağıyla kıyılmış sarımsağı alın. Orta ateşte altın rengini alana kadar soteleyin, taze doğranmış maydanoz ilave edin ve balığın üzerine yayın. Taze limon dilimleriyle servis edin.

TAYLAND USULÜ KILIÇ BALIĞI


Tarifin adı korkutucu gelebilir ama basitleştirilmiş bu versiyonu şef Kris Yenbamroong’un Night + Market adlı yemek kitabından aldık.

120 ml soya sosu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı toz beyaz biber
450 g kılıç balığı filetosu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı misket limonu suyu
2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
5 yemek kaşığı doğranmış taze
fesleğen ve kişniş

1. Izgarayı önden yüksek ayarda yakın. Geniş bir kapta soya sosu, sıvı yağ ve beyaz toz biberi karıştırın. Balığı sosun içine koyup her yerini iyice bulayın.

2. Balığı ızgaraya alıp, üstündeki marine sosu karamelize olup içi tamamen pişene kadar ortalama 8 ila 10 dk tutun. Bu sürenin yarısında balığı bir defa ters çevirin. Balık piştikçe kenarından renk değişimini gözlemleyin. Balığın ortasında pişmeyen ince bir tabaka kalması ideal ama daha fazlası biraz daha zamana ihtiyaç var demektir. Tamamen piştiğinde bir tabağa alın.

3. Orta boy bir kâsede şeker, sarımsak, misket limonu, limon kabuğu rendesi ve kırmızı pul biberi karıştırın. Fesleğen veya kişnişi ekleyip iyice karıştırın. Balığı pirinç pilavı (tercihen basmati pirinci) ve bu sosla birlikte servis edin. Birayla da mideye indirin. 4 kişiliktir.

Levrekli Taco

Meksika’nın güneyinde, Pasifik kıyısında yer alan küçük bir eyalet olan Nayarit’in mangal kültürü, bu tarifin ilham kaynağı. Bu bölgenin geleneksel balık yemeği Pescado Zarandeado, bir sepet dolusu sıcak ve hoş aromalı taco ve bir kâse karamelize soğanla birlikte servis ediliyor.

1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 orta boy soğan, piyazlık doğranmış
3 yemek kaşığı + 1 çay kaşığı soya sosu
1 diş sarımsak, ince doğranmış
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
1 çay kaşığı Worcestershire sosu
½ misket limonu suyu
1 levrek, ikiye yarılmış, kılçığı çıkarılmış

Servis için: Mısır tortillalarını* ısıtın. Kırmızı soğanı ve salatalığı ince ince doğrayın, acı sos bulundurun.

1. Geniş bir tavayı orta ateşe alın, yağı ısıtın. Soğanları tavaya alın ve devamlı karıştırın. Yumuşayıp hacimleri küçülene kadar ortalama 5 dk kavurun. 2 yemek kaşığı soya sosu ilave edip sık sık karıştırmaya devam edin. Bu şekilde soğanlar eriyip tatlı bir aromaya kavuşana kadar 20-30 dk pişirin.

2. Geniş bir kapta sarımsak, mayonez, tereyağı, soya sosu, Worcestershire sosu ve misket limonu suyunu karıştırın. Tadına bakın ve damak tadınıza göre malzemeleri artırın.

3. Izgarayı önden orta ateşte çalıştırın. Balıkları gazete sayfasını açar gibi açın, tuz ve karabiber serpin. Kaşıkla hazırladığınız sosu etli kısımlarına bolca yedirin. Ardından balığı açık şekilde kilitli ızgara teline yerleştirin, derisi alta gelecek şekilde ızgaraya alın. Her 3 ila 5 dakikada balığı çevirin ki her iki tarafı da iştah kabartan bir kızarıklığa kavuşup, üzerinde ızgara izleri çıkana kadar 15 dk pişirin.

4. Piştiğinde balığı ızgara telinden çıkarıp geniş bir tabağa alın. Sağlı sollu şekilde soğan halkalarını ve salatalık dilimlerini dizin. Isıttığınız tortilla ekmekleri, karamelize sos ve acı sosla birlikte servis edin. Herkesin ortadaki geniş tabağa saldıracağına emin olabilirsiniz.

* Soğuk tortilla ekmeğinin tadı pek çekici değildir ve içini doldurduğunuzda parçalanma riski yüksektir. Yumuşayıp hafif rengi dönene kadar doğrudan ateşte ısıtın. Ardından temiz bir mutfak havlusu içinde kendi buharında bekletin.

SADECE AHTAPOT


Ahtapotu pişirmenin sırrı, aslında hiçbir sırrının olmamasıdır. Ne mühürlemeye ne masaja ne de yumuşatmaya gerek var. Güzelce pişirin, tek lokmalık dilimlere bölün ve arkadaşları çağırın.

1. Eğer donmuş kullanıyorsanız önce ahtapotu çözün. Su dolu geniş bir tencereye alın (aromatik defne yaprağı ve soğan da koyabilirsiniz) ve 30 dk kaynatın. Ahtapotu tencereden alın, bir fırın tepsisine koyun ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.

2. Izgarayı yüksek ateşe ayarlayın. Ahtapotları ızgaraya dizin, her tarafında ızgara izi çıkana kadar yaklaşık 10 dk sık sık çevirin. Ardından doğrama tahtasına alın ve servis etmeden önce dilimleyin. Dilimleri yayvan bir tabağa dizin, iri deniz tuzu serpin, biraz zeytinyağı gezdirip limon sıkın. İnce kıyılmış taze maydanoz yaprakları serpiştirin.

“SOY VE YE” KARİDES


450 g kabuklu karides, tercihen kafası da koparılmamış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı taze otlar*
1 limon, ikiye kesilmiş

1. Izgarayı yüksek ateşte yakın. Geniş bir kâsede karidesleri 2 yemek kaşığı zeytinyağı, birer tutam tuz ve biberle kaplayın.

2. Karidesleri ızgaraya atın ve kabukları koyu pembe olup yer yer ızgara izi çıkana kadar ortalama 5 dk pişirin.

3. Karidesleri başka bir geniş kaba alıp 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ve taze otlarla karıştırın. Izgarada başka şeyler pişirirken, karidesleri yarım saat kadar dinlendirin.

4. Karideslerin üzerine bir bütün limonu sıkın. Masaya geniş bir fırın kağıdı serin. Karidesleri güzel bir ekmek ve şarapla birlikte masaya koyun, soyup soyup yiyin. 4 kişiliktir.

*Kekik, nane, biberiye ve Frenk soğanı güzel bir karışım. Ama siz bu içeriği damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.

 

 

anaslide

Asker antrenman programı

Umut Doğan Yıldız

-

Askeri disiplini iliklerinize kadar hissedeceğiniz Army Boot Camp antrenmanıyla, kaslarınıza emir komutanın kimde olduğunu gösterin.

Ağırlıkları sürekli olarak aynı biçimlerde indirip kaldırmaktan sıkıldıysanız ve bununla birlikte bir de plato evresine girdiğinizi düşünüyorsanız, sizi Prime Fitness spor salonlarında taş üstünde taşın bırakılmadığı Army Boot Camp ile tanıştıralım. Yoğunluğun en üst seviyede olduğu Army Boot Camp antrenmanı, esasında grup dersi şeklinde olsa da kendi başınıza da uygulayabileceğiniz ve olumlu sonuçlar alabileceğiniz bir antrenman prensibi. Antrenmanın yüksek temposuna karşın 3-4 çalışmanın sonunda vücudunuzun bu disipline adapte olabileceğini söyleyen Prime Fitness antrenörü Onur Türksever, “Antrenmanın interval mantığında olması bir yandan kas kütlenizi artırırken, bir yandan da yağ yakmanızı sağlar. Üstelik dayanıklılığınız da ciddi oranda artar” diyor. Ancak biz en başından uyaralım: Antrenman bittiğinde kan ter içinde kalacaksınız.

TALİMATLAR Hareketleri belirtilen sırayla ve istasyon çalışması şeklinde uygulayın. Toplamda üç tur yapacağınız bu çalışmada hareketleri ilk turda 30 saniye, ikinci turda 45 ve son turda 60 saniye yapın. Hareket aralarında 10-15 saniye, tur sonlarında ise 1-2 dakika dinlenin. Bu antrenman programını kendi başınıza uygulayabileceğiniz gibi, kendi antrenman programlarınıza ek olarak da haftada 2-3 kez yapabilirsiniz. Antrenmana başlamadan önce ısınma egzersizleri yapmayı ihmal etmeyin.

01 Commando Dance and French Press

Dambılın bir ucunu her iki elinizle kavrayın. Göğsünüzü bir asker gibi dik tutarak sol ayağınızla öne doğru adım atın. Sol dizinizi 90 derece bükerek sağ dizinizin zemine temas etmesini sağlayın. Hızlı bir şekilde ayağa kalkın ve ağırlığı başınızın üzerine doğru kaldırın. Ağırlığı başınızın arkasına indirdikten sonra hareketi tekrar edin. Her turun sonunda bacaklarınızın konumunu değiştirin.

02 Thera Band Climber

Thera Band’ın uçlarını ayak bileklerinize bağlayarak sağlam bir dayanak noktasının etrafına dolayın. Ellerinizi zemine yerleştirerek şınav pozisyonu alın. Bakışlarınızı karşıda tutun. Sol dizinizi göğsünüze doğru çekin. Sol bacağınızı düzleştirdikten sonra hareketi sağ bacağınızla tekrar edin ve hareketi süre boyunca akıcı bir şekilde yapın.

03 High Knee Step Up

Önünüze 30 santimlik bir kutu yerleştirin. Ellerinizi yumruklarınız sıkılı bir şekilde göğüs hizanızda tutun. Sol ayağınız kutunun üzerine yerleştirin. Sol ayağınızla kutunun üzerine baskı uygulayarak yükselin ve aynı anda sağ dizinizi göğsünüze doğru çekin. Sağ ayağınızı zemine yerleştirerek kutunun üzerinden inin. Hareketi diğer bacağınızla tekrar edin.

04 Army Crawling

Her iki elinize de birer dambıl alarak ellerinizi ve ayaklarınızı zemine yerleştirin. Dengenizi sağlayabilmek için merkez bölgenizi sıkın. Dirseklerinizi bükün ve sağ elinizle öne doğru küçük bir adım atın. İlerleyebilmek için sağ elinizi sağ ayağınızla takip edin. Aynı hareketi sol el ve sol ayağınızla tekrarlayın. Süre boyunca bu şekilde hareket ederek ileriye doğru gidin.

05 Medicine Ball Pushup

Sol elinizi sağlık topunun üzerine yerleştirerek şınav pozisyonu alın. Dirseklerinizi bükerek göğsünüzle zemin arasında birkaç santim kalıncaya dek alçalın. Kollarınızı düzleştirin ve sağlık topunu sağınıza doğru yuvarlayın. Topu şimdi de sağ elinizle kavrayarak şınav çekin. Topu her tekrarın sonunda diğer yöne yuvarlayarak süreniz bitene kadar harekete devam edin.

06 Sit-Up Punches

Matın üzerine sırtüstü uzanın. Dizlerinizi bükerek ayaklarınızı tamamen zemine yerleştirin. Ellerinizi başınıza koyun. Karın kaslarınızı sıkarak mekik çekin. Şimdi önce sağ, sonra da sol elinizle ileriye doğru birer yumruk savurun. Kontrollü bir şekilde alçalın. Süreyi tamamlayana kadar hareketi yapmaya devam edin.

07 Army Plank

Matı yatay bir şekilde zemine yerleştirin. Ön kollarınızı matın en sol tarafına yerleştirerek plank pozisyonu alın. Sağ kolunuzu yana doğru açın. Sol kolunuzla sağ kolunuzu takip ederek matın sağına doğru ilerleyin. Matın sonuna geldiğinizde bu kez solunuza doğru ilerleyin ve süre dolana kadar matın bir ucundan diğer ucuna gidin.

Devamı

anaslide

Ekran başında dizi antrenmanı

Umut Doğan Yıldız

-

House of Cards dizisinin hırslı politikacısı Frank Underwood’un (Kevin Spacey tarafından canlandırılıyor) sık sık üzerine çıkıp antrenman yaptığı kürek makinesi, hayranları tarafından büyük ilgi görüyor. Siz de onlardan biriyseniz, bu antrenman sizin için.

SEÇENEK 1

EVDE KÜREK ÇALIŞMASI:

1. Kronometreyi 2 dakika çalışma, 1 dakika dinlenme şeklinde ayarlayın.

2. Süreyi başlatın ve 500 metre kürek çekin. Süre kalırsa yapabildiğiniz kadar şınav çekin. 1 dakika dinlenin. Bu 1 tur eder. 5 tur yapın. (Bu esnada Frank gibi entrika planlayabilirsiniz.)

 

SEÇENEK 2 

EVDE VÜCUT AĞIRLIĞIYLA KARDİYO ANTRENMANI: BU 3 HAREKETİN HER BİRİNİ 40 SANİYE YAPIN VE
DİNLENMEYİN. BU 1 TUR EDİYOR. 5 TUR YAPIN, TUR ARALARINDA 1 DAKİKA DİNLENİN.

1. A-T-Y Jacks

Jumping jack yapın ama bu hareketleri dönüşümlü olarak yapın: Önce avuç içlerinizi kalça hizanızda dışa doğru açın (A harfi gibi) ve başlangıç pozisyonuna dönün. Sonra omuz hizanıza kaldırın (T). Son olarak, başınızın üzerine kaldırın (Y). Tersine uygulayarak başa dönün.

2. Plank to Pushup to Mountain Climber

Plank pozisyonunda başlayın, mountain climber pozisyonuna geçmek için şınav çekin. Bacakları sırayla değiştirerek, dizlerinizi 3-4 kez göğsünüze çekin. Hareketi tersine yaparak başa dönün ve karın kaslarınızı sürekli sıkılı tutun.

3. Isodynamic Split Squat Jump

Lunge pozisyonunda başlayın, dizinizin yere değmesine birkaç cm kalsın. Bu şekilde 5 saniye durun. Patlayıcı gücünüzle kalkın, havadayken bacak ve kolları değiştirin, yere inin ve diğer dizinizi yere yaklaştırın. Duraklayın ve tekrar edin.

Devamı

anaslide

İzole Protein Nedir? En İyi 5 İzole Whey Protein Tozu

Umut Doğan Yıldız

-

İzole protein; diğer protein tozlarına göre daha konsantre ve oran olarak daha fazla protein içeren protein tozlarının ait olduğu kategoridir. İzole Protein Tozları genellikle %90 veya daha fazla oranda whey protein içerirler. Bu sebeple hem daha az kaloriye sahip olup hem de daha rahat çözünürler. Bu sayede vücutta daha hızlı emilirler.

Neden İzole Protein?

Yaygın olarak diyet dönemlerinde, az kalori ile çok protein almak amacıyla kullanılır. Beslenme programında yeterli miktarda kalori bulunan sporcular, kaloriden kaçınmak için izole whey protein tozu kullanırlar.

İzole Proteinin Diğer Protein Tozlarından Farkı Nedir?

Whey proteinde yüksek miktarda laktoz ve yağ bulunurken, izole whey protein tozlarında durum bunun tersidir. İzole whey protein tozlarında yağ ve laktoz bulunmaz, laktoz intöleransı olan kişiler için bu nedenle önerilir. Şeker ise çok az miktarda bulunur, pek çok seçenekte şeker dahi yoktur.

İzole whey protein tozları, yüksek miktarda BCAA içerirler. Yüksek BCAA oranı, kas yapmak ve kaslardaki protein sentezini arttırmak açısından oldukça önemlidir. Saf whey protein içerikleri sayesinde, izole protein tozlarındaki BCAA oranı da yüksektir. Amacı temiz kas kütlesi edinmek olan kişilerin işine yarayacaktır.

Piyasada bulunan İzole Protein tozlarını Supplementler.com uzmanlarına sorduk. Uzmanlar da en iyi 5 İzole Protein tozunu sizin için belirledi. İşte detaylar;

5) Isopure Zero Carb Whey Protein 2000 Gr

Isopure Zero Carb Özellikleri

Fiyat: 279 TL
Toplam Gramaj: 2000 Gr
Servis Sayısı: 66
Servis Başı Fiyatı: 4,23 TL
Servis Başına Protein: 25 Gr  

Tüketicilerin Tercih Etme Nedenleri

  • Şeker veya karbonhidrat içeriğinin yok denecek kadar az olması.
  • Yüzde olarak yoğun protein içermesi.
  • Yüksek oranda BCAA içermesi.
  • Az kalorili içeriğe sahip olması.
  • Aspartam ve gluten içermemesi.

Tüketici Yorumları

“Etkisi gerçekten başarılı…”

“Ürünün değerleri de tadı da çok iyi…”

Isopure Zero Carb hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

4) Scitec Whey Isolate 2000 Gr

Scitec Whey Isolate Özellikleri

Fiyat: 279 TL
Servis Sayısı: 80
Servis Başı Fiyatı: 3,49 TL

Tüketicilerin Tercih Etme Nedenleri

  • Yüksek servis sayısı.
  • Tek serviste 21 gr protein içeriği.
  • Hızlı emilimi.
  • %23 oranında BCAA içermesi.
  • Ekstra 250 mg glutamin desteği ile yorgunluk hissini azaltması ve toparlanma sürecine yardımcı olması.
  • Renklendirici, gdo, gluten, koruyucu madde, domuz katkısı ve et ürünü içermemesi.

Tüketici Yorumları

“Bu markanın tüm ürünleri mükemmel bence. Yağ da yok bu üründe ve kolay içiliyor.”

“İzole proteinler arasında tam bir fiyat performans ürünü içinde %84 oranında protein var.”

Scitec Whey Isolate hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

3) Hardline Hipro IsoWhey 1800 Gr

Hardline Hipro Özellikleri

Fiyat: 379 TL
Servis Sayısı: 72
Servis Başı Fiyatı: 5,26 TL

Tüketicilerin Tercih Etme Nedenleri

  • %92 oranında saf protein.
  • %23 oranında BCAA içermesi.
  • Laktozsuz yapısı ile laktoz intoleransı olan kişilerin rahatlıkla tüketebilmesi.
  • Renklendirici, gdo, gluten, koruyucu madde, domuz katkısı, aspartam ve et ürünü içermemesi.

Tüketici Yorumları

“Ürünün yağ ve karbonhidrat miktarı 0 ve proteini ise 22,9 gr, fiyatı fazla gibi gelse de bu değerlerle asla değil.”

“Hardline’ı tercih etme sebebim yerli bir ürün olması aynı fiyatta yabancı ürün almaktansa Hardline’ı alırım.”

Hardline Hipro hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

 

 

2) Optimum Platinum Hydrowhey 1590 Gram

Optimum Platinum Hydrowhey Özellikleri

Fiyat: 270 TL
Toplam Gramaj: 1590 Gr
Servis Sayısı: 40
Servis Başı Fiyatı: 6,73 TL
Servis Başına Protein: 30 Gr  

Tüketicilerin Tercih Etme Nedenleri

  • Servis başına yüksek miktarda protein içermesi
  • İzole whey protein içeriğinin hidrolize edilmiş halde bulunması.
  • Yüksek BCAA oranına sahip olması.
  • Laktoz ve kolesterol içermemesinden dolayı hızlı emilime sahip olması.

Tüketici Yorumları

“En etkili protein tozu…”

“Mükemmel bir protein tozu, etkisini kesinlikle gösteriyor…”

Optimum Platinum Hydrowhey hakkında daha fazla bilgi edinin.

 

1) Optimum Platinum Hydrowhey 1590 Gr

Optimum Platinum Hydrowhey Özellikleri

Fiyat: 289 TL
Toplam Gramaj: 1590 gr
Servis Sayısı: 40
Servis Başı Fiyatı: 7,23 TL
Servis Başına Protein: 30 gr

Tüketicilerin Tercih Etme Nedenleri

  • Tamamen hidrolize edilmiş izole whey proteinden oluştuğu için vücutta daha hızlı emilebilmesi.
  • Laktoz ve kolesterol içermemesi.
  • Servis başı 30 gram ile çok yüksek protein içeriği.
  • Servis başına 9 gram kadar BCAA içeriği ile kas gelişimi için ihtiyaç duyulan amino asitlerden yoğun olarak içermesi.
  • Lezzetli çilek ve çikolata aromaları.

Tüketici Yorumları

“Fiyatı biraz yüksek ama tadı ve protein miktarı gerçekten çok iyi bir ürün.”

“Laktoz intoleransından çok çeken biri olarak bu ürünü kesinlikle tavsiye ederim, sindirim problemi yaşamadan çok rahat tüketebilirsiniz.”

Optimum Platinum Hydrowhey hakkında daha fazla bilgi edinin.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com