Bizi Takip Edin

BESLENME

YAĞ YAKAN MUHTEŞEM İÇECEK

-

 

Bu ferahlatıcı tarif sayesinde, her bir besin maddesi göbeğinize uğramayıp, doğrudan kaslara gidecek.

1 ENERJİK BAL
Sporseverlerin dostu olan bal, kandaki insülin
seviyesini düzenleyerek kalorilerin kasa
çevrilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca midenizdeki
bakterileri de dengeliyor. İçeceğinize bir yemek
kaşığı eklemeniz yeter.
2 YAĞ DÜŞMANI LİF
Günde bir elma, kandaki yağların gizlendikleri
yerden çıkmalarını sağlayarak şişmanlamayı
engeller. Bu yüzden bir tane de elma ekleyin.
3 BAĞIRSAK DOSTU ZENCEFİ
Bu antienflamatuvar özelliğe sahip baharat,
zararlı şeylerin kökünü kazıyarak, bağırsağınızı
işlenmiş gıdalardaki katkı maddelerine karşı
korur. Bir çay kaşığı rendelenmiş zencefil, aynı
zamanda metabolizmanı da hızlandırır.

4 KAS GELİŞİMİ İÇİN LİMON
İçeceğinize 2-3 tane misket limonu sıkarak,
midenizin sindirim dostu sıvıları saklamasına
yardımcı olursunuz. Limon, aynı zamanda
kandaki alkalilik oranını da artırır. Bu da kasların
büyümesi için çok önemli bir araç
5 KALORİ YAKAN YABAN MERSİNİ
Yaban mersininin kan şekerini düzenleyen, idrar
yollarını iyileştiren ve sindirim sistemini düzenleyen
mucizevi bir meyve olduğunu bilmeyeniniz yoktur.
Aynı zamanda en büyük özelliği, yağ depolarını
yakmanıza yardımcı olması.
6 VE GİZLİ MALZEMENİZ…
Kefir, bu içeceğin gerçek yıldızı. Midenizin
kalorileri kas yakıtına çevirmesine yardımcı olan
mucizevi bir probiyotik. Tüm bu malzemeleri bir
mikserde karıştırın. Kıvamını artırmak için bir adet
muz ve birkaç tane de buz küpü ekleyin. İçin,
serinleyin ve zayıflayın.

iÇ & KASLAN

Sağlıklı bir sindirim sistemi
kalorileri yağa değil, kasa
dönüştürür.

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Korili tavuk salatası tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcular için yeni bir tarif: Korili tavuk salatası tarifi.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı kuru üzüm

2 çorba kaşığı diyet mayonez

1 tatlı kaşığı köri

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 adet taze soğanın yeşil kısımları, ince kıyılmış

125 gr haşlanmış tavuk, didiklenmiş

Tatlandırmak için tuz ve karabiber

Servis için bebek ıspanak yaprakları

Kuru üzümleri küçük bir kâseye alıp sıcak suyla ıslatın, şişinceye kadar 10 dakika bekletin. Süzün ve kenara alın. Mayonez, köri ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Taze soğan, kuru üzüm ve tavukları karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İki servis tabağına bebek ıspanakları yayın, salatayı tabaklara eşit olarak paylaştırın.

Bir porsiyonda: 210 kalori, 8 gr yağ (2 gr’ı doymuş), 700 mg sodyum, 22 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 14 gr protein

Devamı

BESLENME

Yemeklerden sonra meyve yenir mi?

Umut Doğan Yıldız

-

Sizden gelen soruları yanıtlıyoruz: Yemeklerden sonra meyve yenir mi? İşte cevabı.

Bilimsel olarak yemeklerden sonra meyve yemenin herhangi bir sakıncası yok. Ana öğünlerde dengeli bir beslenme uygulamak istiyorsanız meyve, süt, kuru meyve, meyve suyu gibi gıdaları ara öğünlerde tüketme alışkanlığı kazanmanız çok önemli. Böylece sık aralıklarla atıştırmaya başlayacak ve midenizi yormadan ve hazımsızlık yaşamadan daha keyifli günler geçireceksiniz. Meyve, bazik bir kimyaya sahiptir. Mideyi ve bağırsakları yormaz. Lif açısından zengin olduğu için de tokluk sağlar. Tek öğünde bir-iki adet meyve tüketmek yeterlidir. Günde üç adet meyve almaya ve bunları ara öğünlerde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Devamı

BESLENME

Yepyeni patates püresi tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcu tarifleri içeriklerine bir yenisini ekledik. İşte yepyeni, sporcular için patates püresi tarifi.

Eğer günlük yağ alma oranını düşürmek istiyorsanız, tereyağı yerine 2 çay kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

2 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm’lik parçalara bölünmüş

3 yemek kaşığı yağsız süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen yaprağı

1 yemek kaşığı rendelenmiş az yağlı Parmesan

1 çay kaşığı doğranmış taze sarımsak

Tuz ve karabiber

1. Patatesleri iyice haşlanana kadar 15-20 dakika tuzlu suda kaynat.

2. Süt ve tereyağını karıştırıp mikrodalgada kullanabileceğin bir kaba koy. Yaklaşık bir dakika tereyağı eriyene kadar ısıt.

3. Patatesleri rahatça ezebileceğin bir kaba al. Üzerine yaptığın karışımı, fesleğen, peynir ve sarımsağı da ilave edip karıştırıcıyla iyice yumuşayana kadar karıştır. Son olarak tuz ve karabiber ekle.

Bu tarif orta boy bir kâseye denk gelir.

Bir porsiyonda: 205 kalori, 4 gr protein, 43 g karbonhidrat, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), 5 g fiber, 75 mg sodyum

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com