Bizi Takip Edin

BESLENME

DÜZENLİ BESLENİRKEN KENDİNİZİ ÖDÜLLENDİRİN

-

 

Elma, tarçın ve yulaflı bu kek tarifi ile göbek bölgesindeki yağlanmaya son verin.

Disiplinli olmak, düzenli beslenmek elbeteki önemli… Ancak ufak kaçamakların bir zararı olmaz. Özellikle bu kaçamağı sağlıklı yiyecekler ile yapıyorsanız. Günümüzde her erkeğin ortak problemi yağlanma. Bunun esas sebebi ise yediğimiz abur cubur yiyecekler. Oysa ki sizin için hazırladığımız bu kek tarifi ile hem yağlanmanın önüne geçecek hem de sağlıklı yiyecekler ile kilo vermeyi başaracaksınız. Eğer göbek bölgenizde yağlanma varsa, mutfağa koşup bu tarifi hazırlamaya başlasanız iyi olur. O halde gelin tarife göz atalım;

muffin

Elma, Tarçın ve Yulaflı Muffin

Hazırlama:10 dakika
Pişirme: 25 dakika

Malzemeler;
120 g yulaf
240 g un
6 g keten tohumu
1 tatlı kaşığı karbonat
1½ tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı tarçın
1 tatlı kaşığı toz muskat
1 adet yumurta, çırpılmış
4 çorba kaşığı kanola yağı
80 ml elma sosu
60 g şeker
60 g kıyılmış pekan cevizi (Yoksa normal ceviz)

Hazırlanışı;

1. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
2. Büyük bir kâsede, yulaf, un, keten tohumu, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve toz muskatı karıştırın.
3. Ayrı bir kâsede yumurta ve kanola yağını kıvam alıncaya kadar çırpın. Elma sosu ve şekeri ilave edip karıştırın. Hazırladığınız unlu karışımı ilave ettikten sonra pekan cevizlerini ekleyip harmanlayın.
4. Kek hamurunu kâğıda yerleştirdiğiniz kalıplara paylaştırın. Muffinleri üzeri kabarıncaya ve hafifçe çatlayıncaya kadar, yaklaşık 22-25 dakika pişirin. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın.

(12 Adet)

Bir muffinde:147 kalori, 9 g yağ (1 gramı doymuş), 163 mg sodyum, 18 g karbonhidrat, 3 g lif, 3 g protein

BESLENME

Pirincin kalorisini düşürmek için ne yapılır?

Umut Doğan Yıldız

-

Pirinci pişirdikten sonra soğumasını beklemek, kalori oranının azalmasını sağlıyor. 

Sri Lanka’daki The College of Chemical Sciences’ta görevli bir ekip, beyaz pirinci pişirmiş ve 12 saat buzdolabında bıraktıktan sonra tekrar ısıtmış. Sonuç olarak pirincin kalori içeriğinin yüzde 10-12 oranında düştüğü gözlenmiş. Bu rakamın bazı pirinç çeşitlerinde yüzde 50’yi bulabileceği ön görülüyor. Ancak dikkat etmen gereken bir şey var: Pirinci Hindistan cevizi yağıyla (180 gr pirinç için bir tatlı kaşığı kadar) pişirmen gerekiyor. Bu yağ ve soğutma işlemi, pirincin yapısını değiştiriyor. İnce bağırsakta glikoza dönüşmeyen, dirençli nişasta içeriğini artırıyor. Bu da düşük kalori anlamına geliyor.

Devamı

BESLENME

Hacim kazandıran proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Hacim kazandıran proteinli pancake tarifi ile hem lezzete doyun hem de kaslarınızı geliştirin.

MALZEMELER

Yumurta beyazı, 1
Vanilyalı protein tozu, 15 g
Kabartma tozu, 1/3 çay kaşığı
Kakao, 2 dolu çay kaşığı
Stevia, 1 çay kaşığı
Yarım yağlı süt, 50 ml
Su, 100 ml
Yaban mersini, avuç dolusu
Ezilmiş ceviz, serpmek için
Öğütülmüş badem, serpmek için
Kurutulmuş Hindistan cevizi

YAPILIŞI

1/ Tüm malzemeleri bir kâsede karıştırın.
2/ Düşük sıcaklıktaki yapışmaz tavada kızartmadan önce beş ila 10 dakika dinlendirin. Üst kısmının hafif piştiğini gördüğünüzde tersini çevirip hazır olana dek bir ila iki dakika pişirin.
3/ Yaban mersini, ezilmiş ceviz, öğütülmüş badem ve kurutulmuş Hindistan cevizi ile servis edin.

Devamı

BESLENME

Tok tutan wrap tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Açlığınızı yok edecek, sağlıklı ve besleyici bir wrap tarifi veriyoruz.

Malzemeler:
50 gram bulgur
1 adet Ispanaklı tortilla
100 gram roka
20 gram soya filizi
Bir tutam köri

Salsa sos için:
2 adet domates kabuğu
30 gram maydanoz
15 gram kırmızı soğan
10 gram sivri biber
Tuz

Hazırlanışı:
Bulgura üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bulgurların şişmesini bekleyin. Süzgeçten geçir suyunu iyice çektikten sonra köri ilave edip karıştırın. Salsa sos için domatesin kabuklarını, kıyılmış maydanozu, kıyılmış soğanı, halka şeklinde doğranmış sivri biber ve tuzu karıştırın. Ispanaklı tortillanın içine körili bulgur, roka, soya filizi ve salsa sosunu koyduktan sonra sıkıca sarın. Kalan roka ve soya filizlerinden yanına garnitür bir salata hazırlayabilirsiniz. İçine rendelenmiş havuç ve kıyılmış kırmızılahana ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız besleyici Türk Usulü Wrap’i ikiye kesin. Salata ile birlikte servis yapın.

Servis: 1 kişilik

1 porsiyon: 443 kalori

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com