Bizi Takip Edin

BESLENME

STRESİNİZİ AZALTMANIZA YARDIMCI 12 BESİN

Avatar

-

 

Mesele sadece çikolatadan ibaret değil. Stresinizi yenebilmeniz için size yardımcı olan besinleri öğrendiğinizde, oldukça şaşıracaksınız.

 

11- Yeşil yapraklı sebzeler

Bir sonraki stresli döneminizde çheeseburger yemek yerine yeşil sebzelere yönelmeyi deneyim. Academy of Nutrition and Dietetics’ten Heather Mangieri’ye göre, sakinleşmenizi sağlayan dopaminin salgılanmasını tetikleyen folat, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunuyor. 2012’de Journal of Affective Disorders’ta yayımlanan, orta yaş üzeri 2800 insan üzerinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre bol miktarda folat tüketen insanlarda depresyon semptomları riski oldukça düşüyor. Ayrıca, 2013 yılında University of Otago’da yapılmış olan bir araştırmanın sonucuna göre ise, bol miktarda taze meyve ve sebze tüketen kişiler daha sakin, mutlu ve enerjik oluyorlar.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Continue Reading
Advertisement

BESLENME

Yağ yakan tarif

Umut Doğan Yıldız

-

Evde acılı sirke tarifini uygulayın ve yağlarınıza elveda deyin.

Acılı Sirke

Izgara biftekler ve kızarmış patatesle servis yapmayı deneyin.

İHTİYACIN OLANLAR

12 adet küçük acı biber (kırmızı ve yeşil acı biberleri karıştırın) 720 ml beyaz şarap sirkesi

HAZIRLANIŞI

1/ Biberleri yeni yıkanmış ve kurulanmış büyük bir kavanozun içine yerleştirin. Küçük bir tencerede beyaz şarap sirkesini kaynama noktasına getirin. Sıcakken biberlerin üzerine boşaltın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Daha sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve oda sıcaklığında iki hafta bekletin. Ara sıra kavanozu çalkalayın.

2/ Sürenin sonunda sirkenin tadına bakın. Eğer yeterince acı olduysa, biberleri süzerek ayırın. Yeterince acı değilse, iki tane taze biber ekleyin ve bir hafta daha bekletin. Hazırladığınız bu sirke, oda sıcaklığında dilediğiniz kadar kalabilir.

Yaklaşık 720 ml sirke

Devamı

BESLENME

Yulaflı piliç tarifi

Umut Doğan Yıldız

-

Sporcu yemekleri listesine bir yenisi daha eklendi. İşte kas kazandıran yulaflı piliç tarifi.

Malzemeler

1 su bardağı yulaf ezmesi
1 çorba kaşığı biberiye
4 Adet tavuk but
1 adet yumurtanın beyazı (hafif çırpılmış)
250 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
2 çorba kaşığı hardal tohumu
Tuz, karabiber

Yapılışı

Yulaf ezmesi, biberiye, tuz ve karabiberi harmanlayın.

Butların üzerine fırça yardımıyla yumurta beyazını sürün ve biberiyeli yulaf ezmesine batırarak butların her tarafını kaplayın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıp etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Beyaz peynir, hardal tohumu ve karabiberi iyice karıştırın.

Etlerle birlikte, arzu ederseniz havuç salatası yapın ve hazırladığınız beyaz peynirli karışımı servis yapın.

Devamı

BESLENME

Evde acılı hardal yapımı

Umut Doğan Yıldız

-

Şiş kebap ya da ızgara tavukla mükemmel ikili olur. İşte acılı hardalı evde yapma tarifi.

İHTİYACIN OLANLAR

3 adet acı Meksika biberi
2 adet mango, soyulmuş, içi temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış
80 ml hardal
80 ml ananas suyu
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı toz kişniş
¾ tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

1/ Kauçuk eldivenlerinizi giyin (çok acı biberler cildini yakabilir), ardından biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın. Kalan bütün malzemelerle birlikte blendera alın ve püre hâline gelinceye kadar ezin.

2/ Püreyi sos tenceresine aktarın ve kaynamaya bırakın. Daha sonra sosu yeni yıkanmış ve kurulanmış iki adet kavanoza boşaltın. İki ay kadar buzdolabında saklayabilirsiniz.

Yaklaşık 720 ml sos

DAHA KESKİN YAPMAK İÇİN 

Esmer şekeri çıkarın. Mango yerine 360 gram iri dilimlenmiş konserve ananas ekleyin. Balı iki katına çıkartın ve 1 çorba kaşığı rom ilave edin.

Devamı

Popüler

 

www.pilioo.com