KASLARI BESLEYEN BRÜKSEL LAHANALI SOTE

Bu sebze sadece hindinin garnitürü olmamalı. Onu kahvaltı menüsüne ekleyerek akşamdan kalmanın olumsuz etkilerini yok edin.

Malzemeler (2 kişilik)

  • 200 G JAMBON
  • 4 YEŞİL SOĞAN, DOĞRANMIŞ
  • 1 DİŞ SARIMSAK, EZİLMİŞ
  • 1 KIRMIZI ŞİLİ BİBERİ, DOĞRANMIŞ
  • 1 TATLI PATATES, KÜP DOĞRANMIŞ VE 1 DK HAŞLANMIŞ
  • 470 G BRÜKSEL LAHANASI, YAPRAKLARINA AYRILMIŞ VE PİŞMİŞ
  • 6 YUMURTA

517 kalori, 22g yağ, 46g protein, 26g karbonhidrat

Hazırlanışı

1/ Bir yumurta tavasını orta ateşe alın. Kas inşa etmeye yardımcı jambonları çıtır olana kadar pişirin. Ardından soğan, sarımsak ve biberi ekleyerek kavurmaya devam edin.

2/ Öncesinde hafif haşlanmış olan tatlı patatesleri ve diğer yapraklı sebzelere oranla protein bakımından daha zengin olan Brüksel lahanası yapraklarını da tavaya ilave ederek ısınmalarını sağlayın.

3/ Yumurta, akşamdan kalmanın olumsuz etkilerini hafifleten sistein bakımından çok zengindir. Pişirdiğiniz karışımda 6 boşluk açarak yumurtaları içlerine kırın. En son olarak ister 5 dk fırınlayın isterseniz de tavada pişirmeye devam edin.

 

You must be logged in to post a comment Login

Bunları Unutma!