Bizi Takip Edin

BESLENME

ROMANTİK YEMEK REHBERİ

-

 

Mutfak tezgâhına dayanmış, arzulayan gözlerle onu mutlu etmenizi bekliyor. Haydi, kolları sıvayıp işe koyulun.

Sizce mutfakta yapılabilecek en
seksi şey nedir? Benim buna yanıtım her
zaman, pişirilen lezzetli bir balıktır.
Daha sabah denizden çıkmış mezgitin
üstüne zencefil ve yeşil soğan yağdırarak
yaptığım özel tarifim, bugüne kadar girdiğim
tüm parti ortamlarında kadınların
dikkatini çekti ve bana hayran kaldılar.
Ağzındaki lezzetle kendinden geçen
kadınların mutluluk dolu bakışlarını
bilir misiniz? İşte bu bakış, mutfakta olabilecek
en seksi şeydir. Ayrıca size çok
önemli bir sır vereyim; balık veya tavuk
gibi bütün canlıları pişirmek, özellikle
kadınların bilinçaltını etkiler. Çünkü
bütün bir balığı önüne koyduğunuzda,
“Seni doyurmak için doğaya başkaldırıyorum”
mesajı vermiş oluyorsunuz.
Mutfakta şehveti kamçılayan şey,
öğleden sonra 2’de kalkıp, omlet yapmaya
çalışırken tavanın kenarıyla elini
yakmak ve “Eeh, başlarım kahvaltısına”
deyip, sevgilinin kolundan tuttuğun gibi
yatağa geri sürüklemektir.
Ama bu akşam diğerlerinden farklı.
Bu akşam mutfakta durmuş lahana doğruyorum.
Çünkü bu akşam nişanlım için
çok özel bir yemek hazırlıyorum. Yeşillikler
ançüezle birlikte zeytinyağında
ağır ağır pişmiş, tuzlu tadı alması için
üzerine kapariler, sosu emmesi için de
taneli kuruyemişler eklenmiş. Kesinlikle
lezzetli bir yemek olacak, ama seksi falan
çağrıştıracağı yok.
Çünkü kadınlar için yemek yapmanızın
tek nedeni, onları doğru erkek olduğunuza
ikna etmek olmamalı. Onları
baştan çıkarma safhasını geçtiğinizde,
yemek yapmak artık birlikte yaşamanın
bir parçası haline gelmeli. Mesela kahvaltıda
neler sevdiğini öğrenmek gibi.
Örneğin nefes alan hiçbir canlıyı yemek
istemediğinde, onunlayken sadece sebze
yemekleri yemeye alışmak gibi. Ailesi
memleketten halis muhlis lor peyniri
yolladığında, onları arayıp “Bu kadar lezzetlisini
hiç yememiştim” diye teşekkür
etmek gibi. Her pişirdiğiniz yemekle ona
şu mesajı vermek gibi: “Senin karnını
doyurmak benim görevim. Birlikte hayatımızı
sürdürebilmek için elimden gelen
her şeyi yaparım.”
Francis Lam, ABD’de yayınlanan “Top
Chef Masters” programının jüri üyesi

 

SEVGİLİYE KAHVALTI

Birlikte yapacağınız
ilk kahvaltıyı
unutulmaz kılmak
istiyorsanız, ona yaban
mersinli ve limonlu
krep yapın. Ayrıca
kahvesini nasıl
sevdiğini de önceden
mutlaka öğrenin.
ŞEFİN TAVSİYESİ “Aslında sevgilinizle birlikte yemek yemek oldukça mahrem bir andır. Beraber aynı şeyden
keyif alabiliyor olmanız, ruh halinizi de güzelleştirir.” Paul Kahan, ABD’li şef
AŞÇILIĞINIZLA PARMAK ISIRTIN
Açlıkla aralanan dudakları onu şaşırtmanızı
bekliyor. Basit ve lezzetli tariflerimizle hayal
kırıklığına uğramayacak.

01

LiMONLU KREP

MALZEMELER
1/2 KÂSE UN
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1/4 ÇAY KAŞIĞI TUZ
3/4 KÂSE LOR PEYNİRİ
3 YEMEK KAŞIĞI SÜT
1/2 LİMONUN RENDELENMİŞ KABUĞU
3 YUMURTA
2 1/2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
TEREYAĞI
1/4 BARDAK YABAN MERSİNİ

Orta büyüklükte bir karıştırma
kabına un, kabartma tozu ve tuz
koyun.
Ayrı bir kâsede lor peyniri, süt,
rendelenmiş limon kabuğu ve
yumurtaların sarılarını, un
karışımıyla birlikte iyice çırpın.
Mikser yardımıyla
yumurtaların beyazlarını iyice
köpürünceye kadar çırpın. Şekeri de
ilave ettikten sonra kıvamı
koyulaşıncaya kadar çırpmaya
devam edin. Ardından hamurla
birlikte karıştırın.
Dökme demir tavayı orta ateşte
ısıtın. Tereyağını tavanın yüzeyine
sürün ve kaşık yardımıyla hamuru
tavaya dökün. Yaban mersinlerini
de üstüne ekleyin. Kahverengi
oluncaya kadar pişirip, yalnızca bir
kez çevirin.

02

Mükemmel Krepler

Pişirdiğiniz kreplerin lezzetini iki katına çıkarmak için bilmeniz gereken bazı püf noktaları var.

HAMURU HAVALANDIRIN
ABD’li pasta şefi
Karen DeMasco,
yumurta beyazını
iyice çırptığınızda
krep hamurunun
daha hafif bir kıvam
aldığını belirtiyor.
Hamura biraz da lor
peyniri katarsanız,
hem tavadan alırken
dağılmasını önlemiş,
hem de lezzetine
lezzet katmış
olursunuz.
DİKKATLİ PİŞİRİN
Krepi geniş bir
dökme demir tavada
pişirirseniz, spatulayla
çevirmek daha kolay olur. Ayrıca hamur
orta ateşte çok
güzel kabarır ve dışı
mükemmel bir altın
kahverengiye dönüşür.

ZAMANLAMANIZ İYİ OLSUN
Hamuru tavaya koyduktan
sonra üstüne yaban
mersinlerini ekleyin.
Krepin alt tarafı altın rengini aldığında diğer
tarafını çevirin.
Unutmayın, tava ısındığı
için diğer tarafı, ilkinden
daha hızlı pişecek.

03

LOR PEYNiRLi KREP

Kahvaltıda ona ne kadar sağlıklı bir
Men’s Health erkeği olduğunuzu
göstermek için, yüksek proteinli ve
sağlıklı yağlar içeren bir krep
hazırlayın. Lor peynirindeki protein ve
yağ, karbonhidratın kan dolaşımındaki
emilimini yavaşlatacak ve günün geri
kalanında ihtiyacınız olan enerjiyi
sağlayacak.
MALZEMELER
1 KÂSE LOR PEYNİRİ
2 ADET YUMURTA
150 GR. TEREYAĞI
1 BARDAK SÜT
3/4 KÂSE UN
1 YEMEK KAŞIĞI KABARTMA TOZU
1 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1/2 ÇAY KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZi
Geniş bir kapta peynir, yumurta,
tereyağı ve sütü iyice karıştırın.
Ardından unu, kabartma tozunu,
şekeri, tuzu ve Hindistan cevizini
ekleyip tekrar karıştırın. Dökme
demir tavaya büyük bir kaşık
hamur döküp, kaşığın arkasıyla
tavaya eşit şekilde yayın. 3-4 dakika
sonra hamurda küçük hava
baloncukları oluşmaya başladığında
çevirin. Diğer tarafı da piştiğinde
sıcak sıcak servis edin.
Besin değeri: 97 kalori, 5 gr.
protein, 8 gr. karbonhidrat, 1 gr. lif,
2 gr. şeker, 5 gr. yağ.

04

HAFİF VE AROMATİK

Önemli olan ona ellerinizle yemek pişirmeniz.
Bu yüzden süslü ve el oyalayan bir menüyü boş verin.
Deniz mahsulleriyle yapacağınız basit bir ana yemek
ve hafif bir tatlı hazırlayın. Mutfakta daha az vakit
geçirip, sevgilinize daha çok zaman ayırın.
YARATICI ÖNERİLER
ABD’li yemek kitabı yazarları Matt Lee ve Ted Lee’den gelen bu tarif,
sizin gibi şaşırtıcı ve etkileyici; onun gibi güzel ve lezzetli.
KURUTULMUŞ DENİZ TARAĞI
Ünlü şefler gibi deniz
tarağı pişirmek
istiyorsanız, suda
satılanlardan uzak
durun ve kurutulmuş
olanları tercih edin.
Diğerleri gibi kendi
sularının içinde buharla
değil, kızararak piştikleri
için daha lezzetliler.
Islak deniz taraklarını
kâğıt havluyla kurulayıp
pişirin.
YEŞİL PÜRE
Patates püresi fazla
basit. Üstelik patatesleri
sıcağı sıcağına
yemezseniz lezzeti
kalmaz. O yüzden size
farklı bir önerimiz var:
Yeşil fasulye püresi.
Haşlanmış fasulyeleri
mutfak robotuna koyun
ve püre haline getirin.
Servis etmeden önce
içine biraz yoğurt ve
taze nane yaprağı
ekleyin.
SOS YARATIN
Deniz taraklarını
kızarttıktan sonra
tavada kalan parçalarla
harika bir sos
yaratabilirsiniz. Üstüne
biraz beyaz şarap ve
limon suyu ekleyip
tavanın altını yakın.
Kaşıkla tavanın dibini
sıyırarak karıştırın. Sos
kıvamlı bir hale gelince
ocaktan alıp, deniz
taraklarının üstüne
dökün.

05

Üç Malzemeli Tarifler

Sevgiliniz kapıdan
girer girmez onu bu
başlangıçlarla
karşılayın.
Dana Jambon
Galetanın üçte birini
ayva, incir veya kayısı
reçeline batırın. Daha
sonra üstüne sıkıca
bir adet dana jambonu
sarın.
Karides
Temizlenmiş karidesleri
limon suyuna yatırıp
tuzlayın. Her bir
karidesin etrafına
fesleğen yaprağı sarıp bir
kürdan yardımıyla
tutturun. Karidesler
pembe oluncaya kadar
kızartın veya ızgarada
pişirin. Her bir yüzü
yaklaşık iki dakikada
pişecektir.
Keçi Peyniri
Bir adet salatalığın
kabuğunu soyup,
soyma bıçağı
yardımıyla
uzunlamasına ince
dilimler halinde kesin.
Her bir dilimin ucuna
biraz keçi peyniri
ve dereotu koyup
yuvarlayın ve bir
kürdan yardımıyla
tutturun.

06

SON DOKUNUŞ

Bu hafif ve yazlık tatlıyı hazırlamak
için fırına bile ihtiyacınız yok. Lee
kardeşlerin tarifini izlemeniz yeterli:
“Biraz Porto şarabı kaynatın, birkaç
çilek doğrayın ve bir kaşık ekşi
krema ekleyin.”

PORTO ŞURUBU HAZIRLAYIN
Orta büyüklükte bir tencerede, bir
buçuk bardak porto şarabı ve çeyrek
bardak şekeri yaklaşık altı dakika
boyunca, tencerede yarım bardak
kalıncaya kadar kaynatın.
ÇİLEKLERİ YIKAYIN
250 gram taze ve olgun çileği yıkayın,
saplarını çıkarın ve dörde bölün.
Çilekler pek kokmuyorsa, bir kâseye
biraz porto şurubu koyup, içinde 15
dakika kadar bekletin.
EKŞİ KREMA DÖKÜN
Çileklerin üstüne bir parça ekşi
krema koyun ve üzerinde ılık porto
şurubunu gezdirin. Dilerseniz üstüne
bir tutam taze çekilmiş karabiber
serpiştirebilirsiniz.
ŞEFİN TAVSİYESİ“Flört ettiğiniz birine yemek yaparken, eğlenceli ve işbirlikçi olun. Bırakın sebzeleri
o doğrasın. Veya siz salata yaparken sosunu o hazırlasın.” Kevin Nashan, ABD’li şef

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Siyah fasulyeli çimiçanga

-

Bu Teksas klasiğinden eti ayırmak, proteinden veya aromadan vazgeçmek anlamına gelmez. Bu tarifle antrenman sonrası beslenmeniz emin ellerde.

2 PORSİYON

• Bir kırmızı soğan, iyice doğranmış
• Sarımsak, 2 diş
• Toz kimyon, 3 çay kaşığı
• Kırmızı biber, kurutulmuş ve ezilmiş,
1 yemek kaşığı
• Küçük patates, küp doğranmış ve pişmiş
• Siyah fasulye, 400 g konserve, süzülmüş
• Kişniş, avuç dolusu
• Tam tahıllı tortilla dürüm, 2
• Vegan ekşi krema, 2 yemek kaşığı

YAPILIŞI

01/ Paleoyu unutun: Tahıl ve baklagil zengini bir beslenme planı daha uzun ömürle ilişkilendiriliyor ve ayrıca bir araya geldiklerinde kas onarımı için tam bir aminoasit yelpazesi sunuyorlar. Soğanları yumuşatın, ardından sarımsak ve baharatları ekleyin, üzerine patatesleri koyun. Gevrek hale gelene dek kızartın.

02/ Siyah fasulyeleri ekleyin -kalbin çalışması için faydalı folik asit yönünden zengindir- ve ısınana dek beş dakika karıştırın. Fasulye ve patatesleri ezin ve ardından kişnişi ekleyin.

03/ Tortillanızın üzerine yığın. Sıkı bir dürüm halinde sarın ve çıtır çıtır olana dek hafif yağlı bir tavaya bastırın (genellikle derin yağda kızartılır ancak bu yöntem daha az kalori sunarken mikro besin değerlerini korur). Vegan ekşi kremayla sunun. Acı sos isteğe bağlıdır ancak şiddetle tavsiye edilir.

Devamı

BESLENME

“Snickers” protein bar

-

Antrenman sonrası hızlı işleyen karbonhidratlara ve kaslarınızı onaran aminoasitlere sahip vegan bir barla daha hızlı toparlanın.

16 PORSİYON

• Badem sütü, 320 ml
• Vegan çikolatalı protein, 300 g
• Kuru üzüm, 250 g
• Badem, 180 g, toz halinde
• Hindistan cevizi yağı, 150 g
• Bitter çikolata, 300 g
• Badem ezmesi, 50 g

Hareket halindeyken tüketebileceğiniz bir atıştırmalık mı istiyorsunuz?

YAPILIŞI

01/ Bitkisel protein tozları da diğer süt ürünleri karışımları kadar besin değeri etkisine sahip ve çoğu, sindirim sisteminize karşı daha nazik. Badem sütü, protein, kuş üzümleri (şeker, protein sentezini hızlandırabilir), toz badem, Hindistan cevizi yağı ve 230 gram bitter çikolatayı mutfak robotunda çekin.

02/ Pişirme kâğıdı serilmiş bir tepsiye alın ve 20 dakika buzdolabında bekletin. Üzerine badem ezmesi -kaslarınıza yardımcı olan magnezyumla doludur- sürün. Çikolatanın kalanını eritip üzerinde gezdirin.

03/ Buzdolabında bekletin ve ardından dilimleyerek hemen tüketebileceğiniz bir antrenman sonrası atıştırmalığı olarak bir barı çantanıza atın.

Devamı

BESLENME

Fasulyeli brownie tarifi

-

Süt ürünleri içermeyen tatlıların nem veya lezzetli aromadan taviz vermesi gerekmez. Bu brownieler, sağlıklı bitkisel proteinlerle kaplı.

6 PORSİYON

• Siyah fasulye, 300 g, pişmiş
• Kanola yağı, 250 ml
• Vanilya özütü, az miktarda
• Yer fıstığı ezmesi, 100 g
• Esmer şeker, 420 g
• Un, 120 g
• Kabartma tozu, 20 g
• Kakao tozu, 120 g
• Bitter çikolata, 120 g
• Deniz tuzu, az miktarda
• Yabanmersini, avuç dolusu
• Soya yoğurdu, tat vermesi için

YAPILIŞI

01/ Bu brownie’ler protein ve lif yönünden zengin, ilave tatlılığa rağmen kan şekerinizi sabit tutacak siyah fasulyelerle dolu. Ayrıca yumurta için iyi bir alternatif oluyorlar. Fasulyeleri, yağı, vanilyayı ve fıstık ezmesini (mükemmel bir yağ yakıcı mineral olan bakır kaynağı) 200 ml suyla pürüzsüz hale gelene dek karıştırın.

02/ Kuru malzemeleri ayrı bir kâsede karıştırın ve ardından ıslak karışıma ekleyin. Pişirme kâğıdı serdiğiniz bir tepsiye alın ve 25-30 dakika boyunca 180°C’de pişirin.

03/ Brownie’lerin ortası piştiğinde (bıçakla test edebilirsiniz), sıcak haldeyken yaban mersinleri ve büyük bir kaşık yoğurtla birlikte servis edin. Sağlıklı bir şekilde kendinizi şımartın

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com