Bizi Takip Edin

BESLENME

CACIKLI DÖNER SANDVIÇ

-

 

Geleneksel döneri birbirinden lezzetli baharatlarla ve sarımsaklı cacıkla sıra dışı bir sandviçe dönüştürmeye ne dersiniz? 

MALZEMELER
500 g kemiksiz kuzu budu (kuzu pirzola da olur)
1 bardak kırmızı şarap
1/2 bardak şeker
3 diş sarımsak, kıyılmış
2 dal yeşil soğan, doğranmış
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı fesleğen
2 yemek kaşığı deniz tuzu
3 yemek kaşığı kimyon tohumu
2 yemek kaşığı sarı hardal tohumu
1 yemek kaşığı rezene tohumu
1/2 yemek kaşığı kişniş
1/2 yemek kaşığı kakule tohumu
1/2 yemek kaşığı çekilmiş tarçın
Bir tutam öğütülmüş karanfil
4 adet lavaş
1/2 bardak zeytinyağı
Cacık
1 adet limon
Salatalık, domates ve kırmızı soğan, küp şeklinde doğranmış

Döner Etini
Hazırlayın
Kuzu budunu 10 dakika buzlukta bekletin ki, dilimlemesi daha kolay olsun. Bir bıçak yardımıyla üstündeki fazla yağları alın. Sonra keskin bir et bıçağıyla 3 mm kalınlığında ve 8 cm uzunluğunda, yanlamasına şeritler halinde kesin.
Marine Edin
Orta boy bir tavaya şarap, şeker, sarımsak, yeşil soğan, defne yaprağı, fesleğen, tuz ve iki bardak suyu koyun. Kaynattıktan sonra, suyun yarısını çekinceye kadar kısık ateşte bırakın. Yaklaşık 20 dakika sürecektir. Ardından dolapta soğutup, etle birlikte ağzı fermuarlı plastik bir poşete koyun ve buzdolabında 30 dakika bekletin.Baharatlayın
Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Baharat tohumlarıyla birlikte kişniş, tarçın ve karanfili tavaya koyun. 5-10 dakika boyunca sık sık karıştırın. Ardından baharat değirmeninde öğütün.Ateşi Harlayın
Izgaranızı yüksek ateşte ısıtın. Eti dolaptan çıkarıp, bu baharat karışımından istediğiniz kadar dökün. Etlerin her bir yüzünü 1-2 dakika ızgarada pişirdikten sonra tabağa alın. Lavaşların üstüne zeytinyağı sürüp tuz, kırmızıbiber ve fesleğen serpiştirin. Lavaşların da her bir tarafını 15 saniye kadar ızgarada ısıtabilirsiniz.Dürmeye Başlayın
Lavaşların yumuşak olan yüzlerine kaşıkla cacık sürün. Etleri lavaşların arasında paylaştırın ve üstlerine zeytinyağı ile limon suyu sürüp, salatalık, domates ve kırmızı soğanları koyun. 4 kişiliktir.

MH070814_ADV_GUY_03 (1)

Yazın En Ferah Sosu
Dönerin üstüne cacık döküp yemeyi hiç denediniz mi? Veya dilerseniz pidenin üstüne sürüp, fesleğen, domates ve birkaç dilim salamla süsleyip yiyin.

MALZEMELER
1 adet salatalık
5 diş sarımsak, kıyılmış
1/2 çay bardağı sirke
2 sap yeşil soğan, doğranmış
4-5 dal dereotu
350 gram yoğurt
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu

Salatalığı soyup uzunlamasına dörde bölün. Sonra küp şeklinde doğrayın. Mutfak robotu veya miksere sarımsak, sirke, yeşil soğan ve dereotunu koyup iyice karıştırın. Salatalık ve yoğurtla birlikte bir kâseye alın. Zeytinyağı ve limon suyunu da ilave ettikten sonra servis edin. 2 kişiliktir.

01

Afiyetle Yiyin
Dönerin arkasında kalan folyoyu aşağıya çekerek sandviçin ısıracağınız kısmını açın. Bu noktada döneri dik tutarak üstüne cacık ve zeytinyağı döküp, isteğe göre sebze ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun!

02

Sarmalayın

Folyonun sağ tarafını sol tarafın üstüne getirip sandviçi kapatın. Şu an sandviç dağılmadan güvenle elinizi gevşetebilmeniz gerekiyor. Dağılıyorsa ikinci aşamayı tekrarlayın.

03

Köşesini Kapatın
Dönerin alt kısmında kalan fazlalık folyoyu sosu içerde tutmak için katlayın. Sağ elinizle de folyonun sol üst köşesini dönerin üstüne doğru katlayın. Kağıt sandviçe iyice sarılmış olmalı.

04

Pideyi Yerleştirin
Döneri bir parça alüminyum folyoya çapraz olarak yerleştirin. Dönerin altı kağıdın sol alt köşesine denk gelsin. Eğer sol elinizle yiyorsanız tam tersini yapın. Sol elinizi folyonun altına koyup döneri tutun.

 

BESLENME

Minik karpuz ürettiler

Umut Doğan Yıldız

-

Uzun bir süredir küçük boyutlarda ürün yetiştiren firma, şimdi de zeytin boyutunda karpuz üretti.

Firmanın ürettiği mini karpuzlar, 26. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı‘nda (26. FoodProduct) katılımcıların ilgisini çekti.

Alınan bilgilere göre, çocuklara meyve ve sebzeleri sevdirmek için böyle bir küçültme yolu seçtiğini söyleyen firma yetkilileri, minik ürünlerin çocukların ilgisini çektiğini ifade ediyorlar.

Uzun bir süredir mini sebze ve meyveler üreten bir Türk firması şimdi de mini karpuz üretti. Zeytin boyutunda olan karpuzun kabuğu karpuz, içerisi ise salatalık tadını andırıyor.


Devamı

BESLENME

Sağlıklı omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Bu sağlıklı omlet tarifi ile spor salonundaki ağırlıkların hakkını vereceksiniz.

Sporcular için omlet tarifi

Kas yapan yemek tarifleri, sporcu beslenmesi denildiği zaman akla ilk Men’s Health gelir.

Malzemeler

Üç kişilik

Süt, 500 ML
Tane karabiber ¼ yemek kaşığı
Kuru soğan, yarım
Tütsülenmiş mezgit, 500 G
Tereyağı
Katkısız un, 100 G
Krema, 150 G
Hollandaise sos, 150 G
Yumurta, 9
Rendelenmiş parmesan, 10 G

Yapılışı

1/ Sütü küçük bir tavaya dökün, karabiber ve soğanı da ekleyin. Kaynamadan hemen öncesine kadar ısıtın ve derisi altta kalacak şekilde mezgiti ekleyin. Dört dakika yavaşça kaynatın, çıkarıp derisini ayıkladıktan sonra didikleyin. Sütü süzün ve derin bir tavada ısıtın.

2/ Başka bir tavada tereyağını eritin ve unu kavurun. Pürüzsüz bir sos yapmak için sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Yağda çözünebilen D vitamini ve yüksek miktarda kalsiyum için kremayı çırpın ve Hollandaise sosla birlikte karışıma ekleyin.

3/ Yumurtaları çırpın, tavaya ekleyin ve karıştırın. Altı pişmiş, üstü yumuşakken, didiklenmiş mezgiti ekleyin ve bir kaşıkla sosu ince bir tabaka olacak şekilde üstüne yayın. Rendelenmiş parmesanı da ekledikten sonra biraz kahverengileşene kadar tavada tutun. İşte bu kadar. Tadını çıkarın.

Tarif The Beehive’ın şefi Dominic Chapman’dan alınmıştır.

Devamı

BESLENME

Antrenman öncesi omlet tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Egzersizden önce bu protein ve karbonhidrat deposu omleti deneyin.

Antrenman öncesi beslenme tarifleri için sitemize göz atmayı unutmayın.

Sporcular için omlet tarifi ve malzemeler

Dört kişilik

Büyük kuru soğan 2, piyazlık doğranmış olmalı
Saf sızma zeytinyağı
Bir adet defne yaprağı
Patates, 900 g, dilimlenmiş olmalı
Yumurta, 9 
Tuz ve karabiber

Antrenman öncesi omlet yapılışı

1/ Bir tavada soğanları defne yaprağıyla beraber kavurun. Soğanlar yumuşayınca patatesleri ekleyin, kısık ateşte 10 dakika pişirin ve altın rengine dönene kadar karıştırın. Patates hem glikojen (kas yakıtı) deposudur hem de kas fonksiyonlarına yardımcı olan potasyum bakımından zengindir.

2/ Yumurtaları bir kâsede tuz ve karabiber ekleyerek çırpın. Patatesleri ve soğanları da ekleyerek karıştırın. Orta ateşte bir tavaya alın ve dört dakika pişirin.

3/ Üstünü bir tabakla kapatın ve omleti tabağa ters çevirmeden önce dört dakika daha pişirin. Beş dakika dinlendirin ve spor salonuna götürmek üzere dilimleyin. Tarif, Camino’nun şefi Nacho del Campo’dan alınmıştır.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com