Bizi Takip Edin

BESLENME

FREEZECAKE

-

 

Artık tatlı krizine karşı koymak zorunda değilsiniz. Sağlıklı, besin değeri yüksek ve antrenman öncesi enerji veren bu tarifle, suçluluk duymadan tatlı yemenin keyfine varacaksınız.

BESİN DEĞERLERİ
Tam bir vitamin deposu olan bu kek, yaz aylarında en büyük favoriniz olacak. Omega-3 bakımından zengin, sindirim sistemini düzenliyor ve aynı zamanda antioksidan, kalsiyum ve fosfor içeriyor. Bir diliminden bu kadar faydalı vitamin ve mineraller alırken, bir yandan da çok lezzetli ve fit bir tatlı yemiş olacaksınız.
1 dilim: 380 kalori, 24 g karbonhidrat, 6 g protein, 16 g yağ

MALZEMELER

Taban
250 g ceviz
8-10 adet hurma

İç Dolgusu
300 g çiğ kaju
1 adet muz (dondurulmuş)
15 ml badem sütü
50 ml akçaağaç şurubu
½ limon suyu
1 vanilya çubuk (tohumları)
60 ml Hindistan cevizi yağı

YAPILIŞI
Ceviz ve hurmaları blender’dan geçirin. Hurmaların yumuşak olmasına özen gösterin. Karışımı kelepçeli bir kek kalıbına alın ve tabanı oluşturun. İç dolgusu için önceden dilimlenmiş ve dondurulmuş muz dilimlerini blender’da badem sütü ile beraber krema kıvamına gelene kadar çekin. Sonra karışıma sırasıyla kaju fıstığı, akçaağaç şurubu, yarım limon suyu, vanilya tohumu ve Hindistan cevizi yağını ekleyip, pürüzsüz bir hal alana kadar blender’da çekmeye devam edin. Karışımı kalıbın içindeki tabanın üzerine iyice yayın ve 2-3 saat donması için buzluğa atıp, sonra servis edin.

BESLENME

Pirincin kalorisini düşürmek için ne yapılır?

Umut Doğan Yıldız

-

Pirinci pişirdikten sonra soğumasını beklemek, kalori oranının azalmasını sağlıyor. 

Sri Lanka’daki The College of Chemical Sciences’ta görevli bir ekip, beyaz pirinci pişirmiş ve 12 saat buzdolabında bıraktıktan sonra tekrar ısıtmış. Sonuç olarak pirincin kalori içeriğinin yüzde 10-12 oranında düştüğü gözlenmiş. Bu rakamın bazı pirinç çeşitlerinde yüzde 50’yi bulabileceği ön görülüyor. Ancak dikkat etmen gereken bir şey var: Pirinci Hindistan cevizi yağıyla (180 gr pirinç için bir tatlı kaşığı kadar) pişirmen gerekiyor. Bu yağ ve soğutma işlemi, pirincin yapısını değiştiriyor. İnce bağırsakta glikoza dönüşmeyen, dirençli nişasta içeriğini artırıyor. Bu da düşük kalori anlamına geliyor.

Devamı

BESLENME

Hacim kazandıran proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Hacim kazandıran proteinli pancake tarifi ile hem lezzete doyun hem de kaslarınızı geliştirin.

MALZEMELER

Yumurta beyazı, 1
Vanilyalı protein tozu, 15 g
Kabartma tozu, 1/3 çay kaşığı
Kakao, 2 dolu çay kaşığı
Stevia, 1 çay kaşığı
Yarım yağlı süt, 50 ml
Su, 100 ml
Yaban mersini, avuç dolusu
Ezilmiş ceviz, serpmek için
Öğütülmüş badem, serpmek için
Kurutulmuş Hindistan cevizi

YAPILIŞI

1/ Tüm malzemeleri bir kâsede karıştırın.
2/ Düşük sıcaklıktaki yapışmaz tavada kızartmadan önce beş ila 10 dakika dinlendirin. Üst kısmının hafif piştiğini gördüğünüzde tersini çevirip hazır olana dek bir ila iki dakika pişirin.
3/ Yaban mersini, ezilmiş ceviz, öğütülmüş badem ve kurutulmuş Hindistan cevizi ile servis edin.

Devamı

BESLENME

Tok tutan wrap tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Açlığınızı yok edecek, sağlıklı ve besleyici bir wrap tarifi veriyoruz.

Malzemeler:
50 gram bulgur
1 adet Ispanaklı tortilla
100 gram roka
20 gram soya filizi
Bir tutam köri

Salsa sos için:
2 adet domates kabuğu
30 gram maydanoz
15 gram kırmızı soğan
10 gram sivri biber
Tuz

Hazırlanışı:
Bulgura üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bulgurların şişmesini bekleyin. Süzgeçten geçir suyunu iyice çektikten sonra köri ilave edip karıştırın. Salsa sos için domatesin kabuklarını, kıyılmış maydanozu, kıyılmış soğanı, halka şeklinde doğranmış sivri biber ve tuzu karıştırın. Ispanaklı tortillanın içine körili bulgur, roka, soya filizi ve salsa sosunu koyduktan sonra sıkıca sarın. Kalan roka ve soya filizlerinden yanına garnitür bir salata hazırlayabilirsiniz. İçine rendelenmiş havuç ve kıyılmış kırmızılahana ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız besleyici Türk Usulü Wrap’i ikiye kesin. Salata ile birlikte servis yapın.

Servis: 1 kişilik

1 porsiyon: 443 kalori

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com