Bizi Takip Edin

ERKEK AKLI

Gıdada sürdürülebilirlik damgası!

Umut Doğan Yıldız

-

 

Brand Week İstanbul kapsamında “Eat Brand Love” mottosuyla gastronomi dünyasını ağırlayan Brand Week Gastro, gıdada sürdürülebilirlikle öne çıktı.

Konusunda uzman isimler, bilinçli gıda tüketiminden israfa, atık yönetiminden yerel lezzetlere kadar geniş bir yelpazede deneyimlerini paylaştılar.

 Zorlu PSM’de gerçekleştirilen Brand Week Gastro ilk gününü yoğun bir ilgi ile karşıladı. 7 farklı panelde 12 konuşmacının yer aldığı ilk güne damgasını vuran konu; gıdada sürdürülebilir fikirler oldu.  

Dünya kaynaklarının doğru kullanılması gerektiğine dikkat çekilen konuşmalarda, beslenme kaynaklarımızın her geçen gün biraz daha yok olduğunun ve beslenmeden israfa her alanda tüketicilerin farkındalık kazanması gerektiğinin altı çizildi.

İşte ilk günden öne çıkanlar:

İtalya’dan Balzamik Sirke panelinin konuşmacısı Andrea Bezzechi, Avrupa’da en çok ithal edilen gıda ürünü olan Balzamik Sirke’nin başarı öyküsünü anlattı.

İstanbul’dan Ayvalık’a Bir Şefin Öyküsü panelinde ise, Şef Şemsa Denizsel şehirde markalaşan bir şefin yerele uzanan öyküsü aktardı. Panelin ardından Denizsel, katılımcılara Ayvalık lezzetlerini tanıttı.

Brand Week Gastro’nun en ilgi gören panellerinden biri İstanbul Yiyecek İçecek Grubu Ortağı Şef’i Mehmet Gürs’ün konuşması oldu. Grundig Ruhun Doysun panelinde söz alan Gürs ve Arçelik Pazarlama A.Ş. Grundig Türkiye Grup Yöneticisi Handan Abdurrahmanoğlu, ‘’Ruhun Doysun’’ projesi ile atık yönetiminin ve bilinçli beslenmenin önemini anlattı.

İyi Beslen, Kendine İyi Bak panelinde konuşan Berrin Yiğit, doğru ve sürdürülebilir beslenmenin, dünya ekolojisine, insan sağlığına katkısını anlatırken dünya kaynaklarının ve gıdanın israfına dikkat çekti.

Dünyayı Yaşatmak için Böcek Proteini mi Vegan Olmak mı? Sürdürülebilir Beslenmeyi Başlat panelinde İyi Yaşam ve Beslenme Uzmanı Dilara Koçak; hava, toprak ve suyu korumak yaşamsal bir ihtiyaçtır dedi ve sürdürülebilir beslenme için yapılması gerekenleri anlattı. Bunun için en önemli ve gerekli şeyin, sadece hayvansal beslenmenin önüne geçerek tahıl ve sebze ağırlıklı beslenmek olduğunu vurguladı.

Fotoğrafın Tat Algısındaki Yeri – Sosyal Medyalaşan İnsanın Tat Algısı panelinde ise, Yemek Fotoğrafçısı Mehmet Ateş, Instagrammer Kenan Yıldırım ve Dude Table Kurucusu Funda İnansal tarafından fotoğrafın gıda deneyimi ve satın almada etkileri tartışıldı.

Gıda Üretiminde Sürdürülebilir Fikirler panelinde, Fazla Gıda CEO’su Olcay Silahlı, Ek Biç Ye İç ve Collectorspace Kurucu Direktörü Haro Cümbüşyan ve İksir Resort Town Co-founder Ece Aydın tarafından gıdada sürdürülebilir fikirler çerçevesinde; Şehirde tarım nasıl olur? Akuaponik sistem nedir? Dikey bahçeler ile şehirde tarım nasıl yapılır? Hidroponik sistem nedir? konularına cevaplar arandı.

Brand Week Gastro’nun ikinci günü 8 Kasım Perşembe günü gerçekleşecek ve sahne yine heyecan verici konu, konuk ve tatlarla lezzetlenecek…

Continue Reading
Advertisement

ERKEK AKLI

Buzul erime oranı yüzde 280 arttı

Umut Doğan Yıldız

-

Antarktika’daki buzul erime oranı, 2001-2017 arasında yılda ortalama yüzde 280 arttı.

Kaliforniya ve Utrecht üniversiteleri ile ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Jet İtiş Laboratuvarı’nda gerçekleştirdikleri çalışma neticesinde çarpıcı bir rapor ortaya koydular.

Antartikada buzullar ne oranda eriyor?

Science Daily’de yer alan habere göre, Kalifornia ve Utrecht üniversiteleri ile NASA Jet İtiş Laboratuvarı’nın yürüttüğü çalışmada ortaya koyulan rapor: Antartika’da bulunan buzullardaki erime oranının, 2001-2017 arasında yılda ortalama yüzde 280 artış gösterdiğini yönünde.

Araştırmada ortaya koyulan başka bir bilgi de 1979-2001 arasında yılda ortalama 48 milyar ton buzulun eridiği ve Antarktika’da bu kaybın, 2001-2017 aralığında senede 134 milyar tona çıktığı yönünde.

Buzulların erimesi deniz seviyesini artıracak

Bilim adamları, Antarktika’da buzulların erime seviyesindeki bu ciddi artışın 1979-2017 aralığında küresel deniz suyu seviyelerini yaklaşık bir buçuk santimetre yükselttiğini söylüyor.

Devamı

ERKEK AKLI

Dizilerin başlama tarihleri açıklandı!

Umut Doğan Yıldız

-

Yeni yılda özel kanalların reklam anlaşmalarını yenilemeleri nedeniyle yerli diziler, yayına üç hafta ara veren diziler ne zaman başlayacak? İşte o tarihler!

TRT dışındaki bütün kanallar yılbaşından itibaren dizi yayınlarına üç hafta süreyle ara vermişlerdi. Çekimleri başlayan diziler ekranlara tekrar dönmeye hazırlanıyor. 

Diziler ne zaman başlayacak?

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Bizim Hikaye, Çukur,  Çarpışma, Yasak Elma, Kadın, Söz,  Bir Zamanlar Çukurova, Sen Anlat Karadeniz gibi diziler sezon finali gibi yaptıkları bölümleriyle yeni yıl tatiline girmişlerdi. Şimdi tekrar ekranlara dönecek olan dizilerin yayınlanma tarihleri de yavaş yavaş netleşiyor.

Diziler, 21 Ocak’tan itibaren ekrana dönmeye başlayacaklar.

Dizilerin yayın tarihleri şu şekilde:

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz:22 Ocak

Bir Zamanlar Çukurova: 24 Ocak

Yasak Elma: 21 Ocak

Çukur: 21 Ocak

Gülperi: 25 Ocak

Avlu: 24 Ocak

Sen Anlat Karadeniz: 23 Ocak

Kadın: 22 Ocak

Bizim Hikaye: 24 Ocak

Söz: 21 Ocak

Çarpışma: 24 Ocak

Erkenci Kuş: 26 Ocak

Muhteşem İkili: 24 Ocak

Arka Sokaklar: 25 Ocak

Kızım: 25 Ocak

Devamı

ERKEK AKLI

Pantolonsuz metroya binme etkinliği

Umut Doğan Yıldız

-

ABD’nin New York kentinde ”Pantolonsuz Metro Yolculuğu” etkinliğinin bu yıl 18.si düzenlendi.

Bu sene New York’ta 18.si düzenlenen ‘Pantolonsuz Metro Yolculuğu’na katılanlar soğuk havayı umursamadılar.

Improve Everywhere’ grubu tarafından düzenlenmeye başlanan ve dünyada hızla yayılıp çeşitli şehirlerde de gerçekleştirilen metroda pantolonsuz yolculuk etkinliği, bu yılda oldukça ilgi gördü.

Katılımcılar, olaydan haberi olmayan vatandaşların şaşkın bakışları arasında pantolonlarını çıkarmaya başladılar.

Video: (Rommel Tan) Instagram: @rtanphoto

İşte o görüntüler:



Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com