Bizi Takip Edin

BESLENME

EN SAĞLIKLI BURGERLER

-

 

Her biri birbirinden yararlı bu 4 dört benzersiz tarifle burgerlerin kralı olun.
Antrenman sonrası burgeri

Malzemeler (2kişilik):

• ¼  kg. hindi kıyması (iki köfte halinde)
• 4 çay kaşığı teriyaki sosu
• 2 dilim taze ananas
• 2 kalın dilim kırmızı soğan
• 2 dilim tost makinesinde kızartılmış tam tahıllı hamburger ekmeği
• ½ ince dilimlenmiş jalepona biberi
• 2 dilim İsviçre peyniri

Hazırlanışı:
Hindi kıymasıyla hazırlanmış köftelerinizi teriyaki sosuyla birlikte harlı mangal ateşinde pişirin. Bir yanda köfteler pişerken ananasları ve soğanı da hafifçe kararana kadar pişirin. Her ekmeğe birer adet köfte, birer dilim soğan, ananas, jalepona ve peynir koyduktan sonra biraz daha teriyaki sosu dökün.

Bu burgerdeki karbonhidrat-protein bileşimi antrenman sonrasında kaslarınızın kendisine gelmesini sağlar.

Porsiyon başına:

480 kalori, 42 gram protein, 20 gram karbonhidrat (3 gram lif), 16 gram yağ,
200 miligram sodyum.

Kalp dostu burger

Malzemeler (2kişilik):

• ¼ kg. orkinos (iki porsiyona bölünmüş)
• Zeytinyağı, tuz ve karabiber
• 2 dilim tost makinesinde kızartılmış ciabatta (İtalyan cevizli ekmeği)
• 2 yemek kaşığı pesto sosu
• 2 yemek kaşığı mayonez
• 1 adet dilimlenmiş domates
• ¼ ince dilimlenmiş kırmızı soğan
• 1 demet karışık yeşillik

Hazırlanışı:
Ton balığının üzerinde zeytinyağı gezdirdikten sonra tuz ve karabiber ekleyin. Daha sonra balığın her iki tarafını mangalda harlı ateşte ikişer dakika pişirin. Balıkları tost edilmiş ekmeklerin arasına koyun, pesto ve mayonezle çeşnilendirdikten sonra sebzelerle servis edin.

Ton balığı ve pestodaki sağlıklı yağ asitleri kalp sağlığınız için birebir.

Porsiyon başına:

520 kalori, 36 gram protein, 22 gram karbonhidrat (2 gram lif), 18 gram yağ,
250 miligram sodyum.

Yağ yakan burger

Malzemeler (2kişilik):

• ¼ kg. dana kıyması (iki köfte halinde)
• 4 yaprak marul
• 2 adet yağda yumurta
• 1/3 su bardağı rendelenmiş çedar peyniri
• 2 dilim ızgara edilmiş kırmızı soğan
• Ketçap, Dijon hardalı

Hazırlanışı:
Köfteleri harlı mangal ateşinde pişirin. İki marul yaprağını üst üste koyun ve arasına köfteyi yerleştirin. Köftenin üzerine kızarmış yumurta, peynir ve diğer malzemeleri ekleyin. Marulu dürüm gibi katlayın.

Metabolizmanızı hızlandırmak için karbonhidratı kesip proteini artırın.

Porsiyon başına:

360 kalori, 48 gram protein, 14 gram karbonhidrat (2 gram lif), 12 gram yağ,
150 miligram sodyum.

Antioksidan burger

Malzemeler (2kişilik):

• ¼ kg. tavuk göğsü
• 2 tam tahıllı hamburger ekmeği
• 2 yemek kaşığı sarımsaklı mayonez
• ¼ ince dilimlenmiş kırmızı soğan
• 1 demet roka
• 200 gr. sotelenmiş mantar
• 750 gr. ufalanmış küflü peynir
• Ketçap

Hazırlanışı:
Burgerleri harlı ateşte mangalda pişirin. Hamburger ekmeklerinin içine sarımsaklı mayonez sürün ve diğer malzemeleri ekledikten sonra servis edin.

Mantar, roka, sarımsak ve ketçap bir araya geldiğinde kansere karşı koruma duvarı oluşturur.

Porsiyon başına:

420 kalori, 32 gram protein, 18 gram karbonhidrat (4 gram lif), 20 gram yağ,
180 miligram sodyum.

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Korili tavuk salatası tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcular için yeni bir tarif: Korili tavuk salatası tarifi.

Malzemeler:

2 çorba kaşığı kuru üzüm

2 çorba kaşığı diyet mayonez

1 tatlı kaşığı köri

2 tatlı kaşığı limon suyu

1 adet taze soğanın yeşil kısımları, ince kıyılmış

125 gr haşlanmış tavuk, didiklenmiş

Tatlandırmak için tuz ve karabiber

Servis için bebek ıspanak yaprakları

Kuru üzümleri küçük bir kâseye alıp sıcak suyla ıslatın, şişinceye kadar 10 dakika bekletin. Süzün ve kenara alın. Mayonez, köri ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Taze soğan, kuru üzüm ve tavukları karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. İki servis tabağına bebek ıspanakları yayın, salatayı tabaklara eşit olarak paylaştırın.

Bir porsiyonda: 210 kalori, 8 gr yağ (2 gr’ı doymuş), 700 mg sodyum, 22 gr karbonhidrat, 2 gr lif, 14 gr protein

Devamı

BESLENME

Yemeklerden sonra meyve yenir mi?

Umut Doğan Yıldız

-

Sizden gelen soruları yanıtlıyoruz: Yemeklerden sonra meyve yenir mi? İşte cevabı.

Bilimsel olarak yemeklerden sonra meyve yemenin herhangi bir sakıncası yok. Ana öğünlerde dengeli bir beslenme uygulamak istiyorsanız meyve, süt, kuru meyve, meyve suyu gibi gıdaları ara öğünlerde tüketme alışkanlığı kazanmanız çok önemli. Böylece sık aralıklarla atıştırmaya başlayacak ve midenizi yormadan ve hazımsızlık yaşamadan daha keyifli günler geçireceksiniz. Meyve, bazik bir kimyaya sahiptir. Mideyi ve bağırsakları yormaz. Lif açısından zengin olduğu için de tokluk sağlar. Tek öğünde bir-iki adet meyve tüketmek yeterlidir. Günde üç adet meyve almaya ve bunları ara öğünlerde tüketmeye özen göstermelisiniz.

Devamı

BESLENME

Yepyeni patates püresi tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcu tarifleri içeriklerine bir yenisini ekledik. İşte yepyeni, sporcular için patates püresi tarifi.

Eğer günlük yağ alma oranını düşürmek istiyorsanız, tereyağı yerine 2 çay kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz.

2 orta boy tatlı patates, soyulmuş ve 2 cm’lik parçalara bölünmüş

3 yemek kaşığı yağsız süt

1 yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen yaprağı

1 yemek kaşığı rendelenmiş az yağlı Parmesan

1 çay kaşığı doğranmış taze sarımsak

Tuz ve karabiber

1. Patatesleri iyice haşlanana kadar 15-20 dakika tuzlu suda kaynat.

2. Süt ve tereyağını karıştırıp mikrodalgada kullanabileceğin bir kaba koy. Yaklaşık bir dakika tereyağı eriyene kadar ısıt.

3. Patatesleri rahatça ezebileceğin bir kaba al. Üzerine yaptığın karışımı, fesleğen, peynir ve sarımsağı da ilave edip karıştırıcıyla iyice yumuşayana kadar karıştır. Son olarak tuz ve karabiber ekle.

Bu tarif orta boy bir kâseye denk gelir.

Bir porsiyonda: 205 kalori, 4 gr protein, 43 g karbonhidrat, 2 gr yağ (1 gr doymuş yağ), 5 g fiber, 75 mg sodyum

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com