Bizi Takip Edin

BESLENME

VÜCUDU DİRENÇLİ KILMAK İÇİN SALATA TARİFLERİ

-

 

Aylarca ter dökerek dönüştüğünüz fit adam konumunu korumak ve plaj vücudunuzu sonbahara da taşımak için, antrenmandan sonra doğrudan buzdolabından çatalınıza taşıyabileceğiniz, ferahlatıcı ve pratik yemeklere ihtiyacınız var.

Sizi deneyimli İngiliz şef Florence Knight’ın mutfağına götürüyoruz. Knight’a enerjiyi yükselttiği, kasları hızla onardığı ve yağ yaktığı kanıtlanmış 10 yiyecekten oluşan bir liste verdik. Bunlardan hazırlanması kolay, aynı zamanda leziz yaz yemekleri yaratmasını istedik. Siz de sofranıza bir şef dokunuşu katarak, bu serinletici ve besleyici reçetelerin tadını çıkarın.

1DAYANIKLILIK VEREN SALATA
Rezene, Salatalık ve Nane Başlangıcı

MALZEMELER
(2 KİŞİLİK)
• 1 adet salatalık
• 1 adet rezene soğanı
• 3 adet yeşil soğan
• 1 avuç taze nane yaprağı
• 1 adet limon
• Sızma zeytinyağı
• Tuz ve karabiber

Şunu artık kabul edelim: Salatalar kesinlikle sıkıcı değiller ve yalnızca kadınların yediği bir öğün olmaktan çıkalı çok oldu. Tabii doğru malzemelerle hazırlamak kaydıyla. Bu tarifte mevsimi geçmiş
sebzeler yerine alabildiğine taze ve aromatik bitkiler var.

A/ Yemesi daha keyifli bir salata için çekirdeksiz ve genç salatalıkları tercih edin. Uzunlamasına incecik dilimler halinde kesin. Keskin bir bıçak işinizi görür.

B/ Yeşil soğanları da uzunlamasına doğrayın. Beyaz kısımları ve yeşil kısımların büyük bölümünü kullanın. Ardından keskin tadını kırmak için buzlu su dolu bir kaseye koyun.

C/ Salatalık, rezene ve soğanı ellerinizle kopardığınız nane yapraklarıyla karıştırın. Yaşamsal mikro besinler içeren ve antrenmanda çalışan kasların iyileşmesini hızlandıran bu ikili, merkez bölgesini biçimlendirmek için ideal. Salata kâsesine bir miktar limon kabuğu rendesi ekleyin. Ardından zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. Bu düşük kalorili başlangıcı yapmak 10 dakikadan daha kısa sürecek. Böylece yarınki antrenman programını planlamak için daha çok vaktiniz olacak.

Sayfalar: 1 2

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Korili tavuk salatası tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcular için yeni bir tarif: Korili tavuk salatası tarifi.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı kuru üzüm

2 çorba kaşığı diyet mayonez

1 tatlı kaşığı köri

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 adet taze soğanın yeşil kısımları, ince kıyılmış

125 gr haşlanmış tavuk, didiklenmiş

Tatlandırmak için tuz ve karabiber

Servis için bebek ıspanak yaprakları

Kuru üzümleri küçük bir kâseye alıp sıcak suyla ıslatın, şişinceye kadar 10 dakika bekletin. Süzün ve kenara alın. Mayonez, köri ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Taze soğan, kuru üzüm ve tavukları karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İki servis tabağına bebek ıspanakları yayın, salatayı tabaklara eşit olarak paylaştırın.

Bir porsiyonda: 210 kalori, 8 gr yağ (2 gr’ı doymuş), 700 mg sodyum, 22 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 14 gr protein

Devamı

BESLENME

Yemeklerden sonra meyve yenir mi?

Umut Doğan Yıldız

-

Sizden gelen soruları yanıtlıyoruz: Yemeklerden sonra meyve yenir mi? İşte cevabı.

Bilimsel olarak yemeklerden sonra meyve yemenin herhangi bir sakıncası yok. Ana öğünlerde dengeli bir beslenme uygulamak istiyorsanız meyve, süt, kuru meyve, meyve suyu gibi gıdaları ara öğünlerde tüketme alışkanlığı kazanmanız çok önemli. Böylece sık aralıklarla atıştırmaya başlayacak ve midenizi yormadan ve hazımsızlık yaşamadan daha keyifli günler geçireceksiniz. Meyve, bazik bir kimyaya sahiptir. Mideyi ve bağırsakları yormaz. Lif açısından zengin olduğu için de tokluk sağlar. Tek öğünde bir-iki adet meyve tüketmek yeterlidir. Günde üç adet meyve almaya ve bunları ara öğünlerde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Devamı

BESLENME

Yepyeni patates püresi tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcu tarifleri içeriklerine bir yenisini ekledik. İşte yepyeni, sporcular için patates püresi tarifi.

Eğer günlük yağ alma oranını düşürmek istiyorsanız, tereyağı yerine 2 çay kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

2 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm’lik parçalara bölünmüş

3 yemek kaşığı yağsız süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen yaprağı

1 yemek kaşığı rendelenmiş az yağlı Parmesan

1 çay kaşığı doğranmış taze sarımsak

Tuz ve karabiber

1. Patatesleri iyice haşlanana kadar 15-20 dakika tuzlu suda kaynat.

2. Süt ve tereyağını karıştırıp mikrodalgada kullanabileceğin bir kaba koy. Yaklaşık bir dakika tereyağı eriyene kadar ısıt.

3. Patatesleri rahatça ezebileceğin bir kaba al. Üzerine yaptığın karışımı, fesleğen, peynir ve sarımsağı da ilave edip karıştırıcıyla iyice yumuşayana kadar karıştır. Son olarak tuz ve karabiber ekle.

Bu tarif orta boy bir kâseye denk gelir.

Bir porsiyonda: 205 kalori, 4 gr protein, 43 g karbonhidrat, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), 5 g fiber, 75 mg sodyum

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com