PİŞİRİLİNCE DAHA SAĞLIKLI OLAN 5 SEBZE

Bazı sebzeleri çiğ tüketmek yerine pişirerek yerseniz, daha fazla sağlık faydası sağlayabilirsiniz.

1

Sebze sevdalıları için sıcak bir konu: Sebzeleri çiğ mi yoksa pişirerek mi tüketmeliyiz? Sebzelerin çiğ tüketilmesi gerektiğini savunanlar, pişirme işlemi nedeniyle sebzelerdeki önemli vitaminlerin ve enzimlerin yok olduğunu öne sürüyorlar. Fakat durum o kadar da basit değil. Çünkü pişirme işlemi ile hücre duvarları yıkıldığından, besinlerin vücut tarafından daha kolay absorbe edilebilmeleri de mümkün olabiliyor.

İşte pişirildiğinde daha da faydalı olan 5 sebze:

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7

You must be logged in to post a comment Login

Bunları Unutma!