Bizi Takip Edin

BESLENME

MUHTEŞEM İNCİK TARİFİ

-

 

Ağır ateşte piştiğinde eti lokum gibi olan dana inciği, akşam yemeği için oldukça lezzetli ve özel bir seçim. Sizin için hazırladığımız ve adım adım anlattığımız detaylı tarifle, evde pişirip tüm övgüleri toplayabilirsiniz.  

En İyisini Alın

Neden dana inciği? Cosentino’ya göre, çok zengin bir lezzeti olduğu için sofraların baş tacı. Üstelik, çoğu et türü kadar pahalı değil ve pişirmesi filetodan daha kolay. Kasabınızdan kemiğiyle birlikte iki kiloluk bir dana inciği alın ve üstündeki fazlalık yağları temizlemesini rica edin. Siparişi bir gün önceden vermeniz ve gidip hazır almanız daha pratik olur.

Bağlayıp Mühürleyin

Önce inciği bağlayın (yöntemi bir sonraki sayfada). Bol tuz ve karabiber dökün. Geniş bir borcama veya paslanmaz çelik bir kaba koyun. 320 ml kırmızı şarap, üç adet soyulup dilimlenmiş soğan, 10 diş soyulmuş sarımsak, yarım bağ maydanoz ve iki dal biberiye ekleyin. Üstünü kapatıp, arada bir çevirerek bir gün marine edin.

02

SARIP SARMALAYIN

Önceden inciği bağlamak, fırında pişerken bütün kalmasını sağlıyor. İpler olmasa, et suyun içinde dağılıp gider ve incik çorbası haline gelir. Emin olun, bunu istemezsiniz.
1) 120 santim uzunluğunda bir kasap ipi alın. Uzun gelirse, eti bağladıktan sonra kesin. İnciğin sonundan başlayıp, ipi enine dolayın ve basit bir düğüm atın.
2) İpi, düğümden 3-4 santim aşağıya uzatıp üstüne parmağınızı koyun. Daha sonra, diğer elinizle ipi tekrar inciğin etrafından dolayın. İpi, parmağınızın altında tuttuğunuz yerin altından geçirin.
3) İkinci aşamayı tekrar ederek, tüm inciğin etrafını iple dolayın. Düğümlerin arasında kalan mesafenin 4 santimi aşmadığından emin olun. Son düğümün açılmaması için birkaç kez bağlayın ve ipin geri kalanını kesin.

Dışı Kıtır Olsun

Etin dışını kıtırlaştırmak ona doku katar ve lezzetini artırır. Fırında kullanılabilen büyük ve geniş bir tencereyi orta ateşe koyup, içinde iki yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. Yağ kızmaya başlamadan inciği koyun ve dışı iyice karamelize oluncaya kadar her tarafını iyice kızartın. Bu işlem yaklaşık 15-20 dakika sürecektir. Kızardıktan sonra büyükçe bir tabağa alın.

Ağır Ateşte Pişirin

Eti marine ederken kullandığınız malzemeleri ve suyunu ayrı kaplara alın. Tencereyi orta ateşe koyup, malzemeleri üstüne ekleyin. Soğanlar karamelize oluncaya kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Ayırdığınız suyu ekleyip, soğanların çekmesi için 20 dakika daha pişirin. Ardından 8 bardak et suyu ilave edin. Kaynayınca altını kapatın.

Fırında Son Dokunuş

Fırını önceden 180 derecede ısıtın. Artık kahverengi olmuş inciği tencereye koyup, yemeğin suyunun etin yüzde 75’ini kapladığından emin olun. Tencerenin kapağını kapatın ve fırına yerleştirin. Düzenli olarak suyunu kaşıkla üzerinde gezdirerek, et kemikten kolayca ayrılacak kıvama gelinceye kadar pişirin. En az üç saate ihtiyacınız olacak.

01

Profesyonel Püre Yapma Tekniği

Suudi Arabistan’da şef aşçılık yapan David Arnold, “Patatesleri rastgele dövüp ezmenize gerek yok. Aşçıların kullandığı tekniği deneyin” diyor. <p>
Fırında Kurutun
Patatesleri kuruladıktan sonra büyük bir borcama alıp, 120 derecede ısınmış fırında beş dakika bekletin. Isı, fazla nemi buharlaştırıp, patatesin krema kıvamına gelmesini sağlayacak.<p>
Elinize Hakim Olun
Patatesleri fazla ezerseniz cıvık olurlar. Mikser de kullanmayın; o da aynı etkiyi yaratır. En iyisi, krema kıvamına gelmeleri için patates ezici kullanmak. Biraz topaklanması sorun olmaz. <p>
Hemen Yağ Ekleyin
Sıcak patatesleri püre yaptıktan hemen sonra tereyağı eklerseniz, daha kolay karışırlar. Hâlâ yeteri kadar kıvamlı değilse, sıcak süt veya krema ilave edin. Soğuk süt, patatesin katılaşmasına neden olur.

03

İKİNCİ GÜN YİYİN

İnciği, servis etmeden bir gün önce pişirin. Hem zaman kazanırsınız, hem de ikinci gün tadı daha lezzetli olur. Isıtmak için 150 dereceye ayarladığınız fırına koyun. Etin suyunu sık sık üstünde gezdirerek, inciğin üstü koyu kahverengi bir renk alıncaya kadar 30 dakika daha pişirin.

Kalanları Değerlendirin

Arta kalan dana inciğiyle, İngilizlerin geleneksel yemeği “shepherd’s pie” yapabilirsiniz. Doğranmış soğan, havuç ve kerevizi zeytinyağında çevirin. Üstüne, inciğin tenceresinde kalan suyu dökün. Kıvamı koyulaşınca, küçük küçük doğradığınız inciği katıp, tencereden alın ve geniş bir borcama koyun. Üstüne patates püresi ve parmesan peyniri koyun. 180 derecelik fırında, üstü kabarıncaya kadar pişirin.

BESLENME

Sağlıklı omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Bu sağlıklı omlet tarifi ile spor salonundaki ağırlıkların hakkını vereceksiniz.

Sporcular için omlet tarifi

Kas yapan yemek tarifleri, sporcu beslenmesi denildiği zaman akla ilk Men’s Health gelir.

Malzemeler

Üç kişilik

Süt, 500 ML
Tane karabiber ¼ yemek kaşığı
Kuru soğan, yarım
Tütsülenmiş mezgit, 500 G
Tereyağı
Katkısız un, 100 G
Krema, 150 G
Hollandaise sos, 150 G
Yumurta, 9
Rendelenmiş parmesan, 10 G

Yapılışı

1/ Sütü küçük bir tavaya dökün, karabiber ve soğanı da ekleyin. Kaynamadan hemen öncesine kadar ısıtın ve derisi altta kalacak şekilde mezgiti ekleyin. Dört dakika yavaşça kaynatın, çıkarıp derisini ayıkladıktan sonra didikleyin. Sütü süzün ve derin bir tavada ısıtın.

2/ Başka bir tavada tereyağını eritin ve unu kavurun. Pürüzsüz bir sos yapmak için sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Yağda çözünebilen D vitamini ve yüksek miktarda kalsiyum için kremayı çırpın ve Hollandaise sosla birlikte karışıma ekleyin.

3/ Yumurtaları çırpın, tavaya ekleyin ve karıştırın. Altı pişmiş, üstü yumuşakken, didiklenmiş mezgiti ekleyin ve bir kaşıkla sosu ince bir tabaka olacak şekilde üstüne yayın. Rendelenmiş parmesanı da ekledikten sonra biraz kahverengileşene kadar tavada tutun. İşte bu kadar. Tadını çıkarın.

Tarif The Beehive’ın şefi Dominic Chapman’dan alınmıştır.

Devamı

BESLENME

Antrenman öncesi omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Egzersizden önce bu protein ve karbonhidrat deposu omleti deneyin.

Antrenman öncesi beslenme tarifleri için sitemize göz atmayı unutmayın.

Sporcular için omlet tarifi ve malzemeler

Dört kişilik

Büyük kuru soğan 2, piyazlık doğranmış olmalı
Saf sızma zeytinyağı
Bir adet defne yaprağı
Patates, 900 g, dilimlenmiş olmalı
Yumurta, 9 
Tuz ve karabiber

Antrenman öncesi omlet yapılışı

1/ Bir tavada soğanları defne yaprağıyla beraber kavurun. Soğanlar yumuşayınca patatesleri ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin ve altın rengine dönene kadar karıştırın. Patates hem glikojen (kas yakıtı) deposudur hem de kas fonksiyonlarına yardımcı olan potasyum bakımından zengindir.

2/ Yumurtaları bir kâsede tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Patatesleri ve soğanları da ekleyerek karıştırın. Orta ateşte bir tavaya alın ve dört dakika pişirin.

3/ Üstünü bir tabakla kapatın ve omleti tabağa ters çevirmeden önce dört dakika daha pişirin. Beş dakika dinlendirin ve spor salonuna götürmek üzere dilimleyin. Tarif, Camino’nun şefi Nacho del Campo’dan alınmıştır.

Devamı

BESLENME

Yağ yakıcı Meksika kahvaltısı

Umut Doğan Yıldız

-

Metabolizmanın ısısını yükselten ve acı konusunda size inanlmaz bir deneyim tattıran yağ yakıcı Meksika kahvaltısına bir göz atın.

Yağ yakıcı Meksika kahvaltısı için malzemeler

İki kişilik yumurta 4
Tereyağı 
Kişniş
Bir tutam pul biber
Salsa sosu 75 g
Avokado
Küp doğranmış beyaz peynir 75 g

Yağ yakıcı kahvaltı tarifi

1/ Dört yumurtayı kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın, sonra tereyağını tavada eritin.

2/ Yumurtayı, kişnişi ve kaldırabildiğiniz kadar pul biberi tavaya dökün. Malzemelerin iyice karıştığından emin olmak için karıştırarak pişirin.

3/ Omletin bir tarafına salsa sosu ve avokadoların yarısını koyun ve omleti katlayın.

Nutrition Journal’a göre, yemeklerinize avokado katmak atıştırma isteğinizi yüzde 28 oranında azaltır. Omletinizin üstüne peyniri ve kalan salsa sosuyla avokadoyu da ekleyin. Sert bir güne hazırsınız. Tarif Londra’daki Eggbreak’ten alınmıştır.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com