Bizi Takip Edin

BESLENME

ÖLÇÜLÜ OL, GÖBEĞİ ERİT

-

 

İçtiğiniz kadehte hem sıvı kaloriler hem de metabolizmanızı vuran bir sabotajcı var. Ancak dört haftalık alkolü azaltma planıyla dört kilo verebilirsiniz. İşte buna içilir!

3

Picture 1 of 9

Ölçülü olmak. Çocukluğumuzdan beri bize öğretilen, kontrollü bir hayatın en önemli şartlarından biri olarak sunulan, güçlü ve içi dolu bir kavram. Konu alkol olduğundaysa, bazen bu kavram kadehlerin içinde eriyip kayboluyor. Alkolizm üzerine araştırmalar yapan uzmanlara göre, “ölçülü” olan miktar haftada 14, bir günde ise en fazla 4 içki içmek. Bir içki, 33 cl şişe bira, 15 cl kadeh şarap veya 4,5 cl shot bardakta sert içki anlamına geliyor.

Bunların hesabı nasıl yapılıyor olursa olsun, ölçülü olmayı kaçırdığım ve sırf içkiyle 4 kilo aldığım kesin. Suçlu ise yetişmesi gereken işler, stres, hareketsizlik ve eğlencenin bir arada olduğu yaşam kokteylim. Size de tanıdık geliyor mu? Böylesi bir alkol tüketimi göbeğinizi büyütür. İçki kadehinizi dudağınıza götürdükten sonra dakikalar içinde, yağ metabolizmanız zayıflamaya başlar. Laval Üniversitesi’nden kinesiyoloji uzmanı Dr. Angelo Tremblay’a göre, vücudunuz alkole toksin gözüyle baktığı için, onu vücuttan atmak birinci öncelik haline geliyor.

Bu durumda vücudunuz enerji için karbonhidrat ve yağları yakma işine ara verip, alkolden yararlanmaya çalışıyor. Bu sırada aldığınız proteinler ise doğrudan yağ olarak depolanıyor. Ortalama bir erkeğin 1,7 cl alkolü, yani bir içkideki miktarı sindirmesi için bir saat gerekir. Berkeley Üniversitesi’nin American Journal ofClinical Nutrition’da yayımlanan araştırmasına göre, iki kokteylden 3 cl alkol alan katılımcıların, iki saat sonra yüzde 73 daha az yağ yaktıkları görülmüş.

New England Journal of Medicine’da yayımlanan bir İsviçre araştırmasına göre ise, üç öğünde iki biraya eşdeğer alkol alan erkek katılımcıların 450 kaloriyi çok yavaş yaktıkları keşfedilmiş.

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Minik karpuz ürettiler

Umut Doğan Yıldız

-

Uzun bir süredir küçük boyutlarda ürün yetiştiren firma, şimdi de zeytin boyutunda karpuz üretti.

Firmanın ürettiği mini karpuzlar, 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı‘nda (26. FoodProduct) katılımcıların ilgisini çekti.

Alınan bilgilere göre, çocuklara meyve ve sebzeleri sevdirmek için böyle bir küçültme yolu seçtiğini söyleyen firma yetkilileri, minik ürünlerin çocukların ilgisini çektiğini ifade ediyorlar.

Uzun bir süredir mini sebze ve meyveler üreten bir Türk firması şimdi de mini karpuz üretti. Zeytin boyutunda olan karpuzun kabuğu karpuz, içerisi ise salatalık tadını andırıyor.


Devamı

BESLENME

Sağlıklı omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Bu sağlıklı omlet tarifi ile spor salonundaki ağırlıkların hakkını vereceksiniz.

Sporcular için omlet tarifi

Kas yapan yemek tarifleri, sporcu beslenmesi denildiği zaman akla ilk Men’s Health gelir.

Malzemeler

Üç kişilik

Süt, 500 ML
Tane karabiber ¼ yemek kaşığı
Kuru soğan, yarım
Tütsülenmiş mezgit, 500 G
Tereyağı
Katkısız un, 100 G
Krema, 150 G
Hollandaise sos, 150 G
Yumurta, 9
Rendelenmiş parmesan, 10 G

Yapılışı

1/ Sütü küçük bir tavaya dökün, karabiber ve soğanı da ekleyin. Kaynamadan hemen öncesine kadar ısıtın ve derisi altta kalacak şekilde mezgiti ekleyin. Dört dakika yavaşça kaynatın, çıkarıp derisini ayıkladıktan sonra didikleyin. Sütü süzün ve derin bir tavada ısıtın.

2/ Başka bir tavada tereyağını eritin ve unu kavurun. Pürüzsüz bir sos yapmak için sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Yağda çözünebilen D vitamini ve yüksek miktarda kalsiyum için kremayı çırpın ve Hollandaise sosla birlikte karışıma ekleyin.

3/ Yumurtaları çırpın, tavaya ekleyin ve karıştırın. Altı pişmiş, üstü yumuşakken, didiklenmiş mezgiti ekleyin ve bir kaşıkla sosu ince bir tabaka olacak şekilde üstüne yayın. Rendelenmiş parmesanı da ekledikten sonra biraz kahverengileşene kadar tavada tutun. İşte bu kadar. Tadını çıkarın.

Tarif The Beehive’ın şefi Dominic Chapman’dan alınmıştır.

Devamı

BESLENME

Antrenman öncesi omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Egzersizden önce bu protein ve karbonhidrat deposu omleti deneyin.

Antrenman öncesi beslenme tarifleri için sitemize göz atmayı unutmayın.

Sporcular için omlet tarifi ve malzemeler

Dört kişilik

Büyük kuru soğan 2, piyazlık doğranmış olmalı
Saf sızma zeytinyağı
Bir adet defne yaprağı
Patates, 900 g, dilimlenmiş olmalı
Yumurta, 9 
Tuz ve karabiber

Antrenman öncesi omlet yapılışı

1/ Bir tavada soğanları defne yaprağıyla beraber kavurun. Soğanlar yumuşayınca patatesleri ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin ve altın rengine dönene kadar karıştırın. Patates hem glikojen (kas yakıtı) deposudur hem de kas fonksiyonlarına yardımcı olan potasyum bakımından zengindir.

2/ Yumurtaları bir kâsede tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Patatesleri ve soğanları da ekleyerek karıştırın. Orta ateşte bir tavaya alın ve dört dakika pişirin.

3/ Üstünü bir tabakla kapatın ve omleti tabağa ters çevirmeden önce dört dakika daha pişirin. Beş dakika dinlendirin ve spor salonuna götürmek üzere dilimleyin. Tarif, Camino’nun şefi Nacho del Campo’dan alınmıştır.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com