Bizi Takip Edin

BESLENME

Izgara Çin yemeği tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

 

Tatlı ekşi soslu tavuk tarifini denemediyseniz, sizin için bu özel Çin yemeğinin tarifini veriyoruz.

Sporcu beslenmesi tarifleri

İhtiyacınız olanlar
½ kilo tavuk göğsü, derisi alınıp doğranmış
2 orta boy kabak, büyük parçalar hâlinde kesilmiş
½ kilo konserve ananas, süzülüp büyük parçalar hâlinde kesilmiş
1 çorba kaşığı akçaağaç şurubu
2 orta boy kırmızı soğan, büyük parçalar hâlinde kesilmiş
2 adet kırmızı dolmalık biber, büyük parçalar hâlinde kesilmiş
8 adet çöp şiş, 20 dakika soğuk suda bekletilmiş
Tuz ve karabiber
3 çorba kaşığı ketçap
½ çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı pirinç ya da elma sirkesi 1 tatlı kaşığı sriracha sos*
Kıyılmış taze kişniş (isteğe göre)

* Sriracha sos, adını Tayland’daki Si Racha şehrinden alıyor. Sirke, sarımsak, şeker, tuz, Thai acı biberi ile hazırlanıyor. Büyük marketlerin sos reyonlarında ve gurme dükkânlarda bulabilirsiniz.

Hazırlanışı:
1) Izgarayı ya da ızgara tavasını orta ateşte ısıtın. Tavuk, sebze ve meyve dilimlerini şişlere dizin. Tavuk, kabak, ananas, soğan ve kırmızıbiberleri dönüşümlü olarak yerleştirin. Karabiber ve tuzla tatlandırın.
2) Bir kâsede akçaağaç şurubu, ketçap, soya sosu, sirke ve sriracha sosu karıştırın. Yarısını bir kenara ayırın; kalanını şişteki malzemelerin üzerine fırça yardımıyla sürün.
3) Şişlerin her iki tarafını, tavuklar tam olarak pişip üzeri hafifçe yanıncaya kadar, yaklaşık 4 dakika pişirin. Temiz bir fırça kullanarak, ayırdığınız sosu üzerine sürün. İsteğe göre kişniş ekleyip servis yapın.

4 KİŞİLİK

Bir porsiyonda: 315 kalori, 5 gr yağ, 30 gr karbonhidrat, 415 mg sodyum, 4 gr lif, 39 gr protein.

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Yepyeni patates püresi tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcu tarifleri içeriklerine bir yenisini ekledik. İşte yepyeni, sporcular için patates püresi tarifi.

Eğer günlük yağ alma oranını düşürmek istiyorsanız, tereyağı yerine 2 çay kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

2 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm’lik parçalara bölünmüş

3 yemek kaşığı yağsız süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen yaprağı

1 yemek kaşığı rendelenmiş az yağlı Parmesan

1 çay kaşığı doğranmış taze sarımsak

Tuz ve karabiber

1. Patatesleri iyice haşlanana kadar 15-20 dakika tuzlu suda kaynat.

2. Süt ve tereyağını karıştırıp mikrodalgada kullanabileceğin bir kaba koy. Yaklaşık bir dakika tereyağı eriyene kadar ısıt.

3. Patatesleri rahatça ezebileceğin bir kaba al. Üzerine yaptığın karışımı, fesleğen, peynir ve sarımsağı da ilave edip karıştırıcıyla iyice yumuşayana kadar karıştır. Son olarak tuz ve karabiber ekle.

Bu tarif orta boy bir kâseye denk gelir.

Bir porsiyonda: 205 kalori, 4 gr protein, 43 g karbonhidrat, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), 5 g fiber, 75 mg sodyum

Devamı

BESLENME

Muzlu proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Muzlu proteinli pancake tarifiyle, bu ayki pancake tariflerinin sonuna geliyoruz.

Sporcu tatlı tarifleri, sporcu beslenme önerileri konusunda daha geniş bir yelpaze için beslenme kategorimize göz atın.

MALZEMELER

Küçük muz, 1 Küçük tatlı patates, 1 (120 g) Yumurta beyazı, 2 Muz aromalı whey protein, 35 g

YAPILIŞI

1/ Tatlı patatesi yumuşayıp ezilebilecek duruma gelene dek kaynatın.

2/ Kaynamış patatesleri bir karıştırma kâsesine (veya mutfak robotuna) alın ve iki yumurta beyazını, 35 gram whey proteini ve doğranmış muzu ekleyin.

3/ Karışım açık turuncuya dönene ve görünür topak kalmayana dek karıştırın.

4/ Yapışmaz bir tavaya dökün ve karışım katılaşana dek birkaç dakika pişirin.

5/ Pancake’i tersine çevirin ve diğer tarafını bir veya iki dakika pişirin. Ardından servis edin.

Devamı

BESLENME

Yüksek proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Yüksek proteinli bu tarifi uygulayarak kaslarınıza bayram ettirin.

MALZEMELER

Yumurta proteini tozu, 1 ölçek Yulaf unu, 4 yemek kaşığı Süt, 1 yemek kaşığı Tarçın, 1 çay kaşığı

YAPILIŞI

1/ Bir kâseye bir yumurta kırın ve ardından pürüzsüz bir hale gelene dek kalan malzemeleri bir çatalla karıştırın. İster inanın ister inanmayın, pancake’leriniz neredeyse hazır.

2/ Şimdi ise küçük bir tabak alın, karışımı yarım santimetre kalınlığında döküp tabağa ufak ufak vurarak bir halka halinde eşit şekilde yayın. Dikkat edin; çalıştığınız yüzeylerden pancake hamurunu kazımaya çalışmak değerli vaktinizi harcar.

3/ Mikrodalgada bir dakika en yüksek sıcaklıkta pişirin. Hala sıvı kıvamdaysa 30 saniye daha tutun, ardından aç kalan kaslarınızı hemen besleyin. 30 gramlık büyüme yakıtınızı almak için pancake hamurunuz bitene dek tekrarlayın.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com