Bizi Takip Edin

BESLENME

KAS İNŞASI İÇİN EN ÖNEMLİ 10 BESİN

-

 

kas_besin

Biftek

Tabii listenin tepesinde biftek yer alacaktı! İçerdiği yüksek kreatin sebebiyle büyükbaş eti, size ihtiyacınız olan tüm enerjiyi verecektir.

Fıstık Ezmesi

İçerdiği biyotin sebebiyle listemizde bu denli kritik bir yer bulan fıstık ezmesi, karbonhidratları enerjiye dönüştürebilmek için ideal.

Ispanak

Muhteviyatındaki nitrat ile kas hücrelerinizi temizlenmiş kan ile doldurarak dolaşımınızın kalitesini yükseltir.

kas_besin_2

Sardalya

Bu bitişik nizamda dizilmiş balıklar içerdikleri yüksek EPA yağları ile anabolik bir etki yaratır ve hormonlarınızı “kas moduna” geçirir.

Kestane

Sihirli mermilerdir. Yüksek dozda antrenmanın vücudunuzda yarattığı özgür radikalleri temizler ve bu sayede bir sonraki günkü antrenmanda ağrılar içerisinde kıvranmazsınız.

Tuz

Bu küçük tanecikler kocaman bir rönesansa neden olurlar. Eğer yüksek dozda antrenman yapıyorsanız, çalışma sonrası bir tutam tuz kas hücrelerinizi yeniler.

kas_besin_3

Kuşüzümü

Yeni portakallar bulundu! Ağırlık/içerik oranına göre en yakın rakiplerinin iki katı kadar C vitamini içeren bu siyah minik kuşüzümleri oksidatif stresi ve DOMS’u düşürür.

Nohut

Önemli bir besindir. Bir konserve kavanozu kadarı 40 gramlık karbonhidrat ve 10 gram lif içerir, insülin saldırısını durdurur ve diri tutar.

Kuru kayısı

Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu demirin %30’unu 100 gramlık bir porsiyonuyla karşılayan kuru kayısı, kan hücresi üretimi ve oksijen dağıtımı konusunda eşsizdir.

Güveç

Sevseniz de sevmeseniz de vücudunuzun güveçte pişirilmiş türlüye ihtiyacı var. Riboflavin yönünden zengin içeriği ile kaslarınız için olmazsa olmazlardan olan türlünün bu meziyetini yayalım. Teyitli bilgidir.

 

 

 

BESLENME

Minik karpuz ürettiler

Umut Doğan Yıldız

-

Uzun bir süredir küçük boyutlarda ürün yetiştiren firma, şimdi de zeytin boyutunda karpuz üretti.

Firmanın ürettiği mini karpuzlar, 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı‘nda (26. FoodProduct) katılımcıların ilgisini çekti.

Alınan bilgilere göre, çocuklara meyve ve sebzeleri sevdirmek için böyle bir küçültme yolu seçtiğini söyleyen firma yetkilileri, minik ürünlerin çocukların ilgisini çektiğini ifade ediyorlar.

Uzun bir süredir mini sebze ve meyveler üreten bir Türk firması şimdi de mini karpuz üretti. Zeytin boyutunda olan karpuzun kabuğu karpuz, içerisi ise salatalık tadını andırıyor.


Devamı

BESLENME

Sağlıklı omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Bu sağlıklı omlet tarifi ile spor salonundaki ağırlıkların hakkını vereceksiniz.

Sporcular için omlet tarifi

Kas yapan yemek tarifleri, sporcu beslenmesi denildiği zaman akla ilk Men’s Health gelir.

Malzemeler

Üç kişilik

Süt, 500 ML
Tane karabiber ¼ yemek kaşığı
Kuru soğan, yarım
Tütsülenmiş mezgit, 500 G
Tereyağı
Katkısız un, 100 G
Krema, 150 G
Hollandaise sos, 150 G
Yumurta, 9
Rendelenmiş parmesan, 10 G

Yapılışı

1/ Sütü küçük bir tavaya dökün, karabiber ve soğanı da ekleyin. Kaynamadan hemen öncesine kadar ısıtın ve derisi altta kalacak şekilde mezgiti ekleyin. Dört dakika yavaşça kaynatın, çıkarıp derisini ayıkladıktan sonra didikleyin. Sütü süzün ve derin bir tavada ısıtın.

2/ Başka bir tavada tereyağını eritin ve unu kavurun. Pürüzsüz bir sos yapmak için sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Yağda çözünebilen D vitamini ve yüksek miktarda kalsiyum için kremayı çırpın ve Hollandaise sosla birlikte karışıma ekleyin.

3/ Yumurtaları çırpın, tavaya ekleyin ve karıştırın. Altı pişmiş, üstü yumuşakken, didiklenmiş mezgiti ekleyin ve bir kaşıkla sosu ince bir tabaka olacak şekilde üstüne yayın. Rendelenmiş parmesanı da ekledikten sonra biraz kahverengileşene kadar tavada tutun. İşte bu kadar. Tadını çıkarın.

Tarif The Beehive’ın şefi Dominic Chapman’dan alınmıştır.

Devamı

BESLENME

Antrenman öncesi omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Egzersizden önce bu protein ve karbonhidrat deposu omleti deneyin.

Antrenman öncesi beslenme tarifleri için sitemize göz atmayı unutmayın.

Sporcular için omlet tarifi ve malzemeler

Dört kişilik

Büyük kuru soğan 2, piyazlık doğranmış olmalı
Saf sızma zeytinyağı
Bir adet defne yaprağı
Patates, 900 g, dilimlenmiş olmalı
Yumurta, 9 
Tuz ve karabiber

Antrenman öncesi omlet yapılışı

1/ Bir tavada soğanları defne yaprağıyla beraber kavurun. Soğanlar yumuşayınca patatesleri ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin ve altın rengine dönene kadar karıştırın. Patates hem glikojen (kas yakıtı) deposudur hem de kas fonksiyonlarına yardımcı olan potasyum bakımından zengindir.

2/ Yumurtaları bir kâsede tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Patatesleri ve soğanları da ekleyerek karıştırın. Orta ateşte bir tavaya alın ve dört dakika pişirin.

3/ Üstünü bir tabakla kapatın ve omleti tabağa ters çevirmeden önce dört dakika daha pişirin. Beş dakika dinlendirin ve spor salonuna götürmek üzere dilimleyin. Tarif, Camino’nun şefi Nacho del Campo’dan alınmıştır.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com