Bizi Takip Edin

BESLENME

Portakallı tütsülenmiş tavuk tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

 

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi portakal ile harikalar yaratabilirsiniz. İşte portakallı tavuk tarifi.

Portakallı tavuk tarifi

(4 Kişilik)

Turunçgiller vitaminleri söz konusu olduğunda “kıskanç” meyvelerdir. Yüksek ısı altında sizi C vitaminiyle donatmayı reddederler. Düşük ısı ise hem aromalarını yoğun kıvamda tutar hem de içinde vitaminleriyle birlikte kurumalarını sağlar. Elde edeceğiniz mayhoş tadın, fırında kızarmış tavuk etiyle birleşmesi ise inanılmaz bir lezzete dönüşür.

½ kilo kemikleri ve derileri ayıklanmış
tavuk budu
2 adet kan portakalı ya da mandalina
(halkalar hâlinde dilimleyin)
3 dal taze kekik
Yarım su bardağından biraz fazla kan portakalı
veya mandalina suyu
2 diş ezilmiş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı bal
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
½ tatlı kaşığı deniz tuzu

  1. Fırını 190 dereceye ayarlayın ve tavuk etlerini bir fırın tepsisine dizin. Üzerine portakal dilimlerini ve biberiye dallarını yerleştirin.
  2. Kalan malzemeyi bir araya getirip çırpın ve tavuk pirzolaların üzerine dökün. Arada bir üzerlerine bastırarak 20 dakika pişirin. Tavuk ve portakalları servis tabağına aktarın ve tepside kalan suyu da üzerlerine gezdirin. Bir porsiyonda: 310 kalori, 15 gr yağ (2,5 gr’ı
    doymuş), 21 gr karbonhidrat, 390 mg sodyum, 2 gr lif, 23 gr protein.

Sporcu beslenmesi ve sporcu tarifleri hakkında daha geniş ve güncel bilgi almak için diğer içeriklere ve haberlerimize göz atın.

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Korili tavuk salatası tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcular için yeni bir tarif: Korili tavuk salatası tarifi.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı kuru üzüm

2 çorba kaşığı diyet mayonez

1 tatlı kaşığı köri

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 adet taze soğanın yeşil kısımları, ince kıyılmış

125 gr haşlanmış tavuk, didiklenmiş

Tatlandırmak için tuz ve karabiber

Servis için bebek ıspanak yaprakları

Kuru üzümleri küçük bir kâseye alıp sıcak suyla ıslatın, şişinceye kadar 10 dakika bekletin. Süzün ve kenara alın. Mayonez, köri ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Taze soğan, kuru üzüm ve tavukları karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İki servis tabağına bebek ıspanakları yayın, salatayı tabaklara eşit olarak paylaştırın.

Bir porsiyonda: 210 kalori, 8 gr yağ (2 gr’ı doymuş), 700 mg sodyum, 22 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 14 gr protein

Devamı

BESLENME

Yemeklerden sonra meyve yenir mi?

Umut Doğan Yıldız

-

Sizden gelen soruları yanıtlıyoruz: Yemeklerden sonra meyve yenir mi? İşte cevabı.

Bilimsel olarak yemeklerden sonra meyve yemenin herhangi bir sakıncası yok. Ana öğünlerde dengeli bir beslenme uygulamak istiyorsanız meyve, süt, kuru meyve, meyve suyu gibi gıdaları ara öğünlerde tüketme alışkanlığı kazanmanız çok önemli. Böylece sık aralıklarla atıştırmaya başlayacak ve midenizi yormadan ve hazımsızlık yaşamadan daha keyifli günler geçireceksiniz. Meyve, bazik bir kimyaya sahiptir. Mideyi ve bağırsakları yormaz. Lif açısından zengin olduğu için de tokluk sağlar. Tek öğünde bir-iki adet meyve tüketmek yeterlidir. Günde üç adet meyve almaya ve bunları ara öğünlerde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Devamı

BESLENME

Yepyeni patates püresi tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcu tarifleri içeriklerine bir yenisini ekledik. İşte yepyeni, sporcular için patates püresi tarifi.

Eğer günlük yağ alma oranını düşürmek istiyorsanız, tereyağı yerine 2 çay kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

2 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm’lik parçalara bölünmüş

3 yemek kaşığı yağsız süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen yaprağı

1 yemek kaşığı rendelenmiş az yağlı Parmesan

1 çay kaşığı doğranmış taze sarımsak

Tuz ve karabiber

1. Patatesleri iyice haşlanana kadar 15-20 dakika tuzlu suda kaynat.

2. Süt ve tereyağını karıştırıp mikrodalgada kullanabileceğin bir kaba koy. Yaklaşık bir dakika tereyağı eriyene kadar ısıt.

3. Patatesleri rahatça ezebileceğin bir kaba al. Üzerine yaptığın karışımı, fesleğen, peynir ve sarımsağı da ilave edip karıştırıcıyla iyice yumuşayana kadar karıştır. Son olarak tuz ve karabiber ekle.

Bu tarif orta boy bir kâseye denk gelir.

Bir porsiyonda: 205 kalori, 4 gr protein, 43 g karbonhidrat, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), 5 g fiber, 75 mg sodyum

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com