Bizi Takip Edin

BESLENME

LEZZET PATLAMASI

-

 

Bu tariflerle karalahanayı beslenme programınızın baş köşesine koyacaksınız.

Bugüne kadar çorbası ve sarmasıyla sevdiğimiz Karadeniz
mutfağının lezzetli yeşili karalahana, salatalarımıza,
makarnalarımıza hatta atıştırma tabaklarımıza giriyor.
DOĞRAMANIN PÜF NOKTALARI
A. Karalahananın ortasında yer alan ve sapının devamı olan kısım, yaprağına göre daha zor pişiyor. Bu
yüzden lahanayı pişirmeden önce ortasındaki kısmı bıçak yardımıyla çıkarın. Çıkarırken keskin bir bıçağın
sivri ucunu kullanarak, dikkatlice yapraklardan ayırabilirsiniz.
B. Güzelce doğramak için, lahana yapraklarını bir araya getirip yuvarlayın ve istediğiniz kalınlıkta kesin.

01

YEPYENİ BİR SALATA TARİFİ
Karalahanalı Sezar Salatası
Marul gibi yeşilliklerin yerine karalahana kullanarak,
salatanıza ekstra lezzet ve besin değeri
katabilirsiniz.
MALZEMELER
1 yumurta sarısı
1 adet limonun suyu
1 diş sarımsak, doğranmış
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
¼ bardak kanola yağı
¼ natürel sızma zeytinyağı
¼ kase rendelenmiş eski kaşar
İsteğe göre tuz ve karabiber
2 bağ karalahana,
yıkanmış, saplarıyla
birlikte ince doğranmış
8 adet hamsi
YAPILIŞI
1. Mutfak robotunda yumurta sarısını, limon
suyunu, sarımsağı ve sirkeyi karıştırın. Sosunuz
koyulaşıp krema halini alıncaya kadar azar azar zeytinyağını
ekleyin. Daha sonra peynirle birlikte tuz ve
karabiber ilave edin.
2. Geniş bir salata kasesine sosla birlikte karalahanayı
koyun. Üstüne hamsileri ekleyip, daha fazla
peynir serpiştirebilirsiniz. Dört kişiliktir.
ABD’li baş aşçı Josh Capon’un tarifi

* Çiğ yumurta tüketmek gıda zehirlenmesi riskini artırabilir.

 

02

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK
Kırmızı Biberli Karalahana Cipsi
Karalahanayı fırında pişirdiğinizde içindeki suyu
çekilip kıtır kıtır oluyor. Tarifini verdiğimiz bu füme
atıştırmalıkla patates cipsi isteğinizi bastırabilirsiniz.<br>
Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Bir bağ karalahananın
sapını kesip yapraklarını büyük parçalar
halinde doğrayın. Geniş bir kâsede karalahanayı
çeyrek bardak zeytinyağı ve bir yemek kaşığı kırmızı
toz biberle karıştırın. Fırın tepsisine pişirme
kağıdı yerleştirip, lahanayı üstüne koyun ve fırına
sürün. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Yarım çay kaşığı
deniz tuzu ekleyip servis edin.
6 kişiliktir.

 

 DENGELİ KARBONHİDRAT
Karalahanalı Makarna
Kısa sürede hazırlanan bu tarifte karalahana
tavada kolayca yumuşayarak sosisin, peynirin ve
zeytinyağının lezzetini zenginleştiriyor.
MALZEMELER
½ yemek kaşığı tuz
½ kilo midye makarna
½ kilo sosis
4 kase karalahana,
sapları alınmış ve büyük
parçalar halinde
doğranmış
1½ bardak konserve kuru
fasulye
1 adet limonun suyu ve
rendelenmiş kabuğu
½ kase taze rendelenmiş
parmesan peyniri
½ kase doğranmış
maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı natürel
sızma zeytinyağı
YAPILIŞI
1. Geniş bir kaseye beş bardak su koyun ve
kaynadığında suya tuz ekleyin. Makarnaları diri
kalacak şekilde haşlayın. Makarnanın suyundan
yarım bardak alıp kenara koyun ve makarnaları
süzün.
2. Bu sırada, başka bir tencereye koyduğunuz sosisleri
orta ateşte, kahverengi oluncaya kadar
pişirin. Daha sonra kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa
alın. Tencereye karalahanayı koyun ve
yumuşayıncaya kadar yaklaşık iki dakika pişirin.
Yanına fasulyeleri, süzdüğünüz makarnayı ve
makarna suyunu ekleyin. Makarnanın tamamen
pişmesi için iki dakika daha kaynatın.
3. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra limon suyu ve
kabuklarını, peyniri, maydanozu, tereyağını, sosisi
ve zeytinyağını ekleyip servis edin. 6 kişiliktir.

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Siyah fasulyeli çimiçanga

-

Bu Teksas klasiğinden eti ayırmak, proteinden veya aromadan vazgeçmek anlamına gelmez. Bu tarifle antrenman sonrası beslenmeniz emin ellerde.

2 PORSİYON

• Bir kırmızı soğan, iyice doğranmış
• Sarımsak, 2 diş
• Toz kimyon, 3 çay kaşığı
• Kırmızı biber, kurutulmuş ve ezilmiş,
1 yemek kaşığı
• Küçük patates, küp doğranmış ve pişmiş
• Siyah fasulye, 400 g konserve, süzülmüş
• Kişniş, avuç dolusu
• Tam tahıllı tortilla dürüm, 2
• Vegan ekşi krema, 2 yemek kaşığı

YAPILIŞI

01/ Paleoyu unutun: Tahıl ve baklagil zengini bir beslenme planı daha uzun ömürle ilişkilendiriliyor ve ayrıca bir araya geldiklerinde kas onarımı için tam bir aminoasit yelpazesi sunuyorlar. Soğanları yumuşatın, ardından sarımsak ve baharatları ekleyin, üzerine patatesleri koyun. Gevrek hale gelene dek kızartın.

02/ Siyah fasulyeleri ekleyin -kalbin çalışması için faydalı folik asit yönünden zengindir- ve ısınana dek beş dakika karıştırın. Fasulye ve patatesleri ezin ve ardından kişnişi ekleyin.

03/ Tortillanızın üzerine yığın. Sıkı bir dürüm halinde sarın ve çıtır çıtır olana dek hafif yağlı bir tavaya bastırın (genellikle derin yağda kızartılır ancak bu yöntem daha az kalori sunarken mikro besin değerlerini korur). Vegan ekşi kremayla sunun. Acı sos isteğe bağlıdır ancak şiddetle tavsiye edilir.

Devamı

BESLENME

“Snickers” protein bar

-

Antrenman sonrası hızlı işleyen karbonhidratlara ve kaslarınızı onaran aminoasitlere sahip vegan bir barla daha hızlı toparlanın.

16 PORSİYON

• Badem sütü, 320 ml
• Vegan çikolatalı protein, 300 g
• Kuru üzüm, 250 g
• Badem, 180 g, toz halinde
• Hindistan cevizi yağı, 150 g
• Bitter çikolata, 300 g
• Badem ezmesi, 50 g

Hareket halindeyken tüketebileceğiniz bir atıştırmalık mı istiyorsunuz?

YAPILIŞI

01/ Bitkisel protein tozları da diğer süt ürünleri karışımları kadar besin değeri etkisine sahip ve çoğu, sindirim sisteminize karşı daha nazik. Badem sütü, protein, kuş üzümleri (şeker, protein sentezini hızlandırabilir), toz badem, Hindistan cevizi yağı ve 230 gram bitter çikolatayı mutfak robotunda çekin.

02/ Pişirme kâğıdı serilmiş bir tepsiye alın ve 20 dakika buzdolabında bekletin. Üzerine badem ezmesi -kaslarınıza yardımcı olan magnezyumla doludur- sürün. Çikolatanın kalanını eritip üzerinde gezdirin.

03/ Buzdolabında bekletin ve ardından dilimleyerek hemen tüketebileceğiniz bir antrenman sonrası atıştırmalığı olarak bir barı çantanıza atın.

Devamı

BESLENME

Fasulyeli brownie tarifi

-

Süt ürünleri içermeyen tatlıların nem veya lezzetli aromadan taviz vermesi gerekmez. Bu brownieler, sağlıklı bitkisel proteinlerle kaplı.

6 PORSİYON

• Siyah fasulye, 300 g, pişmiş
• Kanola yağı, 250 ml
• Vanilya özütü, az miktarda
• Yer fıstığı ezmesi, 100 g
• Esmer şeker, 420 g
• Un, 120 g
• Kabartma tozu, 20 g
• Kakao tozu, 120 g
• Bitter çikolata, 120 g
• Deniz tuzu, az miktarda
• Yabanmersini, avuç dolusu
• Soya yoğurdu, tat vermesi için

YAPILIŞI

01/ Bu brownie’ler protein ve lif yönünden zengin, ilave tatlılığa rağmen kan şekerinizi sabit tutacak siyah fasulyelerle dolu. Ayrıca yumurta için iyi bir alternatif oluyorlar. Fasulyeleri, yağı, vanilyayı ve fıstık ezmesini (mükemmel bir yağ yakıcı mineral olan bakır kaynağı) 200 ml suyla pürüzsüz hale gelene dek karıştırın.

02/ Kuru malzemeleri ayrı bir kâsede karıştırın ve ardından ıslak karışıma ekleyin. Pişirme kâğıdı serdiğiniz bir tepsiye alın ve 25-30 dakika boyunca 180°C’de pişirin.

03/ Brownie’lerin ortası piştiğinde (bıçakla test edebilirsiniz), sıcak haldeyken yaban mersinleri ve büyük bir kaşık yoğurtla birlikte servis edin. Sağlıklı bir şekilde kendinizi şımartın

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com