Bizi Takip Edin

BESLENME

GİZLİ TARİF!

-

 

Fıstık ezmesinin erişte, salata, hatta tavuk yemeklerine çok yakıştığını söylesek? Malzemeleri sizde gizli bu sürpriz sosa herkes bayılacak.

 

FOTOĞRAF: MICHAEL HOEWELER

Baharatlı Fıstıklı Sos

MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
6 sap yeşil soğan
2 yemek kaşığı acı biber sosu
2 çay kaşığı köri baharat
150 ml krema
1/5 bardak kıyılmış fıstık
3 yemek kaşığı bal
200 g fıstık ezmesi
Yarım bağ kişniş
Tuz ve karabiber

YAPILIŞI

Genişçe bir tavayı orta ateşte
ısıtın. Tereyağını eritip, yeşil
soğanı yumuşayıncaya kadar,
yaklaşık 3 dakika çevirin. Sonra
acı biber sosu ve köri baharatını
ekleyin. En son krema, fıstık ve
balı da ilave edip, kaynayıncaya
kadar karıştırın.
Daha sonra bu karışımı mikserden
veya mutfak robotundan
geçirip, fıstık ezmesini ekleyin.
Bu aşamada kişnişi de içine
koyup, damak tadınıza göre tuz
ve karabiber ilave edin.

peanut

peanut

Kavanozda Neler Gizli?

İÇİNDEKİLER:Kavrulmuş fıstık, hidrojenize
bitkisel yağ, şeker, mono ve digliserid,
sodyum

1. Fıstıkta kalp dostu pek çok tekli
doymamış yağ bulunur. Besin değerleri
açısından fark yaratansa fıstık ezmesinde
bulunan diğer şeyler.
2. Ezmenin ayrışmasını önler ama
damarları tıkayan bir trans yağdır. Uzak
durun!
3. Buharlaşmış şekerkamışı suyu, glikoz
şurubu veya glikoz-früktoz şurubu;
bunların hepsi şeker. Ve tükettiğinizde
vücuda fazladan boş kalori sokuyor. Bu
yüzden yerken fıstık ezmesine 3
gramdan fazla şeker eklemeyin.
4. Bu yağ asitleri trans yağ içeriyor ama
emülgatör olarak kullanıldıkları için,
içindekiler listesinde yazmıyor.
5. Biraz sodyumdan zarar gelmez ama
120 miligramı geçmemeli.

BESLENME

Minik karpuz ürettiler

Umut Doğan Yıldız

-

Uzun bir süredir küçük boyutlarda ürün yetiştiren firma, şimdi de zeytin boyutunda karpuz üretti.

Firmanın ürettiği mini karpuzlar, 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı‘nda (26. FoodProduct) katılımcıların ilgisini çekti.

Alınan bilgilere göre, çocuklara meyve ve sebzeleri sevdirmek için böyle bir küçültme yolu seçtiğini söyleyen firma yetkilileri, minik ürünlerin çocukların ilgisini çektiğini ifade ediyorlar.

Uzun bir süredir mini sebze ve meyveler üreten bir Türk firması şimdi de mini karpuz üretti. Zeytin boyutunda olan karpuzun kabuğu karpuz, içerisi ise salatalık tadını andırıyor.


Devamı

BESLENME

Sağlıklı omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Bu sağlıklı omlet tarifi ile spor salonundaki ağırlıkların hakkını vereceksiniz.

Sporcular için omlet tarifi

Kas yapan yemek tarifleri, sporcu beslenmesi denildiği zaman akla ilk Men’s Health gelir.

Malzemeler

Üç kişilik

Süt, 500 ML
Tane karabiber ¼ yemek kaşığı
Kuru soğan, yarım
Tütsülenmiş mezgit, 500 G
Tereyağı
Katkısız un, 100 G
Krema, 150 G
Hollandaise sos, 150 G
Yumurta, 9
Rendelenmiş parmesan, 10 G

Yapılışı

1/ Sütü küçük bir tavaya dökün, karabiber ve soğanı da ekleyin. Kaynamadan hemen öncesine kadar ısıtın ve derisi altta kalacak şekilde mezgiti ekleyin. Dört dakika yavaşça kaynatın, çıkarıp derisini ayıkladıktan sonra didikleyin. Sütü süzün ve derin bir tavada ısıtın.

2/ Başka bir tavada tereyağını eritin ve unu kavurun. Pürüzsüz bir sos yapmak için sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Yağda çözünebilen D vitamini ve yüksek miktarda kalsiyum için kremayı çırpın ve Hollandaise sosla birlikte karışıma ekleyin.

3/ Yumurtaları çırpın, tavaya ekleyin ve karıştırın. Altı pişmiş, üstü yumuşakken, didiklenmiş mezgiti ekleyin ve bir kaşıkla sosu ince bir tabaka olacak şekilde üstüne yayın. Rendelenmiş parmesanı da ekledikten sonra biraz kahverengileşene kadar tavada tutun. İşte bu kadar. Tadını çıkarın.

Tarif The Beehive’ın şefi Dominic Chapman’dan alınmıştır.

Devamı

BESLENME

Antrenman öncesi omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Egzersizden önce bu protein ve karbonhidrat deposu omleti deneyin.

Antrenman öncesi beslenme tarifleri için sitemize göz atmayı unutmayın.

Sporcular için omlet tarifi ve malzemeler

Dört kişilik

Büyük kuru soğan 2, piyazlık doğranmış olmalı
Saf sızma zeytinyağı
Bir adet defne yaprağı
Patates, 900 g, dilimlenmiş olmalı
Yumurta, 9 
Tuz ve karabiber

Antrenman öncesi omlet yapılışı

1/ Bir tavada soğanları defne yaprağıyla beraber kavurun. Soğanlar yumuşayınca patatesleri ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin ve altın rengine dönene kadar karıştırın. Patates hem glikojen (kas yakıtı) deposudur hem de kas fonksiyonlarına yardımcı olan potasyum bakımından zengindir.

2/ Yumurtaları bir kâsede tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Patatesleri ve soğanları da ekleyerek karıştırın. Orta ateşte bir tavaya alın ve dört dakika pişirin.

3/ Üstünü bir tabakla kapatın ve omleti tabağa ters çevirmeden önce dört dakika daha pişirin. Beş dakika dinlendirin ve spor salonuna götürmek üzere dilimleyin. Tarif, Camino’nun şefi Nacho del Campo’dan alınmıştır.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com