Bizi Takip Edin

BESLENME

EL YAPIMI ÇİKOLATANIN ADRESİ

-

 

Çikolata tüketicilerinin içinde kimyasal maddeler bulunan çikolatalardan uzak durması gerekmektedir.

Evvie Chocolate kuruluşu ile birlikte tamamen el yapımı imalat prensibi ile yola çıkmış ve dünyanın en seçkin markası Fransız Valrhona ile işbirliğine giderek Valrhona ürünlerini kullanmaya karar vermiştir.

001

Çikolata ilk akla geldiğinde hepimizin yüzünde bir tebessüm oluşur, bizleri mutlu eder.
Geçmişi 2600 yıl öncesine dayanan çikolatanın günümüzde doğru kullanıldığı taktirde birçok faydaları bulunmaktadır.
Çikolatanın faydaları anlatmakla bitmeyeceği gibi günümüzde tıbben de kanıtlanmış birçok faydaları bulunmaktadır.

-Çikolata mutluluk hormonu endorfini harekete geçirdiği için mutluluk ve haz verir.
-Zengin bir kalsiyum kaynağıdır, kalsiyum kemiklerin güçlenmesine fayda sağlar.
-Çikolata içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadelede çok etkilidir.
-Çikolatanın hammaddesi kakao yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur, kalbe çok faydalıdır.
-Güçlü dişleri sağlayan florid açısından zengin olan çikolata aynı zamanda strese karşı etkili olan potasyum içerir.
-Kanda pıhtılaşmanın önüne geçer, bu da ani kalp krizlerine engel olur.
-Çikolatada bulunan demir ve çinko bağışıklık ve üreme sistemi için çok faydalıdır.
-Çikolata yüksek oranda bakır içerir, bakır vücuttaki demirin absorbe edilmesine yardımcı olur.

Tüm bu faydaların yanından çikolata tüketicilerinin içinde kimyasal maddeler bulunan çikolatalardan uzak durması gerekmektedir.
Son yıllarda giderek artan tüketimi ile birçok kişinin istahını kabartan çikolata sektörü farklı üretim teknikleri ile öne çıkarak sağlığa zararlı çikolataların da üretilmesini sağlamaktadır.

Evvie Chocolate kuruluşu ile birlikte tamamen el yapımı imalat prensibi ile yola çıkmış ve dünyanın en seçkin markası Fransız Valrhona ile işbirliğine giderek Valrhona ürünlerini kullanmaya karar vermiştir.
Dünyada profesyonellerin markasi olarak bilinen Valrhona dünyanın en seçkin çikolata markaları tarafından kullanılmaktadır.

002

NEDEN HANDMADE ?
Çikolatanın kristalize edilmesi (temperlenmesi) kakao içindeki elementleri harekete geçirir. Bu da çikolatanın kalitesini , dayanıklılığını ve parlaklığını arttırır. Farklı kristalize edilme yöntemleri uygulanarak diğer ürünlerle birleşimler gerçekleşir.
Tüm bu işlemler şeflerimizin elleriyle yapılır. Bu işlemler sırasındaki işleyiş teknikleri, sıralama, ısı dereceleri ve korunması çok önemlidir. Bu, çikolatanın kalitesini ve lezzetini ortaya çıkarır.
El yapımı çikolatada kesinlikle katkı maddesi kullanılmaz, kullanılmamalıdır. Doğal ürünler ile çikolata farklı formüllerle bileşimi elle yapılarak kıvamında bir karışım elde edilir, bu da çikolatanın lezetini en üst seviyede tutar, sağlık açısından herhangi bir zararı yada yan etkisi bulunmamaktadır.
Evvie Chocolateda kullanılan tüm hammaddeler doğal, taze ve en üst kalitededir. Dünyanın en iyi çikolata hammadesi kullanılarak ve şeflerimizin özel formülleri ile oluşturulan çikolatalar günlük taze üretilir. Katkısız ürettiğimiz ürünleri 14-20 derece arasında korunmasını önerir ve kısa sürede tüketilmesini tavsiye ederiz. Bu sayede çikolatalar lezzetini kaybetmez.
İyi bir çikolatayı anlamanın bazı özellikleri bulunmaktadır. Görüntüsü, kokusu, sesi, dokunuş ve tadı bir çikolatanın kalitesi hakkında size fikir verebilir.
İyi bir çikolatanın görüntüsü size kalitesi hakkında fikir verebilir. Çikolatanın yüzeyinde küçük kabarıklar ya da beyaz bir iz var ise, bu çikolatanın uygun olmayan ortamda saklandığını ya da son kullanma tarihinin geçtiğini gösterir. Kaliteli bir çikolatanın yüzeyinde kabarcıklar yoktur çünkü imalat aşamasında bu kabarcıklar ortadan kaldırılır. Çikolatanın rengi kalitesi için belirgin etken değildir çünkü kakao çekirdeğinin türü renginin değişken olmasına sebep olabilir. Bitter çikolata genelde parlaktır ancak sütlü çikolata daha mattır.

003

Kaliteli bir çikolata ikiye bölündüğünde bir ses duyulur. Bölünürken kolayca ve düzgünce bölünür. Çok sert ya da yumuşak ise ya tarihi geçmiştir ya da uygun olmayan ortamlarda saklanmıştır. Bitter çikolata sütlü çikolatadan daha kolay bölünür. Yüksek kalitedeki bir çikolata vücut ısısında erir. Çikolatayı başparmağınız ile işaret parmağı arasında tutun ve hafifçe ovun, çikolata erimeye başlayacaktır. Kaliteli bir çikolata pürüzsüz bir kıvamdadır. Bu da size çikolataya dokunduğunuzda anlaşılabilir bir özelliği belli eder.

Ağzınıza 6-7 gr çikolata atın, dilinizin üzerine yerleştirin ve erimeye başlamasına izin verin. Burnunuzla nefes alın ve çikolatanın içindeki aromaların güçlenmesini sağlayın. Bu şekilde hangi aromaları hissedeceğiniz ortaya çıkacaktır. Ağzınızda birkaç kez çiğneyin ve tadı ile yumuşaklığını hissedin. Acı mı, tatlı mı, tuzlu mu, keskin mi bunu hissedin, ya da hangi meyve özleri içerdiğini anlamaya çalışın. Eğer bir seferde birden fazla çikolata tadacaksanız her seferinde ağız tadınızı temizlemek için oda sıcaklığında bir yudum su içiniz.

Evvie Chocolate ile üretilen tüm ürünlerde max 6-8 haftalık bir tüketim süresi öngörülmektedir. Şayet bir çikolatanın ömrü bu süreden fazla ise bilin ki kimyasal maddeler ile korunmakta ve ömrü uzatılmaktadır. Bu da çikolata içersindeki faydalı tüm bileşenleri öldürmektedir. Bazen faydadan çok zararı bulunmaktadır. Bu durumda özellikle çocukların butür çikolataları çok fazla tüketmemeleri sağlık açısından zararlıdır.

BESLENME

Hindi füme sandviç tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Biliyoruz son dönemde hindi füme işine girdiniz. Hindi fümeyi sevenler için işte tarifimiz. Kinoa ve çiyalı hindi füme sandviç.

Sporcu beslenmesinin en güncel adresi Men’s Health Türkiye, sporcu tarifleri ermeye devam ediyor.

1/ Tam buğday ekmeği (İçine bir tutam çiya ve kinoa tohumu ekleyin

2/ Hindi füme

3/ Soya filizi ( İsteğe bağlı)

4/ Fesleğen yaprağı (Nane de olur)

5/ Beyaz peynir, dilimlenmiş

6/ Domates, dilimlenmiş

7/ Maskolin yeşillik (Yerine sevdiğiniz bir yeşilliği ekleyebilirsiniz)

Hardallı sos tarifi

1 Yumurta sarısı, Yarım yemek kaşığı hardal, Zeytinyağı, Limon

YAPILIŞI

Bir yumurta sarısı, yarım yemek kaşığı hardal, biraz zeytinyağı ve limon suyunu bir kâsede iyice çırpın. Karışımı ekmeğinize sürün. Domates ve yeşillikleri yıkayın, domatesi ve peyniri isteğinize göre dilimleyin. Geriye kalan tek şey ise tüm malzemeleri sandviç ekmeğinize doldurmak. Hızlı bir öğün için paketleyip yanınıza alın.

Devamı

BESLENME

Mandalinanın 10 faydası

Umut Doğan Yıldız

-

Mandalinanın vücuda faydaları nelerdir? İşte kış aylarının vazgeçilmez meyvesi mandalinanın sağlık açısından olumlu etkileri.

Kış aylarının vazgeçilmezi ve turunçgillerin baş tacı olan mandalina C vitamini başta olmak üzere içerdiği A, B vitaminleri, kalsiyum, lif, potasyum, demir, fosfor ile tam bir sağlık deposu. Bağışıklık sistemini güçlendirmekten kanser riskini düşürmeye, iştah kontrolünü sağlamaktan yüksek kan basıncını önlemeye kadar sağlığımız üzerinde pek çok önemli faydalar sağlıyor.Bu nedenle sofralarımızda düzenli olarak bulunmayı fazlasıyla hak ediyor. Ancak mandalinanın faydalarından en etkili şekilde yararlanmak için bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. Örneğin bol gözenekli bir kabuğa sahip olan mandalina diğer turunçgillere göre daha çabuk su kaybettiği için aldıktan sonra 2-3 gün içinde tüketmeniz biyo yararlılığı açısından önemli. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik mandalinanın sağlığımız üzerindeki önemli yararlarını anlattı, tüketirken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu!

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Zengin C vitamini içeriği ve flavonoidler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlıyor.

Yeni hücrelerin oluşumunu destekliyor

B vitamininden de oldukça zengin olan mandalina vücutta DNA ve RNA oluşumunda görev alarak yeni hücrelerin oluşmasını destekliyor.

Kansere kalkan oluyor

İçeriğindeki folat sayesinde kansere yol açabilecek DNA değişikliklerini önleyerek akciğer, meme, kolon, yemek borusu ve mide kanseri gibi bazı kanser türlerinin gelişimini önlemede etkili oluyor.

İştah kontrolünü sağlıyor

İçeriğindeki çözünür lif olan pektin daha uzun süre tokluk sağlıyor. Yapılan çalışmalara göre, mandalina obezite sorunu olan kişilerde iştah kontrolüne katkıda bulunarak kalori alımını azaltıyor.

Yüksek kan basıncını önlüyor

Mandalinanın potasyum içeriğiyle yüksek kan basıncını önleyerek kalp krizi riskini azalttığı da, yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen faydaları arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Müzeyyen Çelik ayrıca içeriğindeki flavonoidler sayesinde kolesterolün düşmesinde de etkili olduğunu belirtiyor.

Kemik erimesine karşı etkili

Potasyum aynı zamanda kemik sağlığı için de gerekli olan bir mineral. Mandalina içerdiği potasyum ve A vitamini sayesinde sağlıklı kemik gelişiminin sağlanmasında ve kemik erimesinin önlenmesinde etkili oluyor.

Yaraların daha hızlı iyileşmesine katkı sağlıyor

Mandalinada bolca bulunan C vitamini vücutta kollajen sentezi için önemli. Kollajen yaraların hızlı iyileşmesini sağlıyor.

Demirin emilimini artırıyor

C vitamini aynı zamanda besinlerle alınan demirin vücuttaki emilimini artırıyor.

Göz hastalıklarını geciktirebiliyor

Mandalinada bolca bulunan A vitamini göz sağlığı için de önemli. A vitaminin yeterli alınması başta gece körlüğü olmak üzere makula dejenerasyonu ve katarakt oluşumunu geciktiriyor.

Kan şekeri dalgalanmalarına karşı etkili

Mandalinada bulunan flavonoidler diyabetle savaşmada da rol oynuyorlar. Flavonoidler hastalığa neden olan molekülleri nötralize eden antioksidanlar. Uygun porsiyon tüketildiğinde (1 porsiyon meyve=2 küçük mandalina) kan şekerindeki dalgalanmaları önleyerek tatlıya olan ihtiyacı azaltıyor.

Devamı

BESLENME

Doğal Kolajen: İlikli Kemik Suyu

Umut Doğan Yıldız

-

Sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biri de ilikli kemik suyu tüketmek.

Gurvita İlikli Kemik Suyu antibiyotik,hormon, GDO kontrollü hayvanların ilikli kemikleri kullanılarak özel bir pişirme tekniği ile taze, jöle kıvamında hazırlandı.  Sağlıklı cam kavanozlarda soğuk zincir ile Migros,Macro Center  mağazalarında kasap bölümünde +4 derece dolaplarda ayrıca, markanın internet sitesinde satışa sunuldu.

Aynı şekilde taze, jöle kıvamında Paça,Kelle Paça, İşkembe Çorba çeşitleri de Gurmeler için satışa..

Şifa kaynağı İlikli Kemik Suyu ve sakatatçorbalarını neden kullanmalıyız?

  • Yüksek Protein, Kolajen, Amino Asit içerir,
  • Bağışlıklık sisteminin güçlenmesi
  • Çocuk gelişimi
  • Güçlü kemikler ,
  • Eklem, kıkırdak, bağdoku sağlığı ,
  • İlik üretimi ,
  • Sağlıklı kan,
  • Damar sağlığı,
  • Cilt, saç, tırnak, diş sağlığı ,
  • Selülit tedavisi ,
  • Güç ve kas gelişimi ,
  • Yaşlanma karşıtı ,
  • Kilo kontrolü ,
  • Kireçlenme ,
  • Romatizmal hastalıklar,
  • Sedef hastalığı ,
  • Yaraların iyileşmesi , 
  • Bulaşıcı hastalıklar , 
  • Sindirim bozuklukları ,
  • Akıl, beyin, sinir sistemi hastalıkları , 
  • Ağrı ve iltihapları azaltma,
  • İyi uyku.

Devamı

Popüler