Bizi Takip Edin

BESLENME

BALKABAĞI VE KAVILCALI TAVUK ŞİŞ SALATASI

-

 

Balkabağı ve tavukla pratik ve sağlıklı lezzetler yaratma zamanı. Ömür uzatan bu besinlerin etkisini ikiye katlamak için salata halinde tüketmek gerekiyor.

01 (1)

Sebze soyucuyla ince şeritler halinde keseceğiniz çiğ balkabağı, protein zengini, yumuşak ve tatlı yapısıyla kış salataları için vazgeçilmez. Kabağın turuncu rengi ise karotenoid yönünden hayli zengin olduğunu gösteriyor. Karotenoid, kanser ve kalp hastalıkları vakalarını azalttığına inanılan kuvvetli bir antioksidan sınıfı. Daha yumuşak oldukları için küçük boy kabakları tercih edin. Yerel bir buğday türü olan kavılca ve şalgamın lif zengini olması, protein yüklü tavukla birleşince sizi uzun süre tok tutacak.
ETKİSİNİ KATLAYIN Bu salatayı karalahana yatağı üzerinde servis ederek daha besleyici bir yemeğe dönüştürebilirsiniz. Kış mevsiminin gözde yeşilliklerinden biri olan karalahana, tam bir C ve K vitamini deposu. Ayrıca karotenoid içeriyor. Küçük yapraklı karalahana alırsanız, çiğ yemesi daha kolay ve lezzetli olur.

Malzemeler

1 bardak kavılca
1/4 bardak sızma zeytinyağı
1/4 bardak portakal suyu
2 çay kaşığı taze zencefil
1/2 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı karabiber
250 g tavuk şiş, kalın dilimler
halinde
2 orta boy şalgam, şerit
halinde kesilmiş
1 küçük balkabağı, şerit
halinde kesilmiş
1 bardak çekirdeksiz üzüm,
doğranmış
¼ bağ maydanoz, küçük küçük
doğranmış
1/4 bardak kavrulmuş kabak
çekirdeği
80 g keçi peyniri,
ufalanmış

Hazırlanışı

1- Kavılca buğdayını ve üç bardak suyu tencereye koyun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte buğdayları 25 dakika boyunca pişirin. Ardından süzüp soğumaya bırakın.
2- Geniş bir kapta zeytinyağı, portakal suyu, kimyon, tuz ve karabiberi karıştırın.
3- Buğday, tavuk parçaları, şalgam, kabak, üzüm ve maydanozu da kaba koyup, hepsini karıştırın. En üste kabak çekirdeklerini ve keçi peynirini serpiştirip,
servis edin.
DÖRT KİŞİLİKTİR.

BESLENME

Yüksek proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Yüksek proteinli bu tarifi uygulayarak kaslarınıza bayram ettirin.

MALZEMELER

Yumurta proteini tozu, 1 ölçek Yulaf unu, 4 yemek kaşığı Süt, 1 yemek kaşığı Tarçın, 1 çay kaşığı

YAPILIŞI

1/ Bir kâseye bir yumurta kırın ve ardından pürüzsüz bir hale gelene dek kalan malzemeleri bir çatalla karıştırın. İster inanın ister inanmayın, pancake’leriniz neredeyse hazır.

2/ Şimdi ise küçük bir tabak alın, karışımı yarım santimetre kalınlığında döküp tabağa ufak ufak vurarak bir halka halinde eşit şekilde yayın. Dikkat edin; çalıştığınız yüzeylerden pancake hamurunu kazımaya çalışmak değerli vaktinizi harcar.

3/ Mikrodalgada bir dakika en yüksek sıcaklıkta pişirin. Hala sıvı kıvamdaysa 30 saniye daha tutun, ardından aç kalan kaslarınızı hemen besleyin. 30 gramlık büyüme yakıtınızı almak için pancake hamurunuz bitene dek tekrarlayın.

Devamı

BESLENME

Orman meyveli proteinli pancake

Umut Doğan Yıldız

-

Orman meyveli proteinli pancake ile kaslarınıza ihtiyacı olan enerjiyi verin.

Whey Proteinle yapılan tarifler için web sitemizde arama yapın.

MALZEMELER

Whey protein, 1 ölçek Hindistan cevizi yağı Yumurta beyazı, 3 Yulaf, 5 yemek kaşığı Muz, 1 Yaban mersini, çilek veya ahududu, büyük bir avuç dolusu Kabartma tozu, 2 yemek kaşığı İsteğe bağlı: Orta boy tatlı patates

YAPILIŞI

1/ Yulafları bir mutfak robotuna atın ve un benzeri bir yapıya gelene dek robotta çekin. (Tatlı patates kullanıyorsanız beş dakika mikrodalgada tutun, küp doğrayın ve ardından ilave karbonhidrat vuruşu için karışıma ekleyin.)

2/ Yumurtaları, muzu, proteini ve kabartma tozunu ekleyip pütürsüz olana dek karıştırın.

3/ Yaban mersinini, ahududunu veya çileği ekleyin.

4/ Yapışmaz bir tavaya biraz Hindistan cevizi yağı ekleyin.

5/ Karışımdan bir miktar alıp tavaya dökün, her iki tarafını da birer dakika pişirin.

6/ Gece buzdolabında bekletip sabah ısıtın, bir parça yer fıstığı ezmesi ve/veya balla servis edin.

Devamı

BESLENME

Pirincin kalorisini düşürmek için ne yapılır?

Umut Doğan Yıldız

-

Pirinci pişirdikten sonra soğumasını beklemek, kalori oranının azalmasını sağlıyor. 

Sri Lanka’daki The College of Chemical Sciences’ta görevli bir ekip, beyaz pirinci pişirmiş ve 12 saat buzdolabında bıraktıktan sonra tekrar ısıtmış. Sonuç olarak pirincin kalori içeriğinin yüzde 10-12 oranında düştüğü gözlenmiş. Bu rakamın bazı pirinç çeşitlerinde yüzde 50’yi bulabileceği ön görülüyor. Ancak dikkat etmen gereken bir şey var: Pirinci Hindistan cevizi yağıyla (180 gr pirinç için bir tatlı kaşığı kadar) pişirmen gerekiyor. Bu yağ ve soğutma işlemi, pirincin yapısını değiştiriyor. İnce bağırsakta glikoza dönüşmeyen, dirençli nişasta içeriğini artırıyor. Bu da düşük kalori anlamına geliyor.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com