Bizi Takip Edin

BESLENME

Izgara somon tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

 

Sporcu beslenmesi ve sporcu tarifleri konusunda sizleri aydınlatmaya devam ediyoruz. İşte ızgara somon tarifi.

Limon soslu ve taze baklalı kıvırcık salata ile ızgara somon tarifi

İhtiyacın olanlar:
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet arpacık soğan, küp doğranmış
• 2 adet limon (suyu ve rendelenmiş kabukları)
• 4 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:
1. Izgarayı önceden ısıtın. Bir tencereye su doldurup kaynaması için ocağa alın. Somon filetoların üzerine fırça yardımıyla hafifçe zeytinyağı sürün, tatlandırmak için tuz ve karabiber serpiştirin.
2. Taze baklaları kaynayan suyun içine atın. 1 dakika pişirip süzün, ardından buzla dolu bir kâsenin içine alarak 3-5 dakika bekletin.
3. Bir yandan somon filetolarını ızgaraya yerleştirin. 2 dakika pişirdikten sonra arkasını çevirin ve 2 dakika daha pişirin.
4. Sos için büyük bir kâsenin içinde kıyılmış soğan, limonsuyu, 1 limonun rendelenmiş kabuğu, kalan zeytinyağı ve maydanozu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İyice çırpın.
5. Kıvırcığı elinizle parçalayıp bir kâse de taze baklayla karıştırın. Üzerine limon sosunu gezdirin, her tarafına dağılıncaya kadar iyice karıştırın. Salatayı tabağa alın, üzerine ızgara somonu yerleştirin.

4 Kişilik: 470 kalori, 23 gr yağ (3,5 gr’ı doymuş), 43 gr karbonhidrat, 12 gr lif, 220 mg sodyum, 26 gr protein

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Yepyeni patates püresi tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcu tarifleri içeriklerine bir yenisini ekledik. İşte yepyeni, sporcular için patates püresi tarifi.

Eğer günlük yağ alma oranını düşürmek istiyorsanız, tereyağı yerine 2 çay kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

2 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm’lik parçalara bölünmüş

3 yemek kaşığı yağsız süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen yaprağı

1 yemek kaşığı rendelenmiş az yağlı Parmesan

1 çay kaşığı doğranmış taze sarımsak

Tuz ve karabiber

1. Patatesleri iyice haşlanana kadar 15-20 dakika tuzlu suda kaynat.

2. Süt ve tereyağını karıştırıp mikrodalgada kullanabileceğin bir kaba koy. Yaklaşık bir dakika tereyağı eriyene kadar ısıt.

3. Patatesleri rahatça ezebileceğin bir kaba al. Üzerine yaptığın karışımı, fesleğen, peynir ve sarımsağı da ilave edip karıştırıcıyla iyice yumuşayana kadar karıştır. Son olarak tuz ve karabiber ekle.

Bu tarif orta boy bir kâseye denk gelir.

Bir porsiyonda: 205 kalori, 4 gr protein, 43 g karbonhidrat, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), 5 g fiber, 75 mg sodyum

Devamı

BESLENME

Muzlu proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Muzlu proteinli pancake tarifiyle, bu ayki pancake tariflerinin sonuna geliyoruz.

Sporcu tatlı tarifleri, sporcu beslenme önerileri konusunda daha geniş bir yelpaze için beslenme kategorimize göz atın.

MALZEMELER

Küçük muz, 1 Küçük tatlı patates, 1 (120 g) Yumurta beyazı, 2 Muz aromalı whey protein, 35 g

YAPILIŞI

1/ Tatlı patatesi yumuşayıp ezilebilecek duruma gelene dek kaynatın.

2/ Kaynamış patatesleri bir karıştırma kâsesine (veya mutfak robotuna) alın ve iki yumurta beyazını, 35 gram whey proteini ve doğranmış muzu ekleyin.

3/ Karışım açık turuncuya dönene ve görünür topak kalmayana dek karıştırın.

4/ Yapışmaz bir tavaya dökün ve karışım katılaşana dek birkaç dakika pişirin.

5/ Pancake’i tersine çevirin ve diğer tarafını bir veya iki dakika pişirin. Ardından servis edin.

Devamı

BESLENME

Yüksek proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Yüksek proteinli bu tarifi uygulayarak kaslarınıza bayram ettirin.

MALZEMELER

Yumurta proteini tozu, 1 ölçek Yulaf unu, 4 yemek kaşığı Süt, 1 yemek kaşığı Tarçın, 1 çay kaşığı

YAPILIŞI

1/ Bir kâseye bir yumurta kırın ve ardından pürüzsüz bir hale gelene dek kalan malzemeleri bir çatalla karıştırın. İster inanın ister inanmayın, pancake’leriniz neredeyse hazır.

2/ Şimdi ise küçük bir tabak alın, karışımı yarım santimetre kalınlığında döküp tabağa ufak ufak vurarak bir halka halinde eşit şekilde yayın. Dikkat edin; çalıştığınız yüzeylerden pancake hamurunu kazımaya çalışmak değerli vaktinizi harcar.

3/ Mikrodalgada bir dakika en yüksek sıcaklıkta pişirin. Hala sıvı kıvamdaysa 30 saniye daha tutun, ardından aç kalan kaslarınızı hemen besleyin. 30 gramlık büyüme yakıtınızı almak için pancake hamurunuz bitene dek tekrarlayın.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com