Bizi Takip Edin

BESLENME

KUŞKONMAZ GARNİTÜRLÜ BALLI HARDALLI SOMON

-

 

Bolca omega-3 barındıran bu tarif, en çok yemek ayrımı yapanların bile ağzını sulandıracak.

MALZEMELER:
(4 Kişilik)
• 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
• 1 çorba kaşığı esmer şeker
• 2 çorba kaşığı dijon hardalı
• 1 çorba kaşığı bal
• 1 çorba kaşığı düşük sodyumlu soya sosu
• ½ kg temizlenmiş kuşkonmaz
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• ¼ kâse taze rendelenmiş parmesan
• Tuz ve karabiber
• 700 gram somon file (dört parça halinde)

HAZIRLANIŞI:
• Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Bir kapta tereyağını ve şekeri karıştırın. Mikrodalgaya aktarıp iyice eriyinceye kadar yaklaşık 30 saniye sürede bekletin. Bu eriyen karışıma hardal, bal ve soya sosunu da ekleyin. İyice harmanlayın.

• Kuşkonmazları bir çorba kaşığı zeytinyağı, toz parmesan, tuz ve karabiberle karıştırıp fırın tepsisine yerleştirin. Hafif gevrekleşinceye kadar 12 dakika fırında kızartın.

• Kuşkonmazlar fırında kızarırken bir yandan da yanmaz bir tavada (tavanın aynı zamanda fırın ısısına da dayanıklı olması gerekiyor) yüksek ateşte, bir çorba kaşığı riviera tipi zeytinyağını ısıtın. Diğer tarafta somonları tuz ve karabiberle tatlandırın. Pembe tarafı aşağı gelecek şekilde ısınan tavaya yerleştirin. Bir tarafı kahverengileşene kadar dört dakika pişirin. Diğer yüzünü çevirip bu tarafına ballı hardallı sostan ince bir tabaka halinde sürün. Sonra hemen tavayı fırına yerleştirin ve somonu fırında pişirmeye devam edin. Bu süre beş dakikadan fazla olmamalı. Somon piştikten sonra fırından çıkarın ve kalan ballı sosu balığın üzerine dökün. Somonu kuşkonmazlarla birlikte servis tabağına yerleştirin.

Porsiyon başına 360 kalori, 38 gram protein, 17 gram yağ, 572 mg sodyum.

 

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Korili tavuk salatası tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcular için yeni bir tarif: Korili tavuk salatası tarifi.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı kuru üzüm

2 çorba kaşığı diyet mayonez

1 tatlı kaşığı köri

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 adet taze soğanın yeşil kısımları, ince kıyılmış

125 gr haşlanmış tavuk, didiklenmiş

Tatlandırmak için tuz ve karabiber

Servis için bebek ıspanak yaprakları

Kuru üzümleri küçük bir kâseye alıp sıcak suyla ıslatın, şişinceye kadar 10 dakika bekletin. Süzün ve kenara alın. Mayonez, köri ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Taze soğan, kuru üzüm ve tavukları karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İki servis tabağına bebek ıspanakları yayın, salatayı tabaklara eşit olarak paylaştırın.

Bir porsiyonda: 210 kalori, 8 gr yağ (2 gr’ı doymuş), 700 mg sodyum, 22 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 14 gr protein

Devamı

BESLENME

Yemeklerden sonra meyve yenir mi?

Umut Doğan Yıldız

-

Sizden gelen soruları yanıtlıyoruz: Yemeklerden sonra meyve yenir mi? İşte cevabı.

Bilimsel olarak yemeklerden sonra meyve yemenin herhangi bir sakıncası yok. Ana öğünlerde dengeli bir beslenme uygulamak istiyorsanız meyve, süt, kuru meyve, meyve suyu gibi gıdaları ara öğünlerde tüketme alışkanlığı kazanmanız çok önemli. Böylece sık aralıklarla atıştırmaya başlayacak ve midenizi yormadan ve hazımsızlık yaşamadan daha keyifli günler geçireceksiniz. Meyve, bazik bir kimyaya sahiptir. Mideyi ve bağırsakları yormaz. Lif açısından zengin olduğu için de tokluk sağlar. Tek öğünde bir-iki adet meyve tüketmek yeterlidir. Günde üç adet meyve almaya ve bunları ara öğünlerde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Devamı

BESLENME

Yepyeni patates püresi tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcu tarifleri içeriklerine bir yenisini ekledik. İşte yepyeni, sporcular için patates püresi tarifi.

Eğer günlük yağ alma oranını düşürmek istiyorsanız, tereyağı yerine 2 çay kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

2 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm’lik parçalara bölünmüş

3 yemek kaşığı yağsız süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen yaprağı

1 yemek kaşığı rendelenmiş az yağlı Parmesan

1 çay kaşığı doğranmış taze sarımsak

Tuz ve karabiber

1. Patatesleri iyice haşlanana kadar 15-20 dakika tuzlu suda kaynat.

2. Süt ve tereyağını karıştırıp mikrodalgada kullanabileceğin bir kaba koy. Yaklaşık bir dakika tereyağı eriyene kadar ısıt.

3. Patatesleri rahatça ezebileceğin bir kaba al. Üzerine yaptığın karışımı, fesleğen, peynir ve sarımsağı da ilave edip karıştırıcıyla iyice yumuşayana kadar karıştır. Son olarak tuz ve karabiber ekle.

Bu tarif orta boy bir kâseye denk gelir.

Bir porsiyonda: 205 kalori, 4 gr protein, 43 g karbonhidrat, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), 5 g fiber, 75 mg sodyum

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com