Bizi Takip Edin

BESLENME

YAZIN HAYAT KURTARAN MEYVELERİ

-

 

Aslına bakarsanız yaz mevsiminin temel besini meyve diyebiliriz. Zira A.Y. Beslenme Danışmanlığı’ndan Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz’a göre vücudun toksinlerden arınması, kışın alınan kilolardan uzaklaşmak ve fazla yağ dokusundan kurtulmak için yaz meyveleri en değerli besinlerin başında yer alıyor.

Strese Karşı: KAYISI
‘Betakaroten’ açısından zengin olduğu için vücut hücre ve dokusuna zarar veren serbest radikallerle savaşarak kanser gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
100 gram, 51 kalori

Yağlara Karşı : Ananas
‘Bromelin enzimi’ proteini sindirerek, tembelleşmiş sindirim sistemini temizler.
100 gram, 52 kalori

Bağırsaklar için: ERİK
Yüksek oranda lif ve ‘hidroksifenilisatin’ adlı maddeyi içerdiği için bağırsakları çalıştırır.
100 gram, 66 kalori 1

Kansere Karşı: Çilek
Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı koruyucudur.
100 gram, 37 kalori

Damar problemlerine karşı: Kavun
Kolesterol düşürücü etkisi ile birlikte kalp damar hastalıklarına karşı koruyucu özelliktedir. 100 gram, 30 kalori

Toksinlere Karşı: Karpuz
İçeriğindeki likopen toksinleri atmaya yardımcıdır. Ayrıca çekirdeklerindeki ‘cucurbocitrin’ adlı madde de kan basıncını düşürmeye yardım eder.
100 gram, 26 kalori

Alkol Sonrası Detoks İçin: Kiraz
İçeriğindeki potasyum, kalsiyum ve C vitamini ile alkolün vücutta yarattığı hasarı tamir eder. 100 gram, 70 kalori

Gut Hastalığına Karşı: Şeftali
İçerdiği A vitamini ile kansere karşı koruyucudur ve gut hastalığına karşı etkili bir ilaçtır.
100 gram, 38 kalori

Meyve yemenin de doğru bir zamanı ve şekli var: Sabah kalvaltısında süt veya yoğurt ile, öğle yemeğinde 2 porsiyon, akşam yemeğinde 1 porsiyon ya da spor yaptıktan sonra meyve salatası ve yoğurt olarak.

Meyvelerde bulunan lif ile birçok önemli mineral özellikle bağırsak ve böbreklerin temizlenmesi için görev alırken, toksinlerden arınmamıza da yardımcı oluyor.

Yaz meyvelerinde bulunan antioksidan vitamin, mineral ve su, vücudun su oranının artmasını sağlıyor. Özellikle B grubu vitaminler ile A ve C vitaminleri birçok hastalığa karşı koruyucu görev üstleniyor.

Meyve şekeri
özellikle ara öğünlerde tüketildiğinde, kan şekerinizin de dengede kalmasını sağlıyor.
Ancak aşırı meyve tüketimi kan şekerinizi artırabilir ve fazla enerji vücutta yağ olarak depolanabilir.

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Yüksek proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Yüksek proteinli bu tarifi uygulayarak kaslarınıza bayram ettirin.

MALZEMELER

Yumurta proteini tozu, 1 ölçek Yulaf unu, 4 yemek kaşığı Süt, 1 yemek kaşığı Tarçın, 1 çay kaşığı

YAPILIŞI

1/ Bir kâseye bir yumurta kırın ve ardından pürüzsüz bir hale gelene dek kalan malzemeleri bir çatalla karıştırın. İster inanın ister inanmayın, pancake’leriniz neredeyse hazır.

2/ Şimdi ise küçük bir tabak alın, karışımı yarım santimetre kalınlığında döküp tabağa ufak ufak vurarak bir halka halinde eşit şekilde yayın. Dikkat edin; çalıştığınız yüzeylerden pancake hamurunu kazımaya çalışmak değerli vaktinizi harcar.

3/ Mikrodalgada bir dakika en yüksek sıcaklıkta pişirin. Hala sıvı kıvamdaysa 30 saniye daha tutun, ardından aç kalan kaslarınızı hemen besleyin. 30 gramlık büyüme yakıtınızı almak için pancake hamurunuz bitene dek tekrarlayın.

Devamı

BESLENME

Orman meyveli proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Orman meyveli proteinli pancake ile kaslarınıza ihtiyacı olan enerjiyi verin.

Whey Proteinle yapılan tarifler için web sitemizde arama yapın.

MALZEMELER

Whey protein, 1 ölçek Hindistan cevizi yağı Yumurta beyazı, 3 Yulaf, 5 yemek kaşığı Muz, 1 Yaban mersini, çilek veya ahududu, büyük bir avuç dolusu Kabartma tozu, 2 yemek kaşığı İsteğe bağlı: Orta boy tatlı patates

YAPILIŞI

1/ Yulafları bir mutfak robotuna atın ve un benzeri bir yapıya gelene dek robotta çekin. (Tatlı patates kullanıyorsanız beş dakika mikrodalgada tutun, küp doğrayın ve ardından ilave karbonhidrat vuruşu için karışıma ekleyin.)

2/ Yumurtaları, muzu, proteini ve kabartma tozunu ekleyip pütürsüz olana dek karıştırın.

3/ Yaban mersinini, ahududunu veya çileği ekleyin.

4/ Yapışmaz bir tavaya biraz Hindistan cevizi yağı ekleyin.

5/ Karışımdan bir miktar alıp tavaya dökün, her iki tarafını da birer dakika pişirin.

6/ Gece buzdolabında bekletip sabah ısıtın, bir parça yer fıstığı ezmesi ve/veya balla servis edin.

Devamı

BESLENME

Pirincin kalorisini düşürmek için ne yapılır?

Umut Doğan Yıldız

-

Pirinci pişirdikten sonra soğumasını beklemek, kalori oranının azalmasını sağlıyor. 

Sri Lanka’daki The College of Chemical Sciences’ta görevli bir ekip, beyaz pirinci pişirmiş ve 12 saat buzdolabında bıraktıktan sonra tekrar ısıtmış. Sonuç olarak pirincin kalori içeriğinin yüzde 10-12 oranında düştüğü gözlenmiş. Bu rakamın bazı pirinç çeşitlerinde yüzde 50’yi bulabileceği ön görülüyor. Ancak dikkat etmen gereken bir şey var: Pirinci Hindistan cevizi yağıyla (180 gr pirinç için bir tatlı kaşığı kadar) pişirmen gerekiyor. Bu yağ ve soğutma işlemi, pirincin yapısını değiştiriyor. İnce bağırsakta glikoza dönüşmeyen, dirençli nişasta içeriğini artırıyor. Bu da düşük kalori anlamına geliyor.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com