Bizi Takip Edin

BESLENME

DÜŞÜK KALORİLİ LAZANYA

-

 

Bugüne kadar yediklerinizden daha hafif bir lazanya yapmaya ne dersiniz? Tavuk, pastırma, sebze ve özel soslu bu tarif oldukça lezzetli ve pratik. 

 

Malzemeler

4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak, kıyılmış
4 adet kabak, yuvarlak kesilmiş
1/2 kilo tavuk kıyması
1 büyük soğan, küp küp kesilmiş
200 g pastırma, ince doğranmış
20 adet konserve domates, doğranmış
1 bardak su
3 adet kurutulmuş defne yaprağı
Pul biber
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı, yağlamak için
1/2 bardak un
2 bardak süt
1,5 su bardağı Parmesan peyniri, rendelenmiş
2 bardak mozzarella, dilimlenmiş
1 kutu lazanya, diri haşlanmış

 

Bolonezi Hazırlayın
3 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tencerede ve orta ateşte ısıtın. Sarımsak ve kabağı 2 dakika kızartıp bir tabağa alın. Tavuğu da 5-7 dakika yağda çevirip tabağa ekleyin. Tencereye bir kaşık zeytinyağı ve bir tutam tuz koyup, soğan ve pastırmayı 5 dakika soteleyin.Ardından domates, su, defne yaprakları, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edin. Kıvamı koyulaşıncaya kadar, yaklaşık 20 dakika kaynatın. Sonra tabaktaki malzemeleri ekleyip 15 dakika daha kaynatın.

 

Sıra Özel Sosta
Orta boy bir tavayı orta ateşte ısıtın ve tereyağını eritin. Ardından azar azar unu tavaya ekleyin ve parlak bir renk alıncaya kadar, yani yaklaşık 5 dakika boyunca sürekli karıştırın. Sonra yavaşça sütü ilave edin ve karıştırarak kaynatın. Sosun akışkan ama koyu bir kıvamı olması gerekiyor. Bu da yaklaşık 5 dakika kadar sürecek. İçine tuz da attıktan sonra sosu bir kâseye alın ve kaymak oluşmaması için üstüne streç film sarın.

 

Lazanyayı Baştan Yaratın
Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Isıya dayanıklı bir fırın kabını tereyağıyla yağlayın. Peynirleri bir kâsede, sosları diğer bir kâsede birleştirin. Defne yapraklarını içinden çıkarın. Kaba önce yarım bardak sos dökün, üstüne bir kat lazanya dizin.Üstüne 3 yemek kaşığı peynir koyun ve bir kat daha lazanya dizin. Alt katla eşit durmasına dikkat edin. Sırasıyla bu işlemi dört kez daha yapın. Sosu bolca dökmekten çekinmeyin. Arta kalan lazanya, sos veya peyniri en üste koyun.

 

Pişirin ve Servis Edin
Fırın kabının üstüne alüminyum folyoyu gevşekçe sarın ve buharın çıkması için üstünde birkaç küçük delik açın. Lazanyayı fırın tepsisine koyup fırına verin ve üstü fokurdayıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin. Ardından folyoyu çıkarın ve lazanyanın üstü kahverengi ve çıtır çıtır oluncaya kadar 30 dakika daha pişirin. Dilimleyip servis etmeden önce 30 dakika dinlendirin. 12 kişiliktir.

 

LAZANYAYI NASIL ISITMALI?
Bir tavada çeyrek çay bardağı zeytinyağını kızdırıp, 4 diş kıyılmış sarımsağı soteleyin. 250 gram domatesi çok küçük doğrayıp tavaya ekleyin.3-4 dakika soteledikten sonra 2 çay kaşığı fesleğen, tuz ve karabiber ilave edip, 20 dakika kaynatın. Bu sosu, önceki günden kalan lazanyanın üstüne döküp mikrodalga fırında 2 dakika ısıtın. Yepyeni bir lezzete kavuşan lazanyanız hazır.

 

1 porsiyonda 460 kalori, 26 g protein, 34 g karbonhidrat (3 g lif), 25 g yağ bulunuyor.

BESLENME

Sağlıklı omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Bu sağlıklı omlet tarifi ile spor salonundaki ağırlıkların hakkını vereceksiniz.

Sporcular için omlet tarifi

Kas yapan yemek tarifleri, sporcu beslenmesi denildiği zaman akla ilk Men’s Health gelir.

Malzemeler

Üç kişilik

Süt, 500 ML
Tane karabiber ¼ yemek kaşığı
Kuru soğan, yarım
Tütsülenmiş mezgit, 500 G
Tereyağı
Katkısız un, 100 G
Krema, 150 G
Hollandaise sos, 150 G
Yumurta, 9
Rendelenmiş parmesan, 10 G

Yapılışı

1/ Sütü küçük bir tavaya dökün, karabiber ve soğanı da ekleyin. Kaynamadan hemen öncesine kadar ısıtın ve derisi altta kalacak şekilde mezgiti ekleyin. Dört dakika yavaşça kaynatın, çıkarıp derisini ayıkladıktan sonra didikleyin. Sütü süzün ve derin bir tavada ısıtın.

2/ Başka bir tavada tereyağını eritin ve unu kavurun. Pürüzsüz bir sos yapmak için sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Yağda çözünebilen D vitamini ve yüksek miktarda kalsiyum için kremayı çırpın ve Hollandaise sosla birlikte karışıma ekleyin.

3/ Yumurtaları çırpın, tavaya ekleyin ve karıştırın. Altı pişmiş, üstü yumuşakken, didiklenmiş mezgiti ekleyin ve bir kaşıkla sosu ince bir tabaka olacak şekilde üstüne yayın. Rendelenmiş parmesanı da ekledikten sonra biraz kahverengileşene kadar tavada tutun. İşte bu kadar. Tadını çıkarın.

Tarif The Beehive’ın şefi Dominic Chapman’dan alınmıştır.

Devamı

BESLENME

Antrenman öncesi omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Egzersizden önce bu protein ve karbonhidrat deposu omleti deneyin.

Antrenman öncesi beslenme tarifleri için sitemize göz atmayı unutmayın.

Sporcular için omlet tarifi ve malzemeler

Dört kişilik

Büyük kuru soğan 2, piyazlık doğranmış olmalı
Saf sızma zeytinyağı
Bir adet defne yaprağı
Patates, 900 g, dilimlenmiş olmalı
Yumurta, 9 
Tuz ve karabiber

Antrenman öncesi omlet yapılışı

1/ Bir tavada soğanları defne yaprağıyla beraber kavurun. Soğanlar yumuşayınca patatesleri ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin ve altın rengine dönene kadar karıştırın. Patates hem glikojen (kas yakıtı) deposudur hem de kas fonksiyonlarına yardımcı olan potasyum bakımından zengindir.

2/ Yumurtaları bir kâsede tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Patatesleri ve soğanları da ekleyerek karıştırın. Orta ateşte bir tavaya alın ve dört dakika pişirin.

3/ Üstünü bir tabakla kapatın ve omleti tabağa ters çevirmeden önce dört dakika daha pişirin. Beş dakika dinlendirin ve spor salonuna götürmek üzere dilimleyin. Tarif, Camino’nun şefi Nacho del Campo’dan alınmıştır.

Devamı

BESLENME

Yağ yakıcı Meksika kahvaltısı

Umut Doğan Yıldız

-

Metabolizmanın ısısını yükselten ve acı konusunda size inanlmaz bir deneyim tattıran yağ yakıcı Meksika kahvaltısına bir göz atın.

Yağ yakıcı Meksika kahvaltısı için malzemeler

İki kişilik yumurta 4
Tereyağı 
Kişniş
Bir tutam pul biber
Salsa sosu 75 g
Avokado
Küp doğranmış beyaz peynir 75 g

Yağ yakıcı kahvaltı tarifi

1/ Dört yumurtayı kremsi bir kıvama gelene kadar çırpın, sonra tereyağını tavada eritin.

2/ Yumurtayı, kişnişi ve kaldırabildiğiniz kadar pul biberi tavaya dökün. Malzemelerin iyice karıştığından emin olmak için karıştırarak pişirin.

3/ Omletin bir tarafına salsa sosu ve avokadoların yarısını koyun ve omleti katlayın.

Nutrition Journal’a göre, yemeklerinize avokado katmak atıştırma isteğinizi yüzde 28 oranında azaltır. Omletinizin üstüne peyniri ve kalan salsa sosuyla avokadoyu da ekleyin. Sert bir güne hazırsınız. Tarif Londra’daki Eggbreak’ten alınmıştır.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com