Bizi Takip Edin

BESLENME

KAS İNŞASI İÇİN EN ÖNEMLİ 10 BESİN

-

 

kas_besin

Biftek

Tabii listenin tepesinde biftek yer alacaktı! İçerdiği yüksek kreatin sebebiyle büyükbaş eti, size ihtiyacınız olan tüm enerjiyi verecektir.

Fıstık Ezmesi

İçerdiği biyotin sebebiyle listemizde bu denli kritik bir yer bulan fıstık ezmesi, karbonhidratları enerjiye dönüştürebilmek için ideal.

Ispanak

Muhteviyatındaki nitrat ile kas hücrelerinizi temizlenmiş kan ile doldurarak dolaşımınızın kalitesini yükseltir.

kas_besin_2

Sardalya

Bu bitişik nizamda dizilmiş balıklar içerdikleri yüksek EPA yağları ile anabolik bir etki yaratır ve hormonlarınızı “kas moduna” geçirir.

Kestane

Sihirli mermilerdir. Yüksek dozda antrenmanın vücudunuzda yarattığı özgür radikalleri temizler ve bu sayede bir sonraki günkü antrenmanda ağrılar içerisinde kıvranmazsınız.

Tuz

Bu küçük tanecikler kocaman bir rönesansa neden olurlar. Eğer yüksek dozda antrenman yapıyorsanız, çalışma sonrası bir tutam tuz kas hücrelerinizi yeniler.

kas_besin_3

Kuşüzümü

Yeni portakallar bulundu! Ağırlık/içerik oranına göre en yakın rakiplerinin iki katı kadar C vitamini içeren bu siyah minik kuşüzümleri oksidatif stresi ve DOMS’u düşürür.

Nohut

Önemli bir besindir. Bir konserve kavanozu kadarı 40 gramlık karbonhidrat ve 10 gram lif içerir, insülin saldırısını durdurur ve diri tutar.

Kuru kayısı

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu demirin %30’unu 100 gramlık bir porsiyonuyla karşılayan kuru kayısı, kan hücresi üretimi ve oksijen dağıtımı konusunda eşsizdir.

Güveç

Sevseniz de sevmeseniz de vücudunuzun güveçte pişirilmiş türlüye ihtiyacı var. Riboflavin yönünden zengin içeriği ile kaslarınız için olmazsa olmazlardan olan türlünün bu meziyetini yayalım. Teyitli bilgidir.

 

 

 

BESLENME

Pirincin kalorisini düşürmek için ne yapılır?

Umut Doğan Yıldız

-

Pirinci pişirdikten sonra soğumasını beklemek, kalori oranının azalmasını sağlıyor. 

Sri Lanka’daki The College of Chemical Sciences’ta görevli bir ekip, beyaz pirinci pişirmiş ve 12 saat buzdolabında bıraktıktan sonra tekrar ısıtmış. Sonuç olarak pirincin kalori içeriğinin yüzde 10-12 oranında düştüğü gözlenmiş. Bu rakamın bazı pirinç çeşitlerinde yüzde 50’yi bulabileceği ön görülüyor. Ancak dikkat etmen gereken bir şey var: Pirinci Hindistan cevizi yağıyla (180 gr pirinç için bir tatlı kaşığı kadar) pişirmen gerekiyor. Bu yağ ve soğutma işlemi, pirincin yapısını değiştiriyor. İnce bağırsakta glikoza dönüşmeyen, dirençli nişasta içeriğini artırıyor. Bu da düşük kalori anlamına geliyor.

Devamı

BESLENME

Hacim kazandıran proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Hacim kazandıran proteinli pancake tarifi ile hem lezzete doyun hem de kaslarınızı geliştirin.

MALZEMELER

Yumurta beyazı, 1
Vanilyalı protein tozu, 15 g
Kabartma tozu, 1/3 çay kaşığı
Kakao, 2 dolu çay kaşığı
Stevia, 1 çay kaşığı
Yarım yağlı süt, 50 ml
Su, 100 ml
Yaban mersini, avuç dolusu
Ezilmiş ceviz, serpmek için
Öğütülmüş badem, serpmek için
Kurutulmuş Hindistan cevizi

YAPILIŞI

1/ Tüm malzemeleri bir kâsede karıştırın.
2/ Düşük sıcaklıktaki yapışmaz tavada kızartmadan önce beş ila 10 dakika dinlendirin. Üst kısmının hafif piştiğini gördüğünüzde tersini çevirip hazır olana dek bir ila iki dakika pişirin.
3/ Yaban mersini, ezilmiş ceviz, öğütülmüş badem ve kurutulmuş Hindistan cevizi ile servis edin.

Devamı

BESLENME

Tok tutan wrap tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Açlığınızı yok edecek, sağlıklı ve besleyici bir wrap tarifi veriyoruz.

Malzemeler:
50 gram bulgur
1 adet Ispanaklı tortilla
100 gram roka
20 gram soya filizi
Bir tutam köri

Salsa sos için:
2 adet domates kabuğu
30 gram maydanoz
15 gram kırmızı soğan
10 gram sivri biber
Tuz

Hazırlanışı:
Bulgura üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bulgurların şişmesini bekleyin. Süzgeçten geçir suyunu iyice çektikten sonra köri ilave edip karıştırın. Salsa sos için domatesin kabuklarını, kıyılmış maydanozu, kıyılmış soğanı, halka şeklinde doğranmış sivri biber ve tuzu karıştırın. Ispanaklı tortillanın içine körili bulgur, roka, soya filizi ve salsa sosunu koyduktan sonra sıkıca sarın. Kalan roka ve soya filizlerinden yanına garnitür bir salata hazırlayabilirsiniz. İçine rendelenmiş havuç ve kıyılmış kırmızılahana ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız besleyici Türk Usulü Wrap’i ikiye kesin. Salata ile birlikte servis yapın.

Servis: 1 kişilik

1 porsiyon: 443 kalori

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com