Bizi Takip Edin

BESLENME

KİLO VERMEK İÇİN YEMENİZ GEREKENLER

-

 

Fazlalıklarınızdan kurtulmanız için beslenme düzeninize eklemeniz gereken yiyecekler.

Zayıflamak için beslenme düzeninizde bir kaç basit değişiklik yapmanız yeterli. Mesela bu listedeki yiyeceleri beslenme düzeninize eklemek gibi… Unutmayın en sağlıklı zayıflama, diyet yaparak değil, bilinçli beslenerek yapılandır. Yoksa onun dışında zorraki yaptığınız zayıflama teknikleri hiçbir işe yaramaz.

1

Tofu Gizzie Erskine, tofunun metabolizmanızın kolesterol yakmasına yol açtığını söylüyor. New England Journal of Medicine dergisi, günde 297 gram tofu yiyerek alacağınız 47 gram soya proteininin, bir desilitre kan başına 23,2 mg kolesterol yakmaya yol açtığını bildirdi.

Servis Önerisi: Günde 297 gram tüketmelisiniz.

2

Mercimek Gıda uzmanı Kate Percy “Protein, lifli besinler ve karbonhidratlar kadar mercimekte de çok iyi bir molibden kaynağıdır” diyor. Molibden, vücudumuzun karbonhidratı daha etkin bir şekilde enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur.

Servis Önerisi: 100 gramı tek seferde çorba olarak tüketin.

3

Yumurta Erskine yumurta için “Beyazı tamamen protein deposu, sarısı ise A, D, E, K vitaminleri açısından zengin” diyor. Amerika’da yapılan araştırmalar, iki yumurta ile yapılan kahvaltının, gün boyu vücudun yok yere kalori depolamasını azalttığını gösterdi.

Servis Önerisi:İki adet yumurtayı kahvaltıda tüketin.

4

Limon Michel Roux, balığın üzerine limon sıkıyor. Kanadalı araştırmacılar, limonda bulunan limonin adı verilen maddenin, karaciğerdeki APOB proteini üretiminin artmasını sağladığını ve kalbinize zarar veren yağlardan uzaklaşmanızı sağladığını buldular.

Servis Önerisi: Haftada en az iki limon tüketin.

5

Karahindiba Erskine, çam fıstıklarını makarna ve salataların üzerine serpiyor. Araştırmacılar, çam fıstığı yiyerek kolesistokinin hormonu salgıladığınızı, bu hormonun atıştırmalık bir şeyler yeme isteğinizi bastırdığını keşfetti.

Servis Önerisi:  Günde 20 gram tüketin.

6

Nohut Kate Percy nohut için, “Çözünebilen lif zengini ve müthiş bir protein kaynağıdır” diyor. Yapılan bir araştırma, ana lif kaynağı olarak nohut yemenin kanda bulunan yağ miktarını çok daha iyi düzenlediğini ortaya çıkarttı.

Servis Önerisi: Haftada 350 gram nohutu haşlanmış olarak tüketin.

 

 

Tarçın Anita Bean, yulaf ezmesi veya pilavların üzerine tarçın serpmenizi tavsiye ediyor. 40 gün süren bir çalışmada, tarçının aktif insülin reseptörlerine yardım ederek hücrelerinizin şekeri yüzde 20 oranında daha etkin şekilde metabolizmaya kattığını ve kan şekeri seviyenizi düşürdüğünü ortaya kondu.

Servis Önerisi: Günde yarım çorba kaşığı tüketin.

 

Brokoli Kate Percy “Günlük C vitamini ihtiyacınız brokolinin sadece 33 gramında bulunuyor” diyor. Araştırmalar gösteriyor ki vücudunuzda C vitamini seviyesi düştüğünde, yağların yakılmasını sağlayan karnitin hormonu daha az üretildiği için beliniz kalınlaşır.

Servis Önerisi: Günde 33 gram, buharda pişirilmiş.

 

Çam Fıstığı Erskine, çam fıstıklarını makarna ve salataların üzerine serpiyor. Araştırmacılar, çam fıstığı yiyerek kolesistokinin hormonu salgıladığınızı, bu hormonun atıştırmalık bir şeyler yeme isteğinizi bastırdığını keşfetti.

Servis Önerisi: Günde 20 gram tüketin.

 

Elma Andrew Nutter, içinde bulunan pektin maddesinden dolayı elma şiddetle öneriyor. American Journal of Clinical Nutrition dergisine göre, elma yediğimizde aldığımız meyve lifleri yağları vücudumuzdan atmamızı yüzde 44 oranında kolaylaştırıyor.

Servis Önerisi:Günde iki adet tüketin.

 

Kas yapan yiyecekler için tıklayın.

 

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Minik karpuz ürettiler

Umut Doğan Yıldız

-

Uzun bir süredir küçük boyutlarda ürün yetiştiren firma, şimdi de zeytin boyutunda karpuz üretti.

Firmanın ürettiği mini karpuzlar, 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı‘nda (26. FoodProduct) katılımcıların ilgisini çekti.

Alınan bilgilere göre, çocuklara meyve ve sebzeleri sevdirmek için böyle bir küçültme yolu seçtiğini söyleyen firma yetkilileri, minik ürünlerin çocukların ilgisini çektiğini ifade ediyorlar.

Uzun bir süredir mini sebze ve meyveler üreten bir Türk firması şimdi de mini karpuz üretti. Zeytin boyutunda olan karpuzun kabuğu karpuz, içerisi ise salatalık tadını andırıyor.


Devamı

BESLENME

Sağlıklı omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Bu sağlıklı omlet tarifi ile spor salonundaki ağırlıkların hakkını vereceksiniz.

Sporcular için omlet tarifi

Kas yapan yemek tarifleri, sporcu beslenmesi denildiği zaman akla ilk Men’s Health gelir.

Malzemeler

Üç kişilik

Süt, 500 ML
Tane karabiber ¼ yemek kaşığı
Kuru soğan, yarım
Tütsülenmiş mezgit, 500 G
Tereyağı
Katkısız un, 100 G
Krema, 150 G
Hollandaise sos, 150 G
Yumurta, 9
Rendelenmiş parmesan, 10 G

Yapılışı

1/ Sütü küçük bir tavaya dökün, karabiber ve soğanı da ekleyin. Kaynamadan hemen öncesine kadar ısıtın ve derisi altta kalacak şekilde mezgiti ekleyin. Dört dakika yavaşça kaynatın, çıkarıp derisini ayıkladıktan sonra didikleyin. Sütü süzün ve derin bir tavada ısıtın.

2/ Başka bir tavada tereyağını eritin ve unu kavurun. Pürüzsüz bir sos yapmak için sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Yağda çözünebilen D vitamini ve yüksek miktarda kalsiyum için kremayı çırpın ve Hollandaise sosla birlikte karışıma ekleyin.

3/ Yumurtaları çırpın, tavaya ekleyin ve karıştırın. Altı pişmiş, üstü yumuşakken, didiklenmiş mezgiti ekleyin ve bir kaşıkla sosu ince bir tabaka olacak şekilde üstüne yayın. Rendelenmiş parmesanı da ekledikten sonra biraz kahverengileşene kadar tavada tutun. İşte bu kadar. Tadını çıkarın.

Tarif The Beehive’ın şefi Dominic Chapman’dan alınmıştır.

Devamı

BESLENME

Antrenman öncesi omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Egzersizden önce bu protein ve karbonhidrat deposu omleti deneyin.

Antrenman öncesi beslenme tarifleri için sitemize göz atmayı unutmayın.

Sporcular için omlet tarifi ve malzemeler

Dört kişilik

Büyük kuru soğan 2, piyazlık doğranmış olmalı
Saf sızma zeytinyağı
Bir adet defne yaprağı
Patates, 900 g, dilimlenmiş olmalı
Yumurta, 9 
Tuz ve karabiber

Antrenman öncesi omlet yapılışı

1/ Bir tavada soğanları defne yaprağıyla beraber kavurun. Soğanlar yumuşayınca patatesleri ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin ve altın rengine dönene kadar karıştırın. Patates hem glikojen (kas yakıtı) deposudur hem de kas fonksiyonlarına yardımcı olan potasyum bakımından zengindir.

2/ Yumurtaları bir kâsede tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Patatesleri ve soğanları da ekleyerek karıştırın. Orta ateşte bir tavaya alın ve dört dakika pişirin.

3/ Üstünü bir tabakla kapatın ve omleti tabağa ters çevirmeden önce dört dakika daha pişirin. Beş dakika dinlendirin ve spor salonuna götürmek üzere dilimleyin. Tarif, Camino’nun şefi Nacho del Campo’dan alınmıştır.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com